. .. .. .. .. .. .
. .

Metrovec - RECEPT 23956

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Metrovec


[ recept č. 23956 zo dňa  ]


Metrovec


POTREBNÉ PRÍSADY

podobné recepty už tu sú, vkladám na požiadanie++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ CESTO:++++4 veľké vajíčka, 260g práškového cukru, 260 g hladkej múky, 10 PL oleja, 10 PL vlažnej vody, pol kypriaci pr./dávam 1 celý/, 1 - 2 PL kakao a2 PL vody alebo rumu+++++++++++++++++++++++++++++ KRÉM: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas + 1 PL múky, 1 vanilkový cukor, 250 g masla /PALMARIn/, 150 g prášk.c., 3 PL rumu, pre zmenu sa môže dať do plnky i kokosová múčka 2 PL /nedávam/

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Postupne za stáleho šľahania pridávame olej. Potom pridáme vodu a múku+kypr.p., nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali štipku soli a pár kvapiek citr.šťavy. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy alebo na papier na peč. Do druhej časti pridáme kakao a vodu. Vylejeme do druhej formy a zároveň obe formy vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 30 - 35 min. Radšej sa presvedčíme špajdľou, či je upečené. Cesto vyklopíme a po vychladnutí pokrájame podľa mriežky na rovnaké kúsky. Na foto je z dupľovanej dávky, nech vás to nemýli, že je toho veľa. Piekla som vtedy nielen pre seba.
Pripravíme si KRÉM: Klasicky si uvaríme v mlieku Zlatý klas spolu s vanilkou. Po vychladnutí primiešame postupne vyšľahané maslo alebo Palmarin s cukrom. Na zjemnenie pridáme rum, poprípade kokos. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba / kakaový, biely, kakaový, biely.........../ Krémom natrieme aj vrch zákuska a pekne ho uhladíme. Polejeme čokoládovou polevou, a to tak, že na bokoch si pomáhame silikónovým štetcom. Necháme stuhnúť na linke, až potom dáme do chladničky. Krájame nožom namočeným v horúcej vode šikmým rezom.
Čím šikmejšie krájame, tým vyzerajú rezy efektnejšie.
DOBRÚ CHUŤ!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Medové rezy | Metrovec | Mortadela / nie morccadela / >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (26.11.2012, 11:47)
robím metrový koláč už roky. ale nikdy sa mi nepodarilo urobiť tmavé a svetlé cesto tak, aby bolo rovnaké. ako to robíte, že ich také máte? :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (2.3.2010, 9:26)
To je fantázia,ide ti to perfektne,asi sa dám nahovoriť,dávno som ho nerobila. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.2.2010, 17:11)
Želka, prosím, môžeš doplniť aj recept s postupom? Vďaka (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 13:56)
vypada to ohromne.... aj recept napisete? paradne (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 14:03)
Môžem vložiť recept, ale len so vzájomným tykaním ,-) (L) už tu síce je viac
receptov na toto (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 16:22)
jasne.... diky.... budem rada...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu