. .. .. .. .. .. .
. .

Metrovec - RECEPT 23956

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Metrovec


[ recept č. 23956 zo dňa  ]


Metrovec


POTREBNÉ PRÍSADY

podobné recepty už tu sú, vkladám na požiadanie++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ CESTO:++++4 veľké vajíčka, 260g práškového cukru, 260 g hladkej múky, 10 PL oleja, 10 PL vlažnej vody, pol kypriaci pr./dávam 1 celý/, 1 - 2 PL kakao a2 PL vody alebo rumu+++++++++++++++++++++++++++++ KRÉM: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas + 1 PL múky, 1 vanilkový cukor, 250 g masla /PALMARIn/, 150 g prášk.c., 3 PL rumu, pre zmenu sa môže dať do plnky i kokosová múčka 2 PL /nedávam/

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Postupne za stáleho šľahania pridávame olej. Potom pridáme vodu a múku+kypr.p., nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali štipku soli a pár kvapiek citr.šťavy. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy alebo na papier na peč. Do druhej časti pridáme kakao a vodu. Vylejeme do druhej formy a zároveň obe formy vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 30 - 35 min. Radšej sa presvedčíme špajdľou, či je upečené. Cesto vyklopíme a po vychladnutí pokrájame podľa mriežky na rovnaké kúsky. Na foto je z dupľovanej dávky, nech vás to nemýli, že je toho veľa. Piekla som vtedy nielen pre seba.
Pripravíme si KRÉM: Klasicky si uvaríme v mlieku Zlatý klas spolu s vanilkou. Po vychladnutí primiešame postupne vyšľahané maslo alebo Palmarin s cukrom. Na zjemnenie pridáme rum, poprípade kokos. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba / kakaový, biely, kakaový, biely.........../ Krémom natrieme aj vrch zákuska a pekne ho uhladíme. Polejeme čokoládovou polevou, a to tak, že na bokoch si pomáhame silikónovým štetcom. Necháme stuhnúť na linke, až potom dáme do chladničky. Krájame nožom namočeným v horúcej vode šikmým rezom.
Čím šikmejšie krájame, tým vyzerajú rezy efektnejšie.
DOBRÚ CHUŤ!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Medové rezy | Metrovec | Zeleninový tatarák >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (26.11.2012, 11:47)
robím metrový koláč už roky. ale nikdy sa mi nepodarilo urobiť tmavé a svetlé cesto tak, aby bolo rovnaké. ako to robíte, že ich také máte? :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (2.3.2010, 9:26)
To je fantázia,ide ti to perfektne,asi sa dám nahovoriť,dávno som ho nerobila. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.2.2010, 17:11)
Želka, prosím, môžeš doplniť aj recept s postupom? Vďaka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 13:56)
vypada to ohromne.... aj recept napisete? paradne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 14:03)
Môžem vložiť recept, ale len so vzájomným tykaním ,-) (L) už tu síce je viac
receptov na toto (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 16:22)
jasne.... diky.... budem rada...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu