Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Metrovec
[ recept č. 23956 zo dňa 26.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
podobné recepty už tu sú, vkladám na požiadanie++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ CESTO:++++4 veľké vajíčka, 260g práškového cukru, 260 g hladkej múky, 10 PL oleja, 10 PL vlažnej vody, pol kypriaci pr./dávam 1 celý/, 1 - 2 PL kakao a2 PL vody alebo rumu+++++++++++++++++++++++++++++ KRÉM: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas + 1 PL múky, 1 vanilkový cukor, 250 g masla /PALMARIn/, 150 g prášk.c., 3 PL rumu, pre zmenu sa môže dať do plnky i kokosová múčka 2 PL /nedávam/
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Postupne za stáleho šľahania pridávame olej. Potom pridáme vodu a múku+kypr.p., nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali štipku soli
a pár kvapiek citr.šťavy. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy alebo na papier na peč.
Do druhej časti pridáme kakao a vodu. Vylejeme do druhej formy a zároveň obe formy vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 30 - 35 min. Radšej sa presvedčíme špajdľou, či je upečené. Cesto
vyklopíme a po vychladnutí pokrájame podľa mriežky na rovnaké kúsky. Na foto je z dupľovanej dávky, nech vás to nemýli, že je toho veľa. Piekla som vtedy nielen pre seba. |
![]() |
Pripravíme si KRÉM: Klasicky si uvaríme v mlieku Zlatý klas spolu s vanilkou. Po vychladnutí primiešame postupne vyšľahané maslo alebo Palmarin s cukrom. Na zjemnenie pridáme rum, poprípade kokos. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba / kakaový, biely, kakaový, biely.........../
Krémom natrieme aj vrch zákuska a pekne ho uhladíme. Polejeme čokoládovou polevou, a to tak, že na
bokoch si pomáhame silikónovým štetcom. Necháme stuhnúť na linke, až potom dáme do chladničky.
Krájame nožom namočeným v horúcej vode šikmým rezom. |
![]() |
Čím šikmejšie krájame, tým vyzerajú rezy efektnejšie. |
![]() |
DOBRÚ CHUŤ! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (26.11.2012, 11:47) |
robím metrový koláč už roky. ale nikdy sa mi nepodarilo urobiť tmavé a svetlé cesto tak, aby bolo rovnaké. ako to robíte, že ich také máte?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (2.3.2010, 9:26) |
To je fantázia,ide ti to perfektne,asi sa dám nahovoriť,dávno som ho nerobila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.2.2010, 17:11) |
Želka, prosím, môžeš doplniť aj recept s postupom? Vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 13:56) |
vypada to ohromne.... aj recept napisete? paradne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 14:03) |
Môžem vložiť recept, ale len so vzájomným tykaním už tu síce je viac receptov na toto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 16:22) |
jasne.... diky.... budem rada... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |