Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 9.9.2008 |
Naposledy: 6.3.2024 20:53 |
Aktualizácia: 5.1.2020 18:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Tiramisu z jemneho tvarohu
[ recept č. 23917 zo dňa 23.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dlhe piškoty, tvaroh jemný /KAPUCíN/ šlahačka, mandlova esencia , neska kava, um,prašk.cukor
POSTUP PRÍPRAVY
je to len inšpiracia ingrediiencie môžete pomeniť podla vlastnej chuti. Ja som len chcela povedať že nemusíte robiť s maskarpone.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
je to velmi chutne
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Vanesa M. (Purple-girl) ID 48071 (4.3.2010, 15:26) |
a už by z neho nič neostalo..... |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka A. (milenami) ID 116559 (10.5.2010, 10:57) |
ja som robila v jeden den s mascarpone,a aj s pomazankou,Banoveckou,bez prichute...takmer ziadny rozdiel....cenovy ale ano 2,79€ :0,97 €...vsetko v Tescu kupene.... nemalo chybu ani jedno a ani druhe... |
ODPOVEDAŤ |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (27.2.2010, 7:50) |
Syr kapucin je uzasny, takze urcite vyskusam. Robila som tiramisu aj mascarpone, aj z kyslej smotany, porovnat sa to neda, len skoda, ze to mascarpone je tak drahe, ale myslim , ze kapucin sa chutovo uplne hodi na lacnejsiu a stihlejsiu liniu. |
ODPOVEDAŤ |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (27.2.2010, 7:50) |
Syr kapucin je uzasny, takze urcite vyskusam. Robila som tiramisu aj mascarpone, aj z kyslej smotany, porovnat sa to neda, len skoda, ze to mascarpone je tak drahe, ale myslim , ze kapucin sa chutovo uplne hodi na lacnejsiu a stihlejsiu liniu. |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (26.2.2010, 11:23) |
Ja som včera kúpila 500 g tvaroh v Lidli na tento dezert a bol pokazený (pozor na tvaroh s lehotou 16/3 - niektoré majú vypuklé viečka - nevšimla som si) |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (26.2.2010, 12:11) |
možno ho len zle skladovali |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta B. (snieško) ID 81988 (25.2.2010, 13:29) |
robím aj ja s týmto tvarohom, ale nedávam šlahačku ale uvarené žltka nad parou s cukrom kryš a vanilkovým cukrom, len tak chvíľku, kým sa cukor nerospustí a žlka ostanú také krémové, je to výborné, osvedčené a vždy sa vydarí, a kakavko posypem až pred servírovaním a krájaním,vyzerá to potom tak estetickejšie. |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (25.2.2010, 15:05) |
A koľko tých žĺtkov dávaš, Ivetka? / na 500g tvarohu / |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta B. (snieško) ID 81988 (25.2.2010, 19:39) |
na 500g tvarohu dávam 4 žltka, spojiť s tvarohom až ked sú žltka dostatočne vychladené,to celkom stačí, aj na stuhnutie aj tá hnota je taká pekná bledunko žltá.Ale kto oblubuje také pevné masy, podobné pudingu tak odporúčam zamiešať ešte želatínový stužovač za studena polka sáčku.Aj v takej verzi to mám odskúšané.Zajtra ju idem práve robiť. |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela H. (Češka) ID 23282 (25.2.2010, 10:42) |
ja robím tiež z tvarohu z lidl, a pripadá mi to ako pribináčik ,a le hlavne, že všetkým chutí |
ODPOVEDAŤ |
Lucia L. (Lucqaa) ID 108180 (25.2.2010, 10:00) |
Vyzera to vyborne a nakolko som ja tento receptik nikdy nerobila, mozes mi prosim ta v skratke napisat recept? Kolko mi treba toho tvarohu, slahacku mam mat ako smotanu, ktoru vyslaham? a to davam navrch? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (25.2.2010, 14:46) |
Lucka asi 500g tvarohu 2 vyšlahane šlahačky ,ktoré zamiešaš do tvarohu s cukrom toto je asi do nadoby s velkosťou tortovej formi |
ODPOVEDAŤ |
| marta s. (skalička) ID 51393 (24.2.2010, 22:27) |
Jani súhlasím s tebou |
ODPOVEDAŤ |
| marta s. (skalička) ID 51393 (24.2.2010, 22:26) |
Obľubujem tiramisu aj jogurty z tiramisu,dala by som si,joj len nemám čo...moja dcéra tiež robí Tiramisu aj s nátierkového masla a je to výborné,už som to jedla aj z toho tvarohu a bolo to super,nemusí byť mascarpone. |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2010, 22:24) |
no ja som prave tiramisu z mascarpone tiez nejedla, ale u nas sa takato verzia ale s kyslou smotanou tiez robi a v akejkolvek mensej ci vacsej obmene je to super. keby mal aspon clovek istotu,ze ked si da v cukrarni, bude to oridzo s mascarpone,tak pohoda,ale nejak tym nasim podnikatelom neverim resp.keby to malo byt take sklamanie ako moje prve a posledne ochutnanie marlenky,tak radsej zostanem pri domacich neoriginaloch |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (25.2.2010, 10:53) |
Janik, ja som jedla a poviem ti - - to by si mala ochutnať (asi urobiť doma, aby to bolo naozaj z mascarpone) to je neskutočne dobré, veľmi výnimočná chuť. Tak niekedy určite vyskúšaj! |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2010, 11:04) |
urcite skusim, ale musim kym sme doma len dvaja,lebo kupovat mascarpone aby som nakrmila rodinu,to si neviem ani predstavit holt,stale som zvyknuta na studentsky zivotny standard |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (25.2.2010, 11:15) |
to je úplne v poriadku aj ja kupujem, keď je v akcii |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 22:15) |
Baby a ked sme pekne rozprúdili debatu o tiramisu,tak sa priznám,že neznášam ešte prošuto,lebo mi to smrdí takou-neviem ako to nazvať-možno capinou.A kúpila som u M.Lapina údené karé,ktoré je tiež robené podobne,ale jeho chuť je taká,akú si pamätám ,ked som to jedla u babky. |
ODPOVEDAŤ |
| Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (24.2.2010, 17:37) |
Ja uz som robila aj z pribinacikov co mali tesne pred zarukou, plus kysla smotana, aj vanilkovy jogurt som do toho zamiesala. Naukladam piskoty, pokvapkam kavou s Amaretom, natriem, zasa piskoty s kavou a Amaretom atd, koncim kremom, posypem kakaom. A uz aj banan som do toho slahla a bolo fantastikuš, len tak praskali (teda bez amareta). Prave tiramisu to sice nie je ale krasne spotrebujem pribinaciky, jogurty, tvaroh, smotanu...a jogurty co deti inak ohrnaju nos tu zjedia bleskovo |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.2.2010, 17:32) |
aj ja robievam z tvarohu - zatiaľ sa nikto u nás nesťažoval - i z nátierkového masla - a chutí a toto tvoje vyzerá kráásne |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (24.2.2010, 16:21) |
Jarka a kde kupuješ ten tvaroh Kapucín, prosím Ťa? A ešte, tú mandľovú esenciu dávaš do kávy? |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (24.2.2010, 22:35) |
tvaroh je v okruhlom kelimku dostať ho skoro všade majú 250g balenie aj 500g balenie esenciu dávam do kávy |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.2.2010, 15:49) |
Meli súhlasím, nerobila som tiramisu práve preto, že mascarpone je drahé, ale tento recept si odkladám, vďaka Jarmilka |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (24.2.2010, 15:41) |
Melania ďakujem že si to vysvetlila |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 22:17) |
Niet za čo,ja nerada chodím okolo horúcej kaše. |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 13:09) |
Baby sa asi hanbia pochváliť,možno to nie je pravé tiramisu,ale dobré to môže byť tiež.Každý nemá na mascarpone originál,ale to nie je žiadna hanba.Všetko sa dá nahradiť lacnejšou verziou,ved tu sa nepohybujú žiadne Paris Hiltonovie,ale normálne baby,aspoň väčšina.Ja ti Niektoré ma asi ukameňujú,ale to ma netrápi.Ja si vždy hľadám seberovné,nepodliezavé kamošky. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2010, 13:12) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (24.2.2010, 12:49) |
vyzerá super ale kto raz ochutná s mascarpone nechce inak nič sa mu nevyrovná |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2010, 8:31) |
ja robím presne takto isto a keďže sme to s mascarpone nikdy nemali ani nám to tak nechýba Jarka, vyzerá fajnovo |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (24.2.2010, 7:11) |
Kapucin tvaroh je úúúúúplne najlepší zo všetkých dala by som si .. vyzerá výborne |
ODPOVEDAŤ |