
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Zdravý klíčený šalát[ recept č. 23902 zo dňa 23.2.2010 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY na šalát: z každej strukoviny 2 polievkové lyžice ( šošovicu, mungo, cícer, sóju, pšenicu, azuky, podľa chuti strúhanú mrkvu, červenú papriku, pór, paradajku, kukuricu, reďkovku, zelenina podľa chuti a pre pestrosť farieb na tanieri 1 lyžička olivového oleja štipka soli bylinkové korenie - dostať ho v jednote Dressing: 1 veľký biely jogurt 1 malá tatarka cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Týždeň vopred si dáme naklíčiť strukoviny podľa chuti ( šošovicu, mungo, cícer, sóju, pšenicu, azuky), do studenej vody ponorené. Ďalšie dni len zalievať vodou do polky. Premývame každý deň na sitku pod studenou vodou a umiestnime najlepšie na táckach, aby strukoviny neboli nakope ale rozložené. Po 7 dňoch – ak sú už vyklíčené- v tme klíčia rýchlejšie, si ich premyjeme, dáme do veľkej misy, pridáme strúhanú mrkvu, červenú papriku, pór, paradajku, kukuricu, reďkovku, podľa chuti a pre pestrosť farieb. Všetko premiešame s lyžičkou oliv.oleja, trochou soli a bylinkovým korením- dostať v Jednote. Príprava dressingu: Pripravíme(podľa množstva) z jedného veľkého jogurtu, jednej malej tatarky a cukru podľa chuti. Nezmiešame to so šalátom, lebo šalát pustí vodu a je to vodnaté. Každý si pridá toľko dressingu, koľko potrebuje priamo v tanieri. Dobrú chuť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.2.2010, 21:37) |
Super šalátik!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Nadežda K. (nadiatko) ID 26927, mimibazar.sk/nadiatko (24.2.2010, 18:37) |
je naozaj vynikajúci....trvá jeho príprava síce dlhšie,ale výsledok stojí za to | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |