
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kurací popcorn s omáčkou Manchurian[ recept č. 23620 zo dňa 16.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY MASKO: 2 kuracie prsia alebo vykostene stehna,1 vajce,1 šalka hl.muky,1 -1 1/2 PL Cajun korenia (rozpíšem dole) OMÁČKA MANCHURIAN:1 cibula,1/2 šalky kuracieho vyvaru,1/4 šalky kečupu,1/2 maleho paradajkoveho pretlaku,3 PL sojovej omačky,1/2 PL cukru,1 PL cesnaku (moze byt aj prašok,toho dajte menej),1/2 PL nastruhaneho zazvoru, 2 PL vody,1 PL kukuričneho škrobu POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravime omačku: na troche oleja si orestujeme nakrajanu cibulu asi tak minutku-dve.Pridame cesnak a zazvor,restujeme asi 30 sek.Zalejeme vyvarom,pridame kečup,pretlak,sojovu omačku a cukor.Dobre premiešame .Škrob rozmiešame vo vode a pridame do omačky.Premiešame a nechame chvilu prevriet.Ak je to moc huste ,ešte to rozriedte trochou vody.Odstavime,omačka je hotova.Pripravime si koreniacu zmes z korenia,praškoveho cesnaku,praškovej cibule,trošku chilli,tymianu a bazalky.Ak niektore koreniny nemate ,nahradte tym čo mate,tu niet čo pokazit.Tuto zmes korení zmiešame s mukou.Masko si nakrajame na male kocočky (čim menšie tym chrumkavejšie).Dame do misky,posolíme a vmiešame 1 vajičko.Rozpalime si olej .(Odporučam vypražat v menšom hrnci vo vačšom množstve oleja,musí to byt ponorene) Da sa aj vo fritaku ale zbytočne si znečistíte cely olej.Masko postupne vyberame z vajička(prebytočné odkvapkame) a obalíme v muke s korením.Vypražame do zlatohneda.Hotovu omačku dame prehriat a vložime do nej všetko masko.Premiešame aby sa masko obalilo.Podavame s bielou ryžou a so šalatom. |