končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina F. (Falkona) ID 9152 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Vianočka[ recept č. 23540 zo dňa 14.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky t650 1/2 čerstvého droždia 200 ml vlažnej smotany na varenie 100 g práškového cukru 1 vajíčko a 1 žĺtok na potieranie 50 g rozpusteného masla štipka soli hrozienka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Droždie s cukrom vymiešame v smotane a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom primiešame maslo, vajíčko a múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme si cesto hneď na tri časti a spletieme do vrkoča. Položíme vrkoč na papier na pečenie na pekáči, ponatierame vajíčkom a posypeme hrozienkami. Necháme takto kysnúť asi hodinu. Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 20 minút. |
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (27.8.2010, 14:16) |
Dobry den. Tento recept je NUMBER ONE . Robim ju stale. Nikdy sa nezunuje. Vzdy fantasticka chut. A pruuuuuudko jedla. A davam si veky pozor na smotanu. Musi byt vzdy tepla, nie letna. Pretoze letna a slabo zohriata sladka smotana v mikrovlnke zastavuje proces kysnutia a vobec sa nepodari. Vrela vdaka sa absolutne SPICKOVY RECEPT. VDAKA |
ODPOVEDAŤ |
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (5.4.2010, 12:55) | |
super vianočka, u nás mala úspech... len som si radšej spravila dve menšie, lebo nemám rada, keď sa dlho pečie a mám suché kraje... ale aj tak je perfektná a pochutili sme si na nej pri veľkonočných raňajočkách http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=682662 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=682661 |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina F. (Falkona) ID 9152 (14.2.2010, 21:10) |
to teda áno ale veľmi chutná |
ODPOVEDAŤ |
Dana B. (tawa) ID 47716 (14.2.2010, 18:08) | |
. Po upeceni musela byt obrovska. | |
ODPOVEDAŤ |