Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Farma na 70-tku
[ recept č. 23430 zo dňa 12.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
orechový korpus, parížska šľahačka z horkej čokolády, džem, banány, wi
POSTUP PRÍPRAVY
Orechový korpus: 12 vajíčok, 3 dcl krupicového cukru, 10 lyžíc vriacej vody, 4 dcl hladkej múky, 3 dcl mletých orechov, 1 PDP, 2 dcl oleja Zĺtky vyšľaháme s cukrom a vriacou vodou do peny. Na záver pridáme olej a premiešame.Bielka vyšlaháme s druhou polovicou cukru na stredne pevný sneh potom žĺtkovú zmes opatrne nalejeme do snehu a spojíme. Múku zmiešame s PDP a vsypeme do zmesy. nakoniec primiešame orechy. Pečieme v rúre na 170°C Parížska šľahačka: 8 dcl šľahačky, 30 dkg kvalitnej čokolády, 2 lyžice cukrárskeho kakaa. V troche šľahačky rozmiešame kakaa a čokoládu...miešame kým sa merozpustí....potom prelejeme zvyšnú šľahačku a zmiešame. Dáme na noc do chladničky vychladiť. Potom už len vyšľaháme do tuha.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
detajl zvieratiek...pridám aj postup,ale trochu neskôr |
|
korpus rozrežeme na pláty a pokropíme rumovým rozvarom a potrieme džemom |
|
natrieme parížskou šľahačkou |
|
pokladieme banánmi |
|
a zase tak |
|
priklopíme vrchom a dáme zachladiť |
|
a malý tak isto |
|
povrch potrieme maslovo pudingovým krémom a dáme stuhnúť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Jana D. (deszki) ID 13988 (26.4.2010, 13:12) |
Prosím ťa pekne, poraď mi kde kúpim zvieratká na farmu??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (27.4.2010, 12:53) |
Janka ja neviem kde...ja si ich robím sama...ale ak chceš umelé tak v nejakej hračkárni...alebo nejaké marcipánové mávajú niekedy aj v Tescu...tuším |
ODPOVEDAŤ |
Karin H. (Karinka 111) ID 137976 (15.2.2010, 15:39) |
krasa |
ODPOVEDAŤ |
| Monika K. (monik11) ID 112034 (14.2.2010, 13:47) |
Gabika ako to stíhaš tak dokonalé tortičky bez jednej chyby, úžasne vypracované.... došli mi slová |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.2.2010, 13:44) |
Nadhera, nadhera, nadhera |
ODPOVEDAŤ |
| Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (13.2.2010, 22:29) |
Booožinku...to je milučkéééé |
ODPOVEDAŤ |
Lubica T. (premolar) ID 91430 (13.2.2010, 22:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.2.2010, 12:28) |
ja len to, že vám strašne moc ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva F. (Evkaf) ID 133841 (12.2.2010, 21:41) |
hotove umelecke dielo, klobuk dolu... |
ODPOVEDAŤ |
Ivana S. (stalida) ID 38495, mimibazar.sk/stalida (12.2.2010, 21:35) |
Gabika, torticka je prenadherna na pohlad a vidim,ze veeelmi chutna aj zvnutra |
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (12.2.2010, 21:26) |
Gabika mňam aj my takúto milujeme(banán +par.šľahačka)a tie zvieratká sú proste úžasné. |
ODPOVEDAŤ |
| Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (12.2.2010, 21:06) |
Nadherna , velmi ma prekvapilo, ze pariska slahacka sa pouziva na poschodove torty, naozaj to torta ustoji a neprebori sa? Dakujem za receptik a fotopostup, si strasne zlata |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.2.2010, 12:26) |
Vierka s tou šlahačkou čo ja používam drží bez problémov...lepšie ako pri maslovopudingovej |
ODPOVEDAŤ |
| | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.2.2010, 12:33) |
Gabika daj tip... mne slahackovy krem s horkou cokoladou drzi v pohode ale pri bielej mam mensi problem, ze sa pri krajani torta rozchadza |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.2.2010, 12:56) |
...ako sa rozchádza? šmýka sa ti po povrchu? či ako?nejaká som nechápavá |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.2.2010, 13:51) |
ako ona kym je potiahnuta tak drzi pekne pokope... ale ked sa zacne krajat... tak pri krajani vytlacam ten slahackovy krem spomedzi jednotlivych poschodi ... neviem to lepsie vysvetlit |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (12.2.2010, 20:31) |
prekrásna tortička aj môj najstarší syn miluje túto kombináciu banán a parížsky krém |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (12.2.2010, 20:23) |
krásna torta aj zvieratká a v postupe vyzerá veľmi lákavo |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (12.2.2010, 19:58) |
super..krasne..len si zabudla gabika ze tam ide sneh ..z tych 12-stich vajec..ze??do toho cesta..je to samozrejme ale ..pre niekoho by to nemuselo byt....nic v zlom.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.2.2010, 12:27) |
daduška veru, ja hlava sklerotická uponáhlaná som na tú časť nejak zabudla ale už som opravila...si zlatíčko, že si ma upozornila |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (upravené 12.2.2010, 21:08) |
Krásna ako všetky a chuťovo určite tiež výborná Gabika a šľahačku nevaríš? |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.2.2010, 12:29) |
Monika tú čo mám nevarím...idem práve pridať ďalšiu tortuu a tam som odfotila tú čo používam |
ODPOVEDAŤ |
| Bozena M. (bombiska) ID 79911 (12.2.2010, 19:11) |
Gabika ty si sikulka....torticka je prekrasna Konecne niekto dal aj recept s postupom SUPER.......DAKUJEM :_} |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (12.2.2010, 19:11) |
mňam ...takú krásu aj škoda zjesť ....super zvieratká |
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (12.2.2010, 18:48) |
Prekrásne,úžasná práca ! ! ! ! ! ! |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.2.2010, 17:41) |
Gabika - úúžasná a to zloženie - ooooch mňam |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (lolek) ID 71360 (12.2.2010, 17:08) |
Gabika,na tom obrázkovom postupe je vidieť najlepšie,aké máš zlaté a neskutočne sikovné rúčky. Ty nezabudneš ozaj na žiaden detail, je to dokonalé dielko,prekrásna tortička a musí fantasticky chutiť. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |