
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
Kamila B. (Sothis) ID 135564 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Besbarmak (mas pat prstov)[ recept č. 23333 zo dňa 9.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovadzieho masa, bobkovy list, cierne korenie cele, 500 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 vajce, sol, cibula, mlete cierne korenie, 6 - 8 zemiakov, 4 velke cibule POSTUP PRÍPRAVY Presny preklad znamena - Besbarmak - mas pat prstov a znaci, mas pat prstov, s ktorymi jeme (v kazachstane sa jedava rukami, u nas doma uz vidlickou :)). Do velkeho hrnca si dame varit hovadzie masko, osolime. Po zovreti odoberieme puriny a stiahneme ohen na minimu. Pridame bobkovy list, cierne korenie cele a varime. Ked je masko uvarene, vyberieme ho von a vlozime cele zemiaky a nechame uvarit (nie rozvarit) a vyberieme. Medzitym, ako sa masko vari si pripravime cesto. Je to slizove cesto - muku, vajce, stipka soli, vlazna voda. vypracujeme a nechame odpocivat asi pol hodinku. Rozdelime si ho casti (kazdy take, ake uzna za vhodne) a rozvalkame akykolvek tvar na tenucko. Nakrajame kocky (ziadne presne velkosti, take ake sa podari :)) Z bujonu odoberieme asi pol litra az liter do druheho hrnca, nechame prevriet a pridame ciblku nakrajanu na mesiaciky. Dostatocne okorenime a este chvilku varime, aby bola cibulka makka. Cesto mame nachystane a zvysny bujon nam pomalicky vrie na ohni. Priamo do bujonu dame vyvarit cesto. Ked je makkucke, vyberame na velky tanier, taky aby si z neho vsetci dokazali nabrat. :) Ak mame vsetko cesto uvarene, povyberane na tanieri, nasypeme nakrajane masko na vrch, poukladame uvarene zemiaky a polejeme bujonom s cibulkou. Tento recept patri medzi cudzokrajne a je z azie, konkretne z kazachstanu. Mamina nam ho varila a teraz ho varim ja svojim detom, ktorym velmi chuti. Treba vyskusat. :) |