končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mandľové madlénky[ recept č. 23299 zo dňa 8.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Základný rozpis: 190 g masla (z mlieka!), 250 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 130 g mletých mandlí, štipka soli, 6 bielkov, 50 g mandľových lupienkov Rozpis na 8 bielkov: 253 g masla, 333 g práš. cukru, 106 g múky, 173 g mletých mandlí, 66 g mandľových lupienkov a 8 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Šťavnaté, chrumkavé koláčiky, pôvodom z Francúzska. Pečieme ich v oválnych formičkách, ja som ich piekla v oválnych košíčkoch, ktoré sa tvarom približujú k originálu. Dajú sa upiecť aj vo väčších formičkách na medvetie tlapky, prípadne aj v mafinkovom plechu. Základný rozpis surovín ráta s 6 bielkami, ja som mala doma 8 odložených bielkov (žltky šli do šišiek), preto som si rozpis prisposobila a prerátala gramáž surovín. Postup pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Maslo rozpustíme pri strednej teplote a necháme ho na sporku dovtedy, kým trošku nezhnedne a nezačne krásne voniať. Potom ho odstavíme. Dávame pozor, aby sme ho neprepálili! Necháme schladnúť. Rúru predhrejeme na 200 C. V miske zmiešame preosiaty cukor, múku, mleté mandle a štipku soli. Bielka vymiešame, ale nešľaháme! Také ako sú na obrázku vlejeme do suchých prísad a premiešame. Takto vyzerá cesto. Do vymiešaného cesta prilejeme rozpustené a trochu schladené maslo (nesmie byť horúce). Takto vyzeré cesto po vliatí masla. Chvíľu potrvá, kým sa maslo úplne vmieša do cesta. Treba mať trpezlivosť a miešať a miešať. Keď už je maslo v ceste dobre zapracované, pridáme mandľové lupienky. Formičky vymastíme roztopeným maslom a do troch štvrtín plníme cestom. Pečieme v rúre na strednej koľajničke 5 minút, potom teplotu znížime na 180 C a pečieme ešte 20 minút dochrumkava. Rúru vypneme a pečivo v nej necháme dôjsť 5 minút. Potom vytiahneme z rúry a madlénky necháme ešte 10 minút vo formičkách. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Zabudla som odfotiť naplnené formičky, tu je fotka prázdnych formičiek. Upečené madlénky vo formičkách. Detail na madlénky OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.2.2010, 10:18) | |
vyzeraju velmi mnamkovo | |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (9.2.2010, 9:16) | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.2.2010, 8:15) | |
zaujímavý receptík, musím vyskúšať | |
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.2.2010, 23:26) | |
Andrejka,tvoje madlenky vyzeraju nadherne a chut si viem velmi dobre predstavit ja som raz robila friands,a tie su zlozenim velmi velmi podobne,a patria medzi moje naj kolaciky | |
ODPOVEDAŤ |