. .. .. .. .. .. .
. .

AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-) - RECEPT 23286

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 127626 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)


[ recept č. 23286 zo dňa  ]


AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

AVOKADO ,-)

POSTUP PRÍPRAVY

Takto si robim avokadove kocky, ked ich chcem dat do salatu.

Inak - ked chcem pouzit avokado, a nezalezi na estetike ,-) tak ho vyslovene osupem (ako pomaranc) a potom prerezem na poly, oddelim polky, vyberiem kostku a pouzijem avolado.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- prekrojit avokado po dlzke
- pokrutit vrchnu cast avokada, aby sa dala lahko oddelit od spodnej s kostkou
- takto pekne sa makkucke avokado rozdeli
- nemam rada velmi tmave bodky na avokade, tak ich davam prec (nie som expert na avokada, ale myslim si ze to sa uz zacina kazit.....)
- po odstraneni tmavych bodiek, zoberiem ostru lyzicu a vyslovene vyskrabnem avokado zo supky
- vsetky casti co mi ostanu na supke, postupne vyskrabkam
- z druhej casti vyberiem kostku (ak nechce ist, tak si pomozem lyzicou) a spravim tak isto ako v predchadzajucom bode
- tako pripravene avokadove polky nakrajem po dlzke a po sirke
- pripravene avokadove kocky pouzijem v salatoch


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< BIELA DRZKOVA | AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-) | RUKOLOVY SALAT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (12.2.2010, 10:08)
Ahoj ja som kúpila avokádo ale pravdu povediac som v rozpakoch. Je zelené na povrchu aj vnútri a má takú zvláštnu orechovú chuť. Ako spoznám, že je zrelé? :-o
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.2.2010, 19:52)
Ahoj Lenka, zrele avokado je makke - cca ako makky (nie zhnednuty) banan. A ono chuti tak orechovo - takze to tvoje je asi fajn.

Ak si ho uz prerezala, tak uz ho musis spapat; uz nedozrie. :-p

Avokado strasne rychlo oxiduje; hnedne na povrchu. Napr. ked chcem zjest len polku, tak druhu polku v supke a s kostkou poriadne pokvapkam citronom a dam do chladnicky - potom ked ho chcem zjest, tak ten trosicku zhnednuty vrch zrezem a zjem. Nezvyknem nechavat rozrezane avokado v chladnicke viac nez den; potom velmi zhnedne.

Dobru chut a kludne sa este ozvi, ak potrebujes poradit (L)

Marcela
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (15.2.2010, 10:52)
Ahoj Marcelka,

to prvé avokádo som vyhodila, bolo totiž horké a kým som sa dopracovala k tebe ;-) tak už bolo také hnedé a nepekné, že ma od seba dradilo :^). Mám však ešte dva (Y) tak vyskúšam nejaké receptíky ak nájdem (H)
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (15.2.2010, 18:06)
Ahoj Lenka, tak fakt dzim palce (Y) (Y) (Y) aby sa dalsie dva vydarili ! ! ! Daj vediet ako chutili ;-) ;-) ;-) A inac, ak ich chces dat niekomu ochutnat, co este avokado najedol a vaha, tak ho vidlickou popuc s jednym bananon - chuti to fakt super, taky mini zdravy dezertik (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04)
Ahoj Marcelka,
tak som to aj urobila. Zmiešala som avokáda, banán, kivi pridala som šťavu z pol citróna a k tomu vlažské orechy. Bolo to fajn kyselkavé a osviežujúce. Navrch som neodolala a dala som trocha šľahačky (pl), to bolo fajn (Y), zvyšok ma ešte čaká v chladničke a teším sa (H) PAPA
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (18.2.2010, 16:59)
Ahoj Leni :-) :-) :-) No ty si ale vymyselnicka ,-) To by ma nidky nenapadlo, takze takato maskrta na sladko :-p

Hlavne je s avokadom zacat, ked chuti par krat, tak to potom uz ide (H) Ak budes mat este chut na dalsie sladke avokado, tak skus ten moj recept z datlami. Je to fakt uzasne mnam, aj ked musim uznat, ze foto (a ani skutocnost....) nevyzera najlakavejsie ,-) ,-) ,-) Taktiez, vela ludi je avokado len tak, prekrojene na polku s trochou majonezy - ako predjedlo.

Zatial pa a tesim sa na tvoje dalsie experimenty ,-) ,-) ,-) ,-)
(L)
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (25.2.2010, 10:33)
Ahoj to avokádo som spapala celé ja ,-)..bolo fajn :-)..tak uvidím ako sa s jeho prípravou posuniem ďalej :-$ papa
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (12.2.2010, 10:47)
Leni, malo by byt maksie, nie uplne tvrde, vtedy byva bez chuti (Y)
mnam, ja ho lubim len osolene a pokvapkane citronovou stavou
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04)
Už je pripravené a polovica zjedená (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 20:01)
ďakujem, určite sa takýto super návod zíde (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu