končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Marcela A. (mylove) ID 127626 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)[ recept č. 23286 zo dňa 8.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY AVOKADO ,-) POSTUP PRÍPRAVY Takto si robim avokadove kocky, ked ich chcem dat do salatu. Inak - ked chcem pouzit avokado, a nezalezi na estetike ,-) tak ho vyslovene osupem (ako pomaranc) a potom prerezem na poly, oddelim polky, vyberiem kostku a pouzijem avolado. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI - prekrojit avokado po dlzke - pokrutit vrchnu cast avokada, aby sa dala lahko oddelit od spodnej s kostkou - takto pekne sa makkucke avokado rozdeli - nemam rada velmi tmave bodky na avokade, tak ich davam prec (nie som expert na avokada, ale myslim si ze to sa uz zacina kazit.....) - po odstraneni tmavych bodiek, zoberiem ostru lyzicu a vyslovene vyskrabnem avokado zo supky - vsetky casti co mi ostanu na supke, postupne vyskrabkam - z druhej casti vyberiem kostku (ak nechce ist, tak si pomozem lyzicou) a spravim tak isto ako v predchadzajucom bode - tako pripravene avokadove polky nakrajem po dlzke a po sirke - pripravene avokadove kocky pouzijem v salatoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (12.2.2010, 10:08) |
Ahoj ja som kúpila avokádo ale pravdu povediac som v rozpakoch. Je zelené na povrchu aj vnútri a má takú zvláštnu orechovú chuť. Ako spoznám, že je zrelé? |
ODPOVEDAŤ |
Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.2.2010, 19:52) | ||
Ahoj Lenka, zrele avokado je makke - cca ako makky (nie zhnednuty) banan. A ono chuti tak orechovo - takze to tvoje je asi fajn. Ak si ho uz prerezala, tak uz ho musis spapat; uz nedozrie. Avokado strasne rychlo oxiduje; hnedne na povrchu. Napr. ked chcem zjest len polku, tak druhu polku v supke a s kostkou poriadne pokvapkam citronom a dam do chladnicky - potom ked ho chcem zjest, tak ten trosicku zhnednuty vrch zrezem a zjem. Nezvyknem nechavat rozrezane avokado v chladnicke viac nez den; potom velmi zhnedne. Dobru chut a kludne sa este ozvi, ak potrebujes poradit Marcela |
||
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (15.2.2010, 10:52) | ||
Ahoj Marcelka, to prvé avokádo som vyhodila, bolo totiž horké a kým som sa dopracovala k tebe tak už bolo také hnedé a nepekné, že ma od seba dradilo . Mám však ešte dva tak vyskúšam nejaké receptíky ak nájdem |
||
ODPOVEDAŤ |
Marcela A. (mylove) ID 127626 (15.2.2010, 18:06) | ||||
Ahoj Lenka, tak fakt dzim palce aby sa dalsie dva vydarili ! ! ! Daj vediet ako chutili A inac, ak ich chces dat niekomu ochutnat, co este avokado najedol a vaha, tak ho vidlickou popuc s jednym bananon - chuti to fakt super, taky mini zdravy dezertik | ||||
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04) | ||||
Ahoj Marcelka, tak som to aj urobila. Zmiešala som avokáda, banán, kivi pridala som šťavu z pol citróna a k tomu vlažské orechy. Bolo to fajn kyselkavé a osviežujúce. Navrch som neodolala a dala som trocha šľahačky , to bolo fajn , zvyšok ma ešte čaká v chladničke a teším sa PAPA |
||||
ODPOVEDAŤ |
Marcela A. (mylove) ID 127626 (18.2.2010, 16:59) | ||||||
Ahoj Leni No ty si ale vymyselnicka To by ma nidky nenapadlo, takze takato maskrta na sladko Hlavne je s avokadom zacat, ked chuti par krat, tak to potom uz ide Ak budes mat este chut na dalsie sladke avokado, tak skus ten moj recept z datlami. Je to fakt uzasne mnam, aj ked musim uznat, ze foto (a ani skutocnost....) nevyzera najlakavejsie Taktiez, vela ludi je avokado len tak, prekrojene na polku s trochou majonezy - ako predjedlo. Zatial pa a tesim sa na tvoje dalsie experimenty |
||||||
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (25.2.2010, 10:33) | ||||||
Ahoj to avokádo som spapala celé ja ..bolo fajn ..tak uvidím ako sa s jeho prípravou posuniem ďalej papa | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (12.2.2010, 10:47) | ||
Leni, malo by byt maksie, nie uplne tvrde, vtedy byva bez chuti mnam, ja ho lubim len osolene a pokvapkane citronovou stavou |
||
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04) | ||
Už je pripravené a polovica zjedená | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 20:01) | |
ďakujem, určite sa takýto super návod zíde | |
ODPOVEDAŤ |