. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzske zemiaky bez mäsa - RECEPT 23102

Jarmila P. (jatea) ID 106659
.
Oblasť: Žiar nad Hronom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2009
Naposledy: 20.10.2020 19:19
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Francúzske zemiaky bez mäsa


[ recept č. 23102 zo dňa  ]


Francúzske zemiaky bez mäsa


POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že je tu už viac takýchto receptov, ale všetky sú s mäsom, alebo klobáskou. Ale ja mám najradšej takého. Potrebujeme: v šupke uvarené zemiaky, 3-5 uvarených vajíčok, kyslú smotanu, soľ a roztopenú bravčovú masť, prípadne kto má kačaciu, alebo husaciu , je to s ňou chutnejšie.

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáč, alebo jenskú misu si vymastíme, aj po bokoch, aby sa zemiaky veľmi neprilepili. Na spodok si naukladáme ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky, na to na kolieska nakrájané vajíčka.Oosolíme, dáme kyslú smotanu a asi za lyžicu roztopenej masti. Opakujeme, kým sa nám neminú všetky zemiaky a vajíčka. Ja dávam 3 vrstvy zemiakov . Vrchnú vrstvu zemiakov len osolím, potriem kyslou smotanou a polejem troškou masti. Veľmi nám chutia s kyslými uhorkami, cvikľou, kyslou kapustou, alebo len tak so zakysankou, ale aj ako príloha k mäsu, a aj studené ako šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


na vrstvu zemiakov poukladáme vajíčka, osolíme, pridáme smotanu a masť ..


... a pokračujeme v ukladaní ...


... pripravené na pečenie, a prikryté pečieme pri 200 st. C


asi po 45 minutách máme zemiaky upečené



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Jednoduchý jablkovo - škoricový ku kávičke | Francúzske zemiaky bez mäsa | Punč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (14.3.2010, 18:55)
Ja by som takéto zemiaky jedla aj miesto dezertu (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (14.3.2010, 8:12)
super (Y) receptík (clamp) keď už sme mäsa prejedení (smich)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.2.2010, 20:35)
Mňam, tiež nemusím klobásku, občas aj ja takéto urobím, sú veľmi dobré. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu