končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Risi Bisi alebo Benátske rizoto[ recept č. 22992 zo dňa 2.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5 lyžíc masla, 2 cibule, 300g ryže (naklepšie arborio alebo carnaroli), 100ml bieleho vína, 1liter vriaceho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100g šunky, 100g parmezánu. POSTUP PRÍPRAVY Benátske rizoto sa v taliansku pripravuje z čerstvého, práve vylúpaného hrášku...ja som použila mrazený (ako inak :o) v zime) a rizotko je mňaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Asi na 2,5 lyžiciach masla oprazíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Prilejeme 1dl vínka a pridáme prepláchnutú ryžu. Počkáme kým ryža vsiakne víno a potom pridávame po cca 2dl vývaru. Stále miešame a keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšie 2dl...takto postupujeme asi 25 minút, alebo kým ryža nezíska crémovú konzistenciu. Keď je ryža uvarená, pridáme hrášok šunku a zvyšné maslo. Všetko pekne premiešame a prehrejeme. Posypeme parmezánom a môžeme papať :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2012, 16:13) | |
zajtra bude na obed. | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.5.2012, 18:26) | |
Podarilo sa hneď na prvýkrát, robila som z polovičnej dávky, veľmi nám chutilo. | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (3.1.2012, 21:55) | |
Natálka, super receptík. Dnes som varila na obed a veru rizoto malo veľký úspech. Ďakujem krásne, že môžem takýmito receptami robiť radosť mojej rodinke. | |
ODPOVEDAŤ |
Katarina F. (polarnicka) ID 34962 (4.3.2011, 12:32) |
vcera som skusala varit, pretoze kolega si ho priniesol na obed a cele sme mu ho skoro zjedli :D doma chutilo az az! dufam, ze dnes po odstati bude rovnako dobre! |
ODPOVEDAŤ |
Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (27.5.2010, 11:03) | |
ja mam chut hned sa pustit do varenia a vyskusat hned vsetky tvoje recepty take su skvele | |
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2010, 11:51) | |
Natalka,opat ma lakas na dalsie talianske rizotko?? v Benatkach som bola,ale rizotko som tam zial neoskusala ale vdaka tvojmu receptiku mozem vyskusat domka | |
ODPOVEDAŤ |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (2.2.2010, 12:04) | ||
Mati, to vies, ja som skor na tie rychle a jednoduchsie jedla na zlozite kreacie som este nedorastla Prave dojedam zvysky zo vcera a neviem veru, ci nie je este lepsie odlezane | ||
ODPOVEDAŤ |