Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 |
 |
Oblasť: Levice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 29.6.2007 |
Naposledy: 3.3.2017 21:08 |
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Linecké hviezdičky
[ recept č. 2286 zo dňa 16.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
- 400 g hladkej múky- 2 žĺtka- 150 g práškového cukru- 120 g Palmarinu- 120 g BRAVČOVEJ MASTI(nenahradzovať maslom ani ničím iným)
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme) Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky. Na 1 ks - spodnú hviezdičku v celosti a na vrchnej vykrojíme v strede hviezdičku. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí hviezdičky s otvorom posypeme práškovým cukrom a spájame s celými hviezdičkami pikantným lekvárom.
Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
a tu sú už naložené v krabiciach a pripravené na odchod neveste |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (26.11.2008, 15:43) |
Tieto linecke od Vas som piekla aj minule Vianoce a su bozske tento rok sa zasa na ne chystam a patria medzi moje najoblubenejsie. dakujem za skvely receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela C. (Nucky) ID 52521 (13.10.2008, 18:03) |
vyzerajú nádherne, ako z kuchárskej knihy len ma zaujalo, že tam ide masť, to ju tam po upečení fakt ani trošku necítiť??? a typická otázočka - že či potrebujú nejaký čas na odležanie, alebo sú hneď mäkké? ale nezáleží na tom, či sú alebo nie, to sa len tak pýtam, lebo ich budem robiť skôr, takže kľudne môžu byť zo začiatku tvrdé joj, ale mám smiešne otázky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (upravené 21.12.2007, 19:49) |
Tento recept je vynikajuci, vcera som ich robila a boli uzasne. Cesto sice spociatku pachlo tou mastou, ale po odlezani a upeceni sa pach stratil a dostalo to taku jemnu konzistenciu a chut. Po upeceni boli takmer makke, ale oni este odlezia. supeeeer a dakujeeem!!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=180949 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.9.2007, 14:21) |
Ahoj Andrejka, chcem sa opytat tieto linecke su makke, alebo skor chrumkave ako keksy? Mam vela receptov na linecke, ale stale to neni ono. My mame radi skor maksie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana S. (Ikala) ID 7413 (18.9.2007, 14:00) |
Martinka, tu je recept na linecke, ktore je naj ake mam: 420 g hladkej muky, 420 g solamylu, 380 g masla, 280g praskoveho cukru, 4 zltka. Vypracovat a vyvalkat na 0.5cm a upiect tak na bledo, okraje su jemno ruzovkaste... SU vynikajuce, zlepujem malinovym alebo ribezlovym lekvarom. Obalim v cukre a ulozim do krabice. Za 2-3 dni je to pohadka na jazyku a kavicka k tomu Z tejto davky ich je vela, skus najskor z polovicnej, ako ti chutia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | janka j. (RAYENKO) ID 12186, mimibazar.sk/rayenko (18.12.2007, 16:41) |
Ahoj Ivanka nalakala si ma na tvoj recept len sa chcem opytat to maslo ma byt ake maslo tuk alebo kocka masla?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (18.9.2007, 17:10) |
Ivka dakujem, si zlata vyskusam oba recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (18.9.2007, 8:49) |
Ahoj Martinka, tieto sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku, sú mekučké. To je od tej bravčovej masti. Určite budete doma spokojní.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |