andrea o. (hillary) ID 61659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
...salko z Lidla...
[ recept č. 22799 zo dňa 29.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Salko, voda, tlakový hrniec. :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Tip pre Michaelu. Tak toto berte len ako inšpiro na rýchle varenie salka. Ja som si uvarila dve salka naraz v tlakáči, dala som ich poležiačky a zaliala vodou. Trvalo to cca 60 minút a nechala som to dôjsť kým sa para z hrnca prirodzene vyfučala. Salko dosť zhustlo takže nabudúce skúsim len 30minút.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (1.4.2010, 10:37) |
Prečo sa bojíte tlakového hrnca? Ja v ňom varím všetko, ak dodržíte postup, tak sa nič nemôže stať. Salko som nikdy nevarila inak, iba v tlakovom a vždy bolo aj po necelej hodinke super!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.4.2010, 0:09) |
Vuav, parada, ved toto je domace Dulce de leche!! Mnam mnam, toto ide do kopy receptov..ja dost ficim na US food blogov, a tento karamelovy krem sa vo velkom pouziva. Mnam, ked varim salko klasicky v hrnci s vodou, nikdy nie je taketo krasne skaramelizovane... noo, v tlakovom hrnci by som sa to bala varit...ja mam pred nim velky respekt, donedavna som v nom varila, iba ked bol manzel doma...sama som sa bala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (31.3.2010, 18:46) |
Andrejka, prosim Ta nemaš fotku aj s balom, chcem poslať manžela kúpiť do Lidla cez víkend ale sama neviem ako vyzerá .... ešte som ho tam nekupovala, dakujem TI  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (31.3.2010, 20:18) |
Gabika žiaľ foto s obalom nemám , ale tuším že bolo červené zn. pilos ( nepamätám sa dobre) a bolo to zahustené sladené mlieko a vyložené bolo medzi šľahačkami v spreji a trvanlivou smotanou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (31.3.2010, 22:00) |
Ďakujem Ti Andrejka, pošlem ho tam aj s inštrukciami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (31.3.2010, 22:07) |
Gabika, ja ho doma mám, teda dúfam, že je to ono, lebo ešte som ho nevarila a dala som ho do rodinných, pozri si, potom to zmažem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (31.3.2010, 22:12) |
Idem hned kuknúť, ďakujem Ti Darinka, si zlatá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (31.1.2010, 8:21) |
Skvele, ani neviete ako ste ma potesili, vcera som bola lidli a rozmyslala som ako sa to robi v tlakovom hrnci. Super. dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (30.1.2010, 10:36) |
Andrejka, to bola teda odvaha . No, hlavne, že to dobre dopadlo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (30.1.2010, 0:21) |
Hmmm.....mne sa tak na husto nepodarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 21:28) |
Andrejka podla mojho skromneho nazoru je uplne uzasne (hustotou) . Presne taketo ma byt napr na Banoffee pie alebo karamelovy zakusok na oplatke. Takze ja by som asi tie minutky neznizovala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (29.1.2010, 21:33) |
Adrianka aj aj som ho použila do tvojho koláčika Banoffee pie. Zdalo sa mi dosť husté a myslela som si že tá polhodinka menej by mu neublížila ale ak píšeš že je to takto dobré tak dám na tvoju radu. Len tuna nižšie ma zneistili že v tlakovom hrnci radšej nie tak neviem zatiaľ sa nič nestalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.1.2010, 10:56) |
Andrejka ,ja varim uz roky salko v tlakači, presne hodinu a tiež necham dojst aj vychladnut v kuchte a zatial super ..ja sa toho nebojím (dokial mi nebuchne ) a ten čas by som tiež neznižovala,lepšie hustejšie ako redšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (30.1.2010, 21:25) |
Martuška si ma upokojila , už som si myslela že som nejaká divná hazardérka podľa tých reakcií ostatných a že to nikto neskúšal len ja a tiež si myslím že nieje dôvod aby to buchlo pokiaľ sa to varí na miernom ohni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (31.1.2010, 8:27) |
Presne tak Andrejka,treba to varit na miernom ohni a podla mna sa nič nemoze stat,pokial teda unika para Ja si tiez vzdy varim dve salka,je to uspornejšie.papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.1.2010, 21:08) |
baby, ja by som s tlakovým neexperimentovala ani zadarmo...nám raz buchlo v kuchyni, keby tam niekto je ,tak je poňom, okrem toho šporák na totálku rozbitý a kuchyňa tiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (29.1.2010, 21:10) |
Lucka ja mám tlakáč tak zo 2 roky a tých plechoviek sa tam už navarilo a nič ale túto z lídla som varila len raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva L. (evka*) ID 15 (29.1.2010, 21:07) |
odvážna alebo pani učiteľka fyziky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (29.1.2010, 21:20) |
Učka nie ale radšej neskúšaj ak sa bojíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (29.1.2010, 21:02) |
Ja už som tiež rozmýšľala, či by sa nedalo uvariť v tlakáči, len som sa bála to vyskúšať, aby mi to nebuchlo. Ďakujem, že si sa na to podujala, takže ja skúsim tých 30 min.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela M. (micha99) ID 70755 (29.1.2010, 21:02) |
ďakujem za radu, to dnešné sa už varí, ale nabudúce vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |