. .. .. .. .. .. .
. .

Lievance (dolky) výborné a bez vajíčok - RECEPT 22756

Katarína D. (PetraPA) ID 90945
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.4.2009
Naposledy: 22.9.2020 12:57
Aktualizácia: 19.3.2010 17:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Lievance (dolky) výborné a bez vajíčok


[ recept č. 22756 zo dňa  ]


Lievance (dolky) výborné a  bez vajíčok


POTREBNÉ PRÍSADY

375 g polohrubej múky, 3 lyžičky cukru ( kto ako má rád sladké môžte dať aj viac, to si môžte odskúšať), 1/2 lyžičky soli,1/2 droždia, 300 ml vlažnej vody, 250 ml vlažného mlieka, olej na vyprážanie Na potretie : lekvár, ja som dala šľahačku, plus jahody. :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások. Do pohára dáme trochu z mlieka- trochu ho zohrejeme a pridáme asi lyžičku cukru, pomrvíme droždie a počkáme kým sa nám zodvihne hore.
Múku dáme do misy, pridáme cukor a soľ, v strede urobíme jamku nalejeme do nej mlieko, vodu, a kvások a vymiesime na hladké husté cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť 1 hodinu, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky. Zmes šľaháme metličkou 2 minúty.
Panvicu vymastíme a dáme zohriať.
Do každej priehlbiny nalejeme 2 cm cesta a pražíme 5 až 7 minút, kým povrch nie je suchý a plný pórov a kým sa lievance neoddeľujú od kraja. Je to dosť husté cesto tak treba dať viac cesta do každej priehlbiny potom sú lievance nadýchané. Lievance obrátime vidličkou preklopíme a pražíme ich ešte 1 minútu dozlatista. Rovnako pokračujeme so zvyšným cestom a pri každej várke panvicu vymastíme. Podávame teplé.

Sú dobré aj keď namiesto riadneho mlieka použijete acidofilné mlieko. Sú jemnejšie, ale trošku inej chuti. Ale taktiež dobré. Ja som robila aj tak aj tak. Ale originál je normálne mlieko a s tým sú veľmi dobré. :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

..
..


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vianočka | Lievance (dolky) výborné a bez vajíčok | Kakaovo-biela Vianočka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa S. (deni9) ID 10034, mimibazar.sk/deni9 (18.11.2014, 14:23)
prave som zarobila 2x a ine uz robit nebudem, su fantasticke a nestihala som ich vyberat z panvice, stale za mnou decka stali s prazdnymi taniermi frontu :-D
najlepsie su so slivkovym lekvarom a skoricou...
ODPOVEDAŤ
Zuzana T. (zutes) ID 25264, mimibazar.sk/zutes (4.3.2010, 13:55)
Nikdy som lievance nerobila, dnes som si vyhliadla recept urobila ich a musím povedať, že už nie su!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (2.2.2010, 11:01)
dnes spravim detickam :-p :-p :-p :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (1.2.2010, 13:56)
Peťka (clamp) už mám pridané k obľúbeným, veľmi dobre vyzerajú (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Sára x. (REMY) ID 134325 (30.1.2010, 15:49)
Tieto lievance sme už doma robili, sú vynikajúce (Y) (Y) (Y) odporúčam, keď ochutnáte jeden neodoláte aj druhému (zajic) (koule) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu