. .. .. .. .. .. .
. .

Milánske rizoto - RECEPT 22705

Natalia L. (Natinka22) ID 86833
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.3.2009
Naposledy: 15.6.2024 17:44 včera
Aktualizácia: 4.11.2010 15:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 38
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Milánske rizoto


[ recept č. 22705 zo dňa  ]


Milánske rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla, 1 cibuľa, 200ml bieleho vínka, soľ, mleté čierne korenie, 300g ryže (ideálne arborio alebo carnaroli), 1 liter vývaru, štipka šafránu, 100g nastrúhaného parmezánu, hoblinky parmezánu na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché talianke rizoto, ktoré by sa ešte dalo vylepšiť ak by som doma mala parmskú šunku tak, že hrudky rizota sa do nej pekne za horúca zabalia....ale parmská šunka nebola, no aj tak sme si pochutili :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nadrobno nakrájanú cibuľu spemíme na polovici rozpusteného masla.


Prilejeme vínko, posolíme, pokoreníme a necháme do polovice vyvariť.


Pridáme prepláchnutú ryžu a za stáleho miešania varíme, kým víno nevsiahne do ryže.


Potom ryžu zalejeme vývarom - ALE pridáme ho vždy iba toľko, aby ryža bola prikrytá. Za stáleho miešania varíme, kým vývar nevsiakne do ryže a opäť pridáme vývar ... takto pokračujeme kým ryža nie je uvarená a rizoto nemá krémovú konzistenciu. Poznámka k vývaru - úplne postačí ak v 1l vriacej vody rozpustíte bujón a pridáte šafrán, ak vývar akurát nemáte doma.


Keď máme hotovo, pridáme do rizota zvyšnú polovicu masla a parmezán, dobre premiešame a ihned podávame.


A je to :o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Banánové muffinky s posýpkou a prekvapením | Milánske rizoto | Famózny kus kus so zeleninkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.5.2012, 19:15)
Famózne rizotko, ten šafrán tomu dodal úžasnú chuť (Y)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.1.2010, 11:37)
Hmm..dobrotecka Natalka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)a vies ,ze som si pred par rokmi v Milane pochutila prave na takomto rizotku (pl) (pl)urcite vyskusam,nech si zaspominam (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (27.1.2010, 16:57)
Mati, ja som veru take ozajstne talianskeho povodu nejedla zatial :-| ale nevadi, som v pripravke |:o) |:o) |:o) Vyskusaj urcite, je to fakt pochutka, aj ked je to taky jednoduchy receptik s malo ingredienciami (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.1.2010, 17:02)
v jednoduchosti je krasa (Y) (Y)si spominam na toto rizotko,lebo to som bola s otcom v Milane na sluzobnej ceste,a jeden taky znamy nas pozval na veceru priamo v centre Milana na tom namesti,drahe to tam bolo ako slak,a ja som si samozrejme (ako vzdy) objednala najvacsiu "hovadinu" co tam mali ;-) ;-)taku grilovanu zeleninu,ktora bola uuuplne bez chuti,takze som sa toho ani nedotkla..tak som si musela objeednat na hanbu druhe jedlo,a to bolo prave taketo rizotko so safranom..a to mi uz nastastie chutilo ;-) ;-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.2.2010, 17:12)
Jeej Mati, az teraz som nasla tvoj komentar ;-) Toto ja velmi dobre poznam s objednavanim najvacsich "specialit" z jedalnych listkov. Nastastie moj muzo zje cokolvek a kludne aj po mne, tak si to mozem dovolit (pl)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu