končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****[ recept č. 22685 zo dňa 26.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky. Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme . DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI zemiaky sa varia v osolenej vode cesto pripravené na trhanie zemiaky s cestom,bryndzou a kyslou smotanou zlatý klinec-opražená slanina OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva N. (leskot) ID 98318 (11.3.2010, 22:03) | |
Melanka, ja som takto trhala to cesto, keď som robila čipkárky spomenula som si na varenie s Bičanom a tam také tetulky v krojoch nakrájali z cesta také dlhé pásy - pomaly si to cez plece prehadzovali a trhali .... ide to rýchlo a je to veľmi chutné ..... skúsim aj s tou bryndzou ...... | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.5.2010, 12:33) | ||
Veru,Evička,s bryndzou mi chutia viac ako halušky. | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.3.2010, 20:15) | |
to musí byť dobrota!!!! Práve jem kiwi, ale menila by som hocikedy.... | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.3.2010, 21:39) | ||
Však zameň hocikedy,ja bryndzové halušky nejem,ale toto mi chutí. | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 23:40) | |
Aj by som si dala, musi to byt dobrotka | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.1.2010, 6:40) | ||
Skús,je to jednoduché jedlo na robotu i na suroviny a je lepšie,ked je menej zemiakov ako tých trhancov |
||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.1.2010, 13:40) | |
Super, Melanka , írečitéééééé slovenskééééé jedielko fajnové musí byť ja teraz jem segedín ale inak by som určite slintala, urobím určite |
|
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 14:29) | ||
U nás sa nevarilo,ale nedopustím naň | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (26.1.2010, 13:35) | |
Chutne a rychle | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 14:30) | ||
treba prísť,uvarím | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (27.1.2010, 22:13) | |||
Nevrav 3krat lebo sa nedovaris a ja sa nezmestim cez dvere | |||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 22:15) | ||||
vybúrame | ||||
ODPOVEDAŤ |