končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Andrea S. (Reanda) ID 3780 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Eňo-ňuňo - Bábovka s vajcovým koňakom *****[ recept č. 2261 zo dňa 13.9.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5 celých vajec,24 dkg práškového cukru,1 vanilkový cukor, 12,5 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg solamylu, 1 prášok do pečiva, 1/4 l oleja, 1/4 l vajcového koňaku, 100g čokolády na varenie ( alebo kakao podľa chuti ) POSTUP PRÍPRAVY Toto je naprosto úžasná, vlhká !!!! bábovka - žiadna z typu suchých a je fantasticky jednoduchá a u nás patrí k najobľúbenejším koláčom vôbec.Alkohol z vajcového koňaku sa vyparí tak sa nebojte - možu ju aj deti a tie moje ju milujú !!! A postup je úplne jednoduchý - len sa všetko zmieša - veď pozrite popis pri obrázkoch ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Takže tu sú všetky ingrediencie pokope,tento krát som výnimočne použila kakao namiesto čokolády ale s tou čokoládou je to jednoznačne lepšie :) Formu na bábovku potrebujete veľkú ( objem 2 l ) aby vám bábovka počas pečenia neutiekla z formy. Takže si do misky rozbijeme 5 celých vajec a pridáme 24 dkg práškového cukru a 1 vanilkový cukor a vymiešame ( stači len aby sa cukor rozpustil - žiadne miešanie do peny ) Pridáme 1/4 l oleja - zamiešame Potom 1/4 l vajcového koňaku - opať zamiešame Navážime si a zmiešame múku so solamylom a práškom do pečiva. A pridáme do masy.Opäť premiešame. Vznikne nám tekutá masa - nezľaknite sa, má to tak byť. Vymastíme si bábovkovú formu olejom a vysypeme hrubou múkou. 2/3 masy vlejeme do bábovkovej formy Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 100 g čokolády na varenie a pridáme do zvyšnej masy.Ja som tentokrát výnimočne použila kakao ale čokoláda je lepšia !!!!! Do svetlej masy vlejeme tú tmavú a krúživými pohybmi s vidličkou ju mierne vmiešame do svetlej - vytvoríme mramorový povrch.Je to dôležité aj preto aby vám tmavá masa nespravila hrboly pri pečení. Pečieme pri 150 stupňoch v teplovzdušnej trúbe cca.1 hodinu !!!! Pri normálnej trúbe to bude asi o niečo dlhšie.Keď tak treba pichnúť špajdlu do bábovky či je už upečená. Bábovku po dopečení nevyklápame hneď z formy ale necháme najprv vychladnúť.Na záver pocukrujeme. Mňam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.4.2016, 17:12) |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (29.8.2010, 12:49) |
Andrejka.......robila som vsetko do bodky ako bolo v postupe a aj tak moja babovka vyzera uplne inak ako tvoja to vsak nic nemeni na fakte, ze chuti vyborne http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=731962 |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (17.2.2011, 11:51) | ||
ved je krasna Treba vidlickou viac rozmiesat tu cokoladovu hmotu | ||
ODPOVEDAŤ |
olga L. (olminka) ID 153764 (20.8.2010, 13:28) |
Fantastická,šťavnatá a veľmi chutná bábovka...ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Z. (golinka) ID 46263 (13.8.2009, 18:16) | |
teda Andrejka, ďakujem Vám za tento peckový receptík... ..práve som dorobila túto bábovečku a je faakt bohovská, môžem vrelo odporučiť... ...šťavnatá, fajnovučká..vôbec nieje suchá...mám z toho radosť... ...veľmi dobrá chuť... | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (27.3.2009, 10:26) | |
určite vyskúšam!!!! až mi môj drahý daruje bábovkovú formu na nejaký sviatok | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (27.4.2009, 19:34) | ||
bude den matiek tak mu treba povedat ze ked ju kupi tak sa bude oblizovat este tyzden | ||
ODPOVEDAŤ |
MIROSLAVA L. (Lilly205) ID 38433 (12.4.2008, 20:08) | |
Dnes moja 11-ročná dcérka upiekla túto super bábovku. Ja som už len dávala pozor pri pečení Musím pochváliť recept, bola naozaj výborná , chutila celej rodine. Doporučujem všetkým, je ozaj SUPÉR |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (21.4.2008, 9:57) | ||
Fiha to mate sikovnu dcerku | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (25.2.2008, 14:52) | |
Vcera som piekla vasu babovku Priznam sa, ze skoro mi utiekla pocas pecenia z formy, asi budem musiet nabuduce malinko odobrat zo surovin. Ale teda poviem vam, je fakt vynikajuca a hlavne stavnata Ziadne suchotinky, dakujeme za skvely receptik | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (25.3.2008, 9:19) | ||
treba vacsiu formu ja som si koli tejto babovecke kupila uplne novu a priznam sa ze tento recept robim uz nejake 3 roky a ina babovka sa u nas ani nepecie |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (VikiBA) ID 2163 (23.2.2008, 11:13) | |
dnes sa na nu chystam.. vyzera vyborne | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (25.3.2008, 9:21) | ||
A chutila ? |
||
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (20.2.2008, 21:47) | |
Je naozaj, velmi dobra | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (22.2.2008, 17:21) | ||
Az teraz som si vsimla vas komentar Som rada ze vam chutila |
||
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (13.11.2007, 15:38) | |
Aj ja som ju robila, akurat som dala taky liker, ktory som si urobila tu z MMB a bol taky ostrejsi, ale babovka bola naozaj eno nuno. | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (14.11.2007, 9:45) | ||
No vidim ze si kreativna s tym likerom - ale vsak o to ide Zaklad ze ti chutila Andrea |
||
ODPOVEDAŤ |
S V. (floria) ID 27161 (13.11.2007, 15:03) |
Ahojte, poradite mi na kolko stupnov a ako dlho mam piect tuto babovku? (mam klasicku elektricku ruru). Vdaka. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (14.11.2007, 9:42) | ||
Ahoj, no ja som ju sice zatial robila len v teplovzdusnej ale daj tam tych 170 stupnov maximalne a piect ju budes asi viac ako hodinu - treba sledovat ci sa ti navrchu spravi taka upecena skrupina a inak ja zvyknem pichat spajdlu do stredu a ked ju vytiahnes a bude cista - t.z. bez cesta tak je babovka upecena. Vyklop ju ale az po vychladnuti ) Dufam ze sa ti podari ! Andrea |
||
ODPOVEDAŤ |
S V. (floria) ID 27161 (14.11.2007, 9:57) | ||
Dakujem, vyskusam a potom sa ozvem, ako to dopadlo. | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (14.11.2007, 17:59) | ||||
Drzim palce nech to vyde ! | ||||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (zuzi71) ID 12145 (28.10.2007, 17:55) | |
Mňammm, Ja som ju dnes vyskušala, kým prišla dcéra navečer domov, už jej zostal len kúsoček. Je suprová. I keď som nemala doma solamyl, dala som tam pudingový prášok, a je to super, pardon, SUPER . Dakujem za úžasný nápad. zuzana. | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (8.11.2007, 18:18) | ||
Jeeej az dnes som si vsimla vas komentar !!!! Tak to som rada ze ste si pochutili Akurat teraz budu vsade pozlacnovane vajcove konaky tak treba nakupit do zasoby |
||
ODPOVEDAŤ |
Renata M. (Revajka) ID 22928 (24.9.2007, 12:26) |
Takze som vyskusala a je to uzasna babovka nie s 5 hviezdickami ale ja davam hned 10 Je super rychlo spravena,nic komplikovane,cela rodina bola unesena chutou toho vajecneho konaku a recept si vyziadali hned dalsie 2 kamartky a aj moja svokra -stara to kucharka a tej len tak nieco nechuti !!!! Takze Andrejke dakujem za suprovy recept a kto ho este nevyskusal tak jednoznacne musi! |
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (Reanda) ID 3780, mimibazar.sk/reanda (27.9.2007, 9:13) | ||
Dakujem krasne a som rada ze vam chutilo Andrea |
||
ODPOVEDAŤ |