. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY ) - RECEPT 22474

peter Š. (lolko4) ID 122953
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.11.2009
Naposledy: 4.12.2014 18:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )


[ recept č. 22474 zo dňa  ]


Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )


POTREBNÉ PRÍSADY

ryža, mleté mäso, kapusta, paradajkový pretlak, soľ´, korenie, ocot, olej, cibuľa, červená sladká paprika mletá,bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyhrnúť si rukávy a poďme na to :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ryžu uvaríme vo vode do prvého zovretia. Prelejem a opláchne ryžu v studenej vode . Necháme odkvapkať a vychladnúť.


Pripravíme si aj cibuľkou, ktorú popražíme na masti s troškou červenej papriky. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäskom ( ja som miešal v pomere 1:1 ), soľou, čiernym korením a opraženou cibuľkou s červenou paprikou. Dobre to zmiešame aby nám vznikla tvárna hmota. Ja som tam pridal aj paradajkový pretlak asi 1 dl, aby to bolo vláčnejšie (ale nemusí sa tam pretlak dávať).


Kapustu, najlepšie je vyberaná s tenkými listami ( lepšie sa bude baliť zmes do listu ), sa obvarí vo vriacej vode, kde som pridal ocot a olej ( ocot na zmäkčenie kapustného listu). Vyberáme ju z hrnca keď sa už dá oddeľovať.


Malé lístočky ktoré nám ostanú dáme na dno kastrólu, ktorý vymastíme masťou.


Potom zmes vložíme do kapustového listu a stočíme . Systém stáčania si musí každý nacvičiť a zvoliť sám. Vkladáme ich na dno kastrólu a potom vrstvíme na seba .


Potom zalejeme vodou do ktorej som vmiešal paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Pomer si zase treba odskúšať ale určite nálev by nemal byť presolený.


Vodu privedieme do varu , potom stiahneme na minimum a varíme na miernom ohni asi tak 3/4 hodinku. Ja, aby som vedel či už je to hotové , vyberiem jeden holúbok z hrnca a okoštujem . Ak je odstavíme . Najlepšie sú na druhý deň. Ako prílohu odporúčam čerstvý chlebík, ale dá sa to podávať s varenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< mäsko na žampiónoch | Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY ) | Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (25.11.2016, 23:29)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Martina H. (dnickova) ID 135790 (14.3.2012, 11:34)
(Y)vidim,ze trosku stare komenty ,ale pridam aj svoj.robim mozno podobne,ale ja ich peciem v rure.postup podobny,len ja urobim fasirkove mase a plnim holubky a na spodok pekaca dam kyslu kap.poukladam holubky podlejem vodou a peciem v rure.su suprove :-p
ODPOVEDAŤ
Zdenka L. (demito) ID 86236 (2.2.2011, 10:22)
to poznám...chuťovka..ozaj....varievam to (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika V. (erica02) ID 163248 (2.2.2011, 9:08)
Máte niekto nejaký trik ako takto pekne "na kornútok" tie holúbky zakrúcať, mne sa to vôbec nedari.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (29.10.2010, 8:24)
ja robím bez pretlaku,kuk receptík , výborná papanica,myslím všeobecne,variant je veľa (F) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ester J. (Esťa) ID 91623 (29.10.2010, 8:15)
tááák a dnes budú holúbky...a podla tohto receptíku už 3 krát...inak ta cibulka popražena v zmesi dáva perfektnú chuť...mňaaaaam (pl) (pl) (pl) skvelý receptík ĎAKUJEME (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:28)
A poviem vám variácií každých jedál je veľa veď to poznáme . ja som sem dal len recept ktorý ma naučila moja mamuša . :-D tak a ja som ho uvaril . no ale samo treba skúšať a hľadať to najlepšie riešenie . ;-)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (10.2.2010, 10:35)
Ahoj Peťo,
.....toto jedlo je mňamkové. Ja robím inú variáciu prípravy - už hotové "holúbky" dám na pekáč , poukladám na každý plátok údenej slaninky, pokvapkám kečupom, podlejem troškou vývaru a smotanou zakryjem a dám ich upiecť, pred koncom ešte zapekám odokrýté, aby slaninka schrumkavela. je to tiež super, vyskúšaj.....Daniela. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:22)
no to môže byť tiež dobre skúsim to niekedy to budem robiť ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (klaymanova) ID 50952 (3.2.2010, 17:49)
tak toto už musim vyskušať ;-) ;-) ;-) ;-) mužikovi to velmi chuti ale ja sa k tomu akosi neviem pribrat :-$ :-$ :-p :-p tak ho posielam k mame nech mu to vari :-) :-) :-) ale tento re ept je skvely,vyskušam a hlavne prekvypim (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:29)
jasne prekvap ho . určite ho to poteší . ako každého muža keď mu manželka navarí :-d , ja si varím sám hihi
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.1.2010, 20:46)
Super jedlo (Y) (Y), konečne mám recept a môžem vyskúšať. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (21.1.2010, 20:06)
...oblubene jedlo mojich deti, este, ze maju babku a ma im to kto pripravit.... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (21.1.2010, 19:28)
(Y) (Y) (Y)tak toto poznam to chuti super |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.1.2010, 17:57)
tak toto je fajnové (Y) (Y) (Y),len mi to nemá kto urobiť ;-)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (Katika30) ID 30465 (21.1.2010, 15:51)
(Y)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (28.1.2010, 19:49)
No jasne treba vyskúšať a potom treba dať vedieť ako sa vydarili . Prajem dobrú chuť a zábavu pri varení . (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (9.2.2010, 19:10)
;-) ;-) ;-)toto su holubky? ;-) ;-) ;-) :-p :-p :-p :-psom rodená vychodniarka a takto sa celkom nerobia (pl)ryža sa nevarí,ale plní sa so surovou,potom sa varia dlhšie,ale skvele sa udusí a sú fantastikuš (zajic)a tých ingrediencii sa dáva trošku viac (smich) ale aj tak dobrú chuť (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2010, 9:54)
ale robia sa aj takto... aj ked tea mne osobne takto s uvarenou ryzou nechutia... viac mi chutia tak ako ich robi moja mama... plni kapustne listy dusenym mletym masom zmiesanym so surovou ryzou a potom sa to vari... my to varime len dovtedy kym je ryza ltt uvarena... s rozvarenou ryzou nam to uz nechuti...
ale viem ze tety z otcovej strany robia plnenu kapustu s varenou ryzou
ODPOVEDAŤ
Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (10.2.2010, 23:18)
(Y) (Y) (Y) veru ked je rozvarena ryža nie je to až také dobré,ale správne sa to tak má robiť je to naaj (pl) (pl) (pl) (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu