. .. .. .. .. .. .
. .

Moje vianočné menu 2009 - RECEPT 22288

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Moje vianočné menu 2009


[ recept č. 22288 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Moje vianočné menu 2009


POTREBNÉ PRÍSADY

podľa jednotlivých receptušov

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nemamičky, kamarátky, známe aj neznáme... prišlo mi opäť niekoľko mailíkov s otázkami, prečo nepridávam nekakie receptuše sem na mmb... tak som sa po niekoľkoročnom zvažovaní rozhodla, že prečo nie... že svet je krááásny :-)) a žiadne ošklivé a urážajúce maily ma predsa nemôžu rozhodiť... Som už veľká, zmúdrela som a nad ľudskou závisťou sa už iba smejem... ľudia naozaj závidia aj to, čo človek robí zadarmo a len tak.... z lásky :-) a tak sa vraciam :-). Pridávam moje vianočné menu, ktoré som nerobila na Štedrý večer - ale počas celých sviatkov. Možno nájdete inšpiráciu, možno nie... Každopádne sa neprikláňam k tradičnému slovenskému menu, ale robím ľahšie jedlá z rýb, kreviet, ovocia... aby mi po Vianociach nevyliezli špeky a faldíky spod novej sukienky od Ježiška. Po 30-ke by už mal ukladať zákon rátať kalórie :-)) Teda hovorím za seba... Jednotlivé recepty nahodím - veľkú väčšinu som stihla nafotiť a ak niektoré nenájdete, tak smola :-)) asi ho potom nenájdem ani doma v počítači. Tak ďakujem, dievčence, za prečítanie tohto dlhého postupu prípravy :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Oplátky musia byť.. či chcem alebo nechcem tradičné menu. Tento rok som sa rozhodla oplatky aj upiecť... ale holt.. každý nemôže vedieť všetko!
2. Makové pupáky. Recept zjednodušený pre modernú mladú žienku, ktorá sa chce stihnúť aj nalíčiť. Išla som sa zadrhnúť od dobroty... Predsa len je to jedlo, ktoré robím asi raz za uhorský rok iba za podmienky, že si na neho spomeniem. Robím ho zo starších rohlíkov, ktoré zalejem horúcim mliekom, pridám práškový cukor a pomletý mak a falošné pupáčiky sú na svete.
3. Anglická krémová polievka. Túto polievku robievam každý rok, recept mám určite vo svojom albume cca 2 roky dozadu. Ak ho nájdem, pridám ho do komentára k tomuto "meničku".
4. Losos marinovaný v olivovom oleji, šafráne a bielom víne. Ospravedlňujem sa za fotku, je hrozná!
5. Zemiakový šalát. Nerobila som klasický s majonézou, ale s bielym jogurtom a kyslou smotanou.
6. Camembertová misa s krevetami a mozarellou. Na olivovom oleji som osmahla dva väčšie camemberty, do toho som pridala marinované krevety, na misu som zatiaľ nalámala ľadový šalát, pridala som mozarellové gulôčky, cherry paradajky, neskôr camemberty a krevetky.... Vynikajúca misa pre 3-4 osôbky resp. 2 osôbky moc vyhladované.
7. Lososová chuťovka s medovoôhorčicocou omáčkou. Údený losos vyzerá fantasticky. Pod ním je cottage syr, ozdoba čakanka, ľadový šalát a mozarella.
8. Krevetová lahôdka. Krevety milujem! Och och krevety... nemá doma niekto chovnú stanicu? :-) Zaväzujem sa stálym odberom.
9. Lososová dobrôtka s čakankou. Móc dobrééé.
10. Krabí šalát.
11. Pangasius s čakankou.
11a. Pangasius zapekaný so šampiňónmi a syrom.
12. Ryba na ázijský spôsob - marinovaná v zázvore so smotanou.
13. Vynikajúci chlebík s údeným lososom a mozarellou.
14. Tuniaková chuťovka s garnátmi.
15. Zapečené krekry so cherry paradajočkami a syrom. Výborná chuťovka pre návštevu.
16. Plnené košíčky z lístkového cesta. Bambule, odporúčam vyskúšať a plniť hocičím, "co dum dal". :-)
17. Slané krekry s avokádovou nátierkou.
18. Vianočný mexický ovocný šalát.
19. Ovocný šalát so sľahačkovou smotanou.
20. Palacinky s tvarohovo-škoricovou plnkou a drobným ovocím.
21. Palacinky so zmrzlinou.
22. Čučoriedkový dezert s čiernymi ríbezľami.
23. Kiwi dezert so smotanou.
24. Kiwi vo vínovom želé.
25. No a ešte mi tu ostali nekakie koláčiky. Zákusok som nestihla upiecť ani jeden... Ale nevadí, dúfam sa dožijem ďalších Vianoc :-) Toto sú husárske orechové gombičky s bielou a tmavou čokoládou.
26. Grankové stromčeky plnené grankovou plnkou. Ako stvorené pre moje grankové detváky.
27. Čokoládové srdiečka.
28. Kávové vejáriky zlepené nutellou.
29. Kávové vejáriky s orechmi.
30. Slivkové... vlastne slivovičkové trojuholníčky obaľované v práškovom cukre. Zmizli z povrchu tanierového deň po Vianociach. Váži si tu niekto moju nočnú drinu?!!! :-))
31. Mramorové koláčiky.
32. Gaštanové rohlíčky.
33. Kokosové toliariky.
34. Chilli šuhajdy. Áno, áno, pre labužníkov! Kvalitná čokoláda, orechy, oriešky, mandle a chilli papričky. Totálna mňamóza!
35. Bielkové sucháriky s orechami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvová polievka s knedlikmi | Moje vianočné menu 2009 | Mrkvovo-ananasový kolač z jednej misy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Maria H. (zizi173) ID 114442 (15.1.2010, 23:04)
Marcelka snaď sa nedáte znechutiť neprajníkmi. Vaša snaha a vysledky Vašej práce sú korunované všetkými žienkami tu na MMB.sk, ktoré Vám FANDIA. Nedajte sa odradiť a s chuťou do toho. My to očakávame. Držíme palčeky papa (F) (F) (F) (K) (K) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (dikobraz) ID 78898 (15.1.2010, 22:29)
Marcelka,

prezradim vam tajomstvo: :-$ odkedy sa inšpirujem Vasimi receptikmi, manzel ma pochvalil, ako som sa zlepsila vo vareni. Ste super, bomba, spica kucharocka a dizajnerka v jednom. Vase kulinarske kusky su bravurne, kazdy sa dacomu priuci. (L). S radostou ocakavam Vas dalsi receptik. ^o) Vase tohtorocne vianocne menu bolo unikatne, ste mi vzorom. (clamp) (clamp) (clamp). A inspiraciou. :-) :-) :-). Maria
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (15.1.2010, 21:59)
teda Macka ty si sikulka a konecne naspäť a fotecky nedolozis princezne su uz urcite velkeee (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (15.1.2010, 21:56)
Marcelka, vitaj späť :-) :-), už si nám tu chýbala a tešíme sa na Tvoje umelecké receptíky. |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
marta s. (skalička) ID 51393 (15.1.2010, 21:55)
Marcelka fantázia,nemá to chybu.Iba toľko,Tí,čo závidia sú chudáci....takýchto si netreba všímať,ani na nich reagovať...mudry človek vie pochopiť a ustúpiť..Teším sa na tvoje receptíky. :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.1.2010, 21:53)
(hello) vitaj spat, Marcelka. tiez sa pripajam k babam potesenym tvojim "navratom", ty si MMB legenda, chybala si tu velmi. co sa tyka tych "dobroprajnych" je to naozaj smutne,ze si niekto musi kompenzovat svoje komplexy a nespokojnost so sebou samym na ostatnych. najjednoduchsie je predsa schovat sa za falosne meno a ublizovat druhym... :-( a v zasade su to zeny,ktore nie su registrovane a nepridaju ani jediny jeden recept.
verim,ze vsetky baby,co su tu a pridavaju recepty si vazia navzajom jedna druhu, snazime sa pomahat si, inspirovat sa a preto treba ignorovat zavistlive individua aj ked je to urcie tazke.
Marcelka, prajem vsetko dobre celej rodinke a vela chute do varenia (aj ked tej mas urcite habadej) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (19.1.2010, 0:46)
Janík...pravdu máš (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.1.2010, 10:09)
dovolim si oponovat... podla mna su registrovane len pisali ako neregistrovane alebo sa speci kvoli tomu zaregistrovali nanovo aby clovek neprisiel na to kto mu to pise... aj mne sa uz take stalo a myslim si ze viem kto mi to vtedy vypisoval
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.1.2010, 10:15)
alebo. kazdopadne, stale plati,ze su to zavistlive hlupe zenske. nastastie, ja som s takymi nemala do cinenia a dufam,ze ani nebudem mat. asi mi nemaju co zavidiet ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (janka20) ID 19811, mimibazar.sk/janka20 (15.1.2010, 21:42)
Teším sa :-) :-) :-)...toto mi chýbalo ;-) (F) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka R. (Zdenka67) ID 65214 (15.1.2010, 19:33)
jheeeej...to je naaaaadhera....len mozem sa spytat ? to wsetqo mate kazdy jeden na veceru ? to stihnes prichystat ? a nemavate take tradicne ako salat s kaprom a taq hey ? ale je to faqt suoer...perfektne napady a krasne naaranzovane...si sikulka....aj tie kolaciky proste kraaasa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (15.1.2010, 19:29)
Marcelka, velmi krasne a tiez urcite dobre vianocne menu. (Y) (Y) (Y) (Y)
Nieco urcite skusim.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (15.1.2010, 19:27)
huraaaaaaaaaaaaaaaa (L) (L) (L) (L). Som rada, ze si sa rozhodla opat delit s nami o receptiky (Y) (Y) (Y). Lebo co recept, tak to genialna inspiracia.. Velmi sa tesiiim.. (aj ked sa obavatm, ze nebudem stihat a bude mi luto, ze vela krat to nedopadne tak, ako u Teba, teda ze to nie uno tuti..
Ale drzim palceky, vela dobrej nalady pri vsetkom
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.1.2010, 18:27)
ahoj Marcelka!!!!!!Konecne som sa dockala a to som si myslela,ze sa uz nedockam.Je super,ze si "zmudrela".Kasli na ludi,co vedia len zavidiet,ohovarat a co ja viem co este.Takyto ludia nestoja ani za povcimnutie.Juj,aka som rada,ze si zase medzi nami.Dufam,ze nas ohromis svojumi napadmi a receptikami.Vsetko dobre do noveho roku...................a este som zabudla..................PanBoh má velku zahradu......
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (15.1.2010, 18:19)
Wau, Marcelka, to nemá chybu, som veľmi rada a určite nielen ja, že ste sa tu objavili a že budete pridávať recepty, ja som tiež prišla sem na MMB vďaka mojim kolegyniam a Vaše recepty a Vaša stránka boli to prvé, čo som čítala a veľmi dobre som sa bavila na originálnych a veľmi vtipných postupoch a komentároch. Ľudia vždy boli sú aj budú dobrí aj zlí, my to nezmeníme a závisť je obľúbená slovenská vlastnosť, ale určite je viac tých dobrých a väčšina z nás si želala, aby ste sa sem vrátili a asi sme poslúchali, lebo želanie sa nám splnilo. (radost) (radost) (radost) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-) (hello) (hello) (hello) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.1.2010, 17:54)
no waaau Marcelka (clamp) (clamp) (clamp) to je neskutočné (zajic) (zajic) klobúk dolu a fakt zaslúžene |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
ANNA P. (andula1964) ID 77481 (15.1.2010, 17:45)
(Y) (Y)Marcelka,vsetky tvoje recepty su fantasticke!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
janka š. (digehe) ID 71077 (15.1.2010, 17:35)
(Y) super, konečne si medzi nami (L)ja si poviem, ked niečo a hlavne niekto ma na@ere, že aj sprostosť je dar boží, ešte raz vdaka. :-) [A]
ODPOVEDAŤ
MARTINA P. (matísek1) ID 12023, mimibazar.sk/matisek1 (15.1.2010, 17:23)
Bomba :-o :-o :-o :-o :-odošli slová :-#
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bozena K. (manomama) ID 100387 (15.1.2010, 17:12)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (15.1.2010, 16:57)
Marcelka, krásne, ja píšem komentár po1x. Vaše recepty však sledujem dlho, tak som rada že ste tu.No som šokovaná, že ste nasadili ešte vyšší level, aj ked ste už boli velmi vysoko čo sa kvalitou vašich receptov týka.
ODPOVEDAŤ
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (15.1.2010, 16:51)
aaaah taksom sa fajne pooblizovala ;) (Y)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (15.1.2010, 16:36)
Marcelka,
to je skvelé, že si sem opäť pridala niečo zo svojej kuchyne...tvoje recepty sú fantastické a ešte sa na ne aj dobre pozerá...potešia nielen oko, ale aj dušu... (Y) (Y) (Y) :-$
ODPOVEDAŤ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu