. .. .. .. .. .. .
. .

Moje vianočné menu 2009 - RECEPT 22288

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Moje vianočné menu 2009


[ recept č. 22288 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Moje vianočné menu 2009


POTREBNÉ PRÍSADY

podľa jednotlivých receptušov

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nemamičky, kamarátky, známe aj neznáme... prišlo mi opäť niekoľko mailíkov s otázkami, prečo nepridávam nekakie receptuše sem na mmb... tak som sa po niekoľkoročnom zvažovaní rozhodla, že prečo nie... že svet je krááásny :-)) a žiadne ošklivé a urážajúce maily ma predsa nemôžu rozhodiť... Som už veľká, zmúdrela som a nad ľudskou závisťou sa už iba smejem... ľudia naozaj závidia aj to, čo človek robí zadarmo a len tak.... z lásky :-) a tak sa vraciam :-). Pridávam moje vianočné menu, ktoré som nerobila na Štedrý večer - ale počas celých sviatkov. Možno nájdete inšpiráciu, možno nie... Každopádne sa neprikláňam k tradičnému slovenskému menu, ale robím ľahšie jedlá z rýb, kreviet, ovocia... aby mi po Vianociach nevyliezli špeky a faldíky spod novej sukienky od Ježiška. Po 30-ke by už mal ukladať zákon rátať kalórie :-)) Teda hovorím za seba... Jednotlivé recepty nahodím - veľkú väčšinu som stihla nafotiť a ak niektoré nenájdete, tak smola :-)) asi ho potom nenájdem ani doma v počítači. Tak ďakujem, dievčence, za prečítanie tohto dlhého postupu prípravy :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Oplátky musia byť.. či chcem alebo nechcem tradičné menu. Tento rok som sa rozhodla oplatky aj upiecť... ale holt.. každý nemôže vedieť všetko!
2. Makové pupáky. Recept zjednodušený pre modernú mladú žienku, ktorá sa chce stihnúť aj nalíčiť. Išla som sa zadrhnúť od dobroty... Predsa len je to jedlo, ktoré robím asi raz za uhorský rok iba za podmienky, že si na neho spomeniem. Robím ho zo starších rohlíkov, ktoré zalejem horúcim mliekom, pridám práškový cukor a pomletý mak a falošné pupáčiky sú na svete.
3. Anglická krémová polievka. Túto polievku robievam každý rok, recept mám určite vo svojom albume cca 2 roky dozadu. Ak ho nájdem, pridám ho do komentára k tomuto "meničku".
4. Losos marinovaný v olivovom oleji, šafráne a bielom víne. Ospravedlňujem sa za fotku, je hrozná!
5. Zemiakový šalát. Nerobila som klasický s majonézou, ale s bielym jogurtom a kyslou smotanou.
6. Camembertová misa s krevetami a mozarellou. Na olivovom oleji som osmahla dva väčšie camemberty, do toho som pridala marinované krevety, na misu som zatiaľ nalámala ľadový šalát, pridala som mozarellové gulôčky, cherry paradajky, neskôr camemberty a krevetky.... Vynikajúca misa pre 3-4 osôbky resp. 2 osôbky moc vyhladované.
7. Lososová chuťovka s medovoôhorčicocou omáčkou. Údený losos vyzerá fantasticky. Pod ním je cottage syr, ozdoba čakanka, ľadový šalát a mozarella.
8. Krevetová lahôdka. Krevety milujem! Och och krevety... nemá doma niekto chovnú stanicu? :-) Zaväzujem sa stálym odberom.
9. Lososová dobrôtka s čakankou. Móc dobrééé.
10. Krabí šalát.
11. Pangasius s čakankou.
11a. Pangasius zapekaný so šampiňónmi a syrom.
12. Ryba na ázijský spôsob - marinovaná v zázvore so smotanou.
13. Vynikajúci chlebík s údeným lososom a mozarellou.
14. Tuniaková chuťovka s garnátmi.
15. Zapečené krekry so cherry paradajočkami a syrom. Výborná chuťovka pre návštevu.
16. Plnené košíčky z lístkového cesta. Bambule, odporúčam vyskúšať a plniť hocičím, "co dum dal". :-)
17. Slané krekry s avokádovou nátierkou.
18. Vianočný mexický ovocný šalát.
19. Ovocný šalát so sľahačkovou smotanou.
20. Palacinky s tvarohovo-škoricovou plnkou a drobným ovocím.
21. Palacinky so zmrzlinou.
22. Čučoriedkový dezert s čiernymi ríbezľami.
23. Kiwi dezert so smotanou.
24. Kiwi vo vínovom želé.
25. No a ešte mi tu ostali nekakie koláčiky. Zákusok som nestihla upiecť ani jeden... Ale nevadí, dúfam sa dožijem ďalších Vianoc :-) Toto sú husárske orechové gombičky s bielou a tmavou čokoládou.
26. Grankové stromčeky plnené grankovou plnkou. Ako stvorené pre moje grankové detváky.
27. Čokoládové srdiečka.
28. Kávové vejáriky zlepené nutellou.
29. Kávové vejáriky s orechmi.
30. Slivkové... vlastne slivovičkové trojuholníčky obaľované v práškovom cukre. Zmizli z povrchu tanierového deň po Vianociach. Váži si tu niekto moju nočnú drinu?!!! :-))
31. Mramorové koláčiky.
32. Gaštanové rohlíčky.
33. Kokosové toliariky.
34. Chilli šuhajdy. Áno, áno, pre labužníkov! Kvalitná čokoláda, orechy, oriešky, mandle a chilli papričky. Totálna mňamóza!
35. Bielkové sucháriky s orechami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvová polievka s knedlikmi | Moje vianočné menu 2009 | Mrkvovo-ananasový kolač z jednej misy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Eva Š. (eva333) ID 10128 (19.1.2010, 19:26)
Ahoj Marcelka, |:o)mna tiež veľmi teší , že si tu znovu (Y)pamätám si ta , ked som sa tu ja zaregistrovala , tak si tu mala každý deň nové recepty, (F)ktoré som :-oobdivovala, sú nádherne, vynikajúce a celkovo (Y)
Myslela som si, že si prestala písať, pretože sa ti narodila 2. (X)a tak už nemáš toľko času -tvoriť pre nás tie prekrásne (zajic) (pl)
Vôbec by ma nenapadlo, že ta tú nejaké individuá 8o| (6)potrápili,(ak som dobre pochopila, tak niekomu vadilo , že si dosť šikovná, ale ved nikto nie je nútený chodiť sem na mmb a čítať nejakú chválu, ako je niekto šikovný,ale je to o tom, že niekoho baví náramne rypať do druhých ludí , ) a to bol ten dôvod, je mi to ľúto :'(pretože ty si najväčšia (*)zo všetkých , ktoré sem vkladáme receptíky ;-)
Prajem ti v živote všetko dobre (F) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (Nelly11) ID 23736 (19.1.2010, 14:43)
Marcelka, pridávam s a k tým, ktoré potešil Vás návrat. My menej šikovné sa zrejme delíme na dve skupiny, jedny závidia, druhé obdivujú. Ja patrím jednoznačne k tým druhým a dúfam, že sa už nedáte odradiť tými prvými a na MMB bude stále čo obdivovať.
ODPOVEDAŤ
Ľuba R. (luby) ID 26808 (19.1.2010, 14:02)
Teším sa,že ste sa ozvali. Veľmi sa mi páčia Vaše výtvory, vidieť, že Vás to baví.
Prajem ešte veľa tvorivej energie! (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (19.1.2010, 10:26)
Maci, super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Čert zober aj tie slaninky, čo by vyliezli spod tej novej sukienky od Ježiška ;-), pri takýchto dobrotách sa musí zhrešiť aspoň raz za rok. :-) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Mária Ď. (azorek) ID 119487 (19.1.2010, 10:23)
Ani sa mi veriť nechce, že v dnešnej uponáhľanej a vystresovanej dobe,
pri malých deťoch, sú ženy, ktoré dokážu a stihnú takto ukážkovo a reprezentančne pripraviť sviatočné pohostenie. Všetky jedlá vyzerajú byť
pripravené tesne, nie v predstihu. Ako oddychujete po takej akcii.
Váži si rodina Vašu prácu a pomáha?
Ste veľmi šikovná a vynaliezavá.
Blahoželám.
ODPOVEDAŤ
Jana I. (žiža33) ID 12373 (18.1.2010, 13:31)
(Y)Marcelka,veľmi sa s kolegynkou tešíme že ste znova späť medzi nami,už sa nevieme dočkať nových receptíkov.Vianočné menu máte nádherné ako vždy. (clamp)prajem Vám aj Vašej rodinke všetko dobré v novom roku.Jana
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (18.1.2010, 12:59)
uplne dokonale a este pri dvoch detoch toto vsetko zvladnut, poklona hlboka
(clamp)

recepty s minimozzarelami su uplne carovne, nikdy ma nenapadla podobna dekoracia :-))) (Y)

velmi sa tesim na recept na chilli kosicky...ak uz niekde je prosim nasmerovat
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (18.1.2010, 11:21)
Ahojte všetky dievčence... neobjavila som sa na mmb pár dní a čo som si tu dnes našla komentárov, tak som ostala totálne šokovaná :-)... mala som čo robiť, aby som si ich vôbec všetky prečítala! ĎAKUJEM každej z Vás za riadky, ktoré ste mi venovali, bola som dojatá, šokovaná, vyslovene ohúrená... tešila som sa aké malé dieťa :-$... Prepáčte mi, že neodpisujem každej z Vás osobitne, nie je to v mojich silách.... ;-). Začnem nahadzovať postupne všetky receptíky s výnimkou tých, ktoré som nafotiť nestihla - pri dvoch deťoch som sa tentokrát s foťákom už narobila :-) Nie že by moje dve malé kucháročky chceli pomáhať, ony chceli aj fotiť ... a to je už silná káva :-) Môj rokmi kuchyňou zničený foťák, ktorý som už mala párkrát "na údržbe", by už najradšej podal demisiu a presunul sa do prírody :-) :-) :-) Do tohto receptu ešte povkladám fotky, ktoré tam chýbali... Milé dievčence, dzyfčence, dievky, známe aj neznáme - ešte raz veľká vďaka za každučičký riadoček - veľmi ste ma potešili a tým viac som "naštartovaná" ku každému ďalšiemu receptu. Tak papa!!! (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (19.1.2010, 0:44)
Máš recht,Marcelína (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Hneď je život krajší,však????? Neprajníčkam ukáž.....ako na to!!!!!!!!! Vkladaj recepty popýš sa,máš sa čím.....a im len nech oči vyliezajú ..aha takto :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka G. (Janka336) ID 25414 (18.1.2010, 9:22)
(radost) No konečne si tu ! Ešte som nečítala komentáte ostatných báb, ale určite nie som jediná, ktorá sa nevedela dočkať tvojho návratu. Dúfam, že si už primitívne komentáre na tvoju adresu zahodila za hlavu a konečne sa budeš venovať nám, teda tým, ktorí sa úprimne vytešujeme z tvojich nápadov. Ostatným babám môžeš akurát tak (jazyk) alebo im ukázať (tudledudle). Už sa teším na nové recepty. Ak máš kontakt na Matu74, tak aj tú by si mohla "šťuchnúť" aby sa aj ona vrátila. Prajem zdravie celej tvojej rodinke a šup sem s tými nápadmi, lebo máš čo doháňať. (L) Jana
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.1.2010, 10:59)
veru Mata74 (child12) (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Janka G. (Janka336) ID 25414 (18.1.2010, 11:52)
Však aj tebe chýba ;-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.1.2010, 19:43)
veru chyba (child12) (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Adri M. (adri2870) ID 127397 (17.1.2010, 16:45)
Marcelka aj ja sa priraďujem k tým zástupom komentujúcich báb z mmb,kt.sa vytešujú z tvojho návratu..ty patríš k legende,ktorej mnohé vďačia/aj ja/, že ich táto stránka raz a navždy pripútala k sebe..ja síce veľa neprispievam /totižto som taký antitalent na techniku, že fotky by mi musel sem nahádzať syn a keďže je vo veku, že mu je všatko trápne a pod.,tak to nerobím/ a ani veľa nekomentujem,len sa inšpirujem a skúšam,ale dnes som proste musela napísať,lebo plesám od radosti...a tak sa teším na ďalšie kúsky, že až..no Vianoce 2009 sú bomba, len jedno mi vrta v hlave ako to všetko dokážete zvládnuť zjesť..
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (17.1.2010, 10:31)
Marcelka, aj mne už chýbali vaše receptíky, tie boli pôvodný dôvod môjho zaregistrovania sa a sledovania MMB. Viem, že je ťažké si to nevšímať, ale výnimočnosť vždy pritiahne aj závisť a nás prajníkov je tu podstatne viac, takže určite vyvážime pozitívne tú negatívnu energiu (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (VelvetCat) ID 132962 (17.1.2010, 10:08)
(clamp) (clamp) úžasnééé (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (17.1.2010, 9:57)
Ahoj Marcelka som rada že si sa opäť rozhodla vkladať recepty (radost) myslím že záujem o skvelé inšpirácie predbehne závisť :-) a Tebe prajem veľa skvelých nápadov a pevné nervy (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.1.2010, 0:14)
Jeeeeeeeej, Marcelka je spat. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Aj ja sa tesiiiiiiiiiiiiiiim |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.1.2010, 19:36)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)veru aj ja sa veľmi tešííím |:o) |:o) |:o)Marcelkine receptíky boli prvé na ktoré som po zaregistrovaní hľadela so zatajeným dychom a dlllllho som si ich všetky prezerala a samozrejme aj skúšala (Y) (Y) (Y)ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (dance) (dance) (dance) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 11:52)
aj ja som mala ten "problem",prestavala som dychat ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (17.1.2010, 11:44)
:-$ :-$No veru,aj so mnou to bolo tak..... (H) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.1.2010, 16:37)
Marcelka, už som sa pred časom rozplývala nad Vianočným menu 2007 a teraz sa teším, že je tu aj 2009. Samé lahôdky a krásne naaranžované, super inšpirácia. Veľa pozitívnych komentárov a všetko dobré. A komu sa nepáči, nech otočí list. (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (16.1.2010, 15:08)
Milá Marcelka,
aj ja sa teším na dalšie recepty a inšpirácie a musím povedať, že úprimne obdivujem Vašu šikovnosť a snahu. Ten, kto má domácnosť a malé deti, a ešte stíha všetko tak krásne pripraviť...a v takom množstve a s fantáziou, no klobúk dolu. (clamp) (clamp) (clamp). Držím palce a dovolím si na záver ešte pripomenúť: Psy brešú a karavána ide ˇdalej.... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária F. (marika) ID 1819 (16.1.2010, 14:18)
No ahoj Marcelka, ešteže sme sa v tom Lidli stretli, skoro by som neverila, že po takom čase zase začneš pridávať zo svojich skvostov, aby sme sa aj my, čo máme menšiu fantáziu mohli inšpirovať. Si proste šikulka. od teraz keď budeš počuť kraviny použi obidve uši.. :)))))
ODPOVEDAŤ
Margita K. (argita) ID 28609 (16.1.2010, 10:15)
Marcelka už dlhšie sledujem Vaše recepty, sem-tam aj komentáre aj názory. Niečo som z Vašich receptov aj vyskúšala. Sú vynikajúce. Chcem len napísať, že obdivujem Vašu kreativitu, chuť a energiu s ktorou robíte asi všetko. Za všetkým je vidieť lásku k rodine, k životu a množstvo pozitívnej energie. Určite sa nedajte ovplyvniť ničím negatívnym. S pozdravom a prianím všetkého najlepšieho. Gita
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.1.2010, 9:11)
Marcelka,ja som tiez stastna ,ze si sa predsa rozhodla prispiet znova a znova nas, ktore ti tak fandime opät inspirovat a ako sa hovori nakopnut do Noveho roka. (radost) (radost) (radost) (K).Tvoje menü je jednoducho umenie samo o sebe.Velmi si nam chybala :-@a vsetky verime ze zostanes :-$ :-$Marcelka zostan s nami :'( (F) (F) (F) (L) (L) (L) (novy rok) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu