. .. .. .. .. .. .
. .

Moje vianočné menu 2009 - RECEPT 22288

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Moje vianočné menu 2009


[ recept č. 22288 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Moje vianočné menu 2009


POTREBNÉ PRÍSADY

podľa jednotlivých receptušov

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nemamičky, kamarátky, známe aj neznáme... prišlo mi opäť niekoľko mailíkov s otázkami, prečo nepridávam nekakie receptuše sem na mmb... tak som sa po niekoľkoročnom zvažovaní rozhodla, že prečo nie... že svet je krááásny :-)) a žiadne ošklivé a urážajúce maily ma predsa nemôžu rozhodiť... Som už veľká, zmúdrela som a nad ľudskou závisťou sa už iba smejem... ľudia naozaj závidia aj to, čo človek robí zadarmo a len tak.... z lásky :-) a tak sa vraciam :-). Pridávam moje vianočné menu, ktoré som nerobila na Štedrý večer - ale počas celých sviatkov. Možno nájdete inšpiráciu, možno nie... Každopádne sa neprikláňam k tradičnému slovenskému menu, ale robím ľahšie jedlá z rýb, kreviet, ovocia... aby mi po Vianociach nevyliezli špeky a faldíky spod novej sukienky od Ježiška. Po 30-ke by už mal ukladať zákon rátať kalórie :-)) Teda hovorím za seba... Jednotlivé recepty nahodím - veľkú väčšinu som stihla nafotiť a ak niektoré nenájdete, tak smola :-)) asi ho potom nenájdem ani doma v počítači. Tak ďakujem, dievčence, za prečítanie tohto dlhého postupu prípravy :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Oplátky musia byť.. či chcem alebo nechcem tradičné menu. Tento rok som sa rozhodla oplatky aj upiecť... ale holt.. každý nemôže vedieť všetko!
2. Makové pupáky. Recept zjednodušený pre modernú mladú žienku, ktorá sa chce stihnúť aj nalíčiť. Išla som sa zadrhnúť od dobroty... Predsa len je to jedlo, ktoré robím asi raz za uhorský rok iba za podmienky, že si na neho spomeniem. Robím ho zo starších rohlíkov, ktoré zalejem horúcim mliekom, pridám práškový cukor a pomletý mak a falošné pupáčiky sú na svete.
3. Anglická krémová polievka. Túto polievku robievam každý rok, recept mám určite vo svojom albume cca 2 roky dozadu. Ak ho nájdem, pridám ho do komentára k tomuto "meničku".
4. Losos marinovaný v olivovom oleji, šafráne a bielom víne. Ospravedlňujem sa za fotku, je hrozná!
5. Zemiakový šalát. Nerobila som klasický s majonézou, ale s bielym jogurtom a kyslou smotanou.
6. Camembertová misa s krevetami a mozarellou. Na olivovom oleji som osmahla dva väčšie camemberty, do toho som pridala marinované krevety, na misu som zatiaľ nalámala ľadový šalát, pridala som mozarellové gulôčky, cherry paradajky, neskôr camemberty a krevetky.... Vynikajúca misa pre 3-4 osôbky resp. 2 osôbky moc vyhladované.
7. Lososová chuťovka s medovoôhorčicocou omáčkou. Údený losos vyzerá fantasticky. Pod ním je cottage syr, ozdoba čakanka, ľadový šalát a mozarella.
8. Krevetová lahôdka. Krevety milujem! Och och krevety... nemá doma niekto chovnú stanicu? :-) Zaväzujem sa stálym odberom.
9. Lososová dobrôtka s čakankou. Móc dobrééé.
10. Krabí šalát.
11. Pangasius s čakankou.
11a. Pangasius zapekaný so šampiňónmi a syrom.
12. Ryba na ázijský spôsob - marinovaná v zázvore so smotanou.
13. Vynikajúci chlebík s údeným lososom a mozarellou.
14. Tuniaková chuťovka s garnátmi.
15. Zapečené krekry so cherry paradajočkami a syrom. Výborná chuťovka pre návštevu.
16. Plnené košíčky z lístkového cesta. Bambule, odporúčam vyskúšať a plniť hocičím, "co dum dal". :-)
17. Slané krekry s avokádovou nátierkou.
18. Vianočný mexický ovocný šalát.
19. Ovocný šalát so sľahačkovou smotanou.
20. Palacinky s tvarohovo-škoricovou plnkou a drobným ovocím.
21. Palacinky so zmrzlinou.
22. Čučoriedkový dezert s čiernymi ríbezľami.
23. Kiwi dezert so smotanou.
24. Kiwi vo vínovom želé.
25. No a ešte mi tu ostali nekakie koláčiky. Zákusok som nestihla upiecť ani jeden... Ale nevadí, dúfam sa dožijem ďalších Vianoc :-) Toto sú husárske orechové gombičky s bielou a tmavou čokoládou.
26. Grankové stromčeky plnené grankovou plnkou. Ako stvorené pre moje grankové detváky.
27. Čokoládové srdiečka.
28. Kávové vejáriky zlepené nutellou.
29. Kávové vejáriky s orechmi.
30. Slivkové... vlastne slivovičkové trojuholníčky obaľované v práškovom cukre. Zmizli z povrchu tanierového deň po Vianociach. Váži si tu niekto moju nočnú drinu?!!! :-))
31. Mramorové koláčiky.
32. Gaštanové rohlíčky.
33. Kokosové toliariky.
34. Chilli šuhajdy. Áno, áno, pre labužníkov! Kvalitná čokoláda, orechy, oriešky, mandle a chilli papričky. Totálna mňamóza!
35. Bielkové sucháriky s orechami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvová polievka s knedlikmi | Moje vianočné menu 2009 | Mrkvovo-ananasový kolač z jednej misy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Jana T. (jankases) ID 41947, mimibazar.sk/jankases (26.2.2010, 14:55)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Nádhera, už mi slinky tečú, idem sa napiť. ,-)
Marcelka vyskúšala som už zopár vašich receptíkov a neskutočné, som rada, že pridávate ďalšie, zasa nová inšpirácia. Rada varím, ale takáto kreatívna teda nie som. (L) (L) (L) (L) Budem pozerať vaše receptíky a viem, že zaručene doma uspejem. |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (23.2.2010, 14:14)
Neverim vlastnym ociam ! :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o Isla som zalovit do Tvojich famoznych receptov, nech este do konca februara stihnem nejaky B-day cake (^) a taketo mile prekvapenie ! |:o) |:o) |:o) |:o)Tesim sa, tesim sa, tesim sa Marcelka!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 (19.2.2010, 11:25)
Aj ja som rada, že si sa opäť rozhodla nás tu na mmb obohatiť o svoje úžasné a netradičné receptíky. A Tvoje vianočné menu je jednoducho famózne. Iba :-o, *-) a (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Netradičné jedlá, krásne naservírované, dokonalé prestretý stôl....
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (17.2.2010, 21:09)
Marcelka, no konecne si tu s receptami!!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana š. (jasal) ID 46921 (17.2.2010, 20:57)
No, som šťastná - prešťastná, že som narazila na túto stránku!!!
Baby, určite budete so mnou súhlasiť, že táto osoba - Marcelka si určite zaslúži titul SUPERŽENA /neviem , ako v iných činnostiach, ale v kuchyni na 100%/. Keby na MMB existoval rebríček najšikovnejších, ja by som ťa Marcela dala na prvé tri miesta´!!!
Ďakujem že si!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (upravené 14.4.2010, 22:40)
Marcelka, aj ja sa teším, že ste späť (Y) (Y) všetko dobré želám a teším sa na receptíky z vášho vianočného menu. (pl)
ODPOVEDAŤ
Zora M. (Romy2) ID 137379 (9.2.2010, 23:58)
Marcelka, zaregistrovala som sa len kvôli tomu, aby som Vám mohla vyjadriť môj úprimný obdiv. Krásna, chytrá, vtipná a ešte aj skvelá kuchárka s krásnym aranžmá, klobúk dolu! Ako to stíhate pri dvoch deťoch, spíte vôbec? Zbieram kuchárky (papierové, aj keby sa hodila aj živá), môj muž tiež varí, ale toto by som teda nezvládla. U nás musí byť klasika na Štedrý večer (vysmážaný kapor, majonézový zemiakový šalá a kapustnica), ale ak nájdem recepty, určite niektoré vyskúšam pri inej príležitosti. V každom prípade skúsim koláčiky - my čokoládu milujeme. Som veľmi rada, že ste späť (už dlhšie som Vás hľadala), držte sa a závistlivcov si nevšímajte. Ako sa hovorí - božie mlyny melú pomaly, ale isto, každému sa všetko raz vráti. A takíto ľudia nebudú nikdy šťastní - vždy budú niekomu závidieť, takže sú len poľutovaniahodní, a ináč nestoja za pozornosť. Prečo si kvôli nim ničiť zdravie, alebo radosť zo života, nie? Teším sa na recepty a želám veľa šťastia a radosti z rodinky i života. :-)
ODPOVEDAŤ
Kateřina A. (KatkaA.) ID 35269 (7.2.2010, 12:14)
moc vás zdravím a přidávám se ke všem-jsem moc ráda že se objevily receptíky a fotečky,nakukuju na mimibazar.sk jen kvůli vám,tak prosím zas připravte nějakou inspiraci pro nás vaše fanynky (D)
přeji vám všechno dobré a hezký den Katka (flower)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (iva33) ID 39851 (5.2.2010, 12:51)
Jsem ráda že jste zpět!!!!a fandím vám,obdivuji kolik toho stihnete a jste moc šikovná,navíc máte stejný vkus jak moje mamka,nenechte se odradit,nás kteří se k vám rádi dívají je určitě víc!!!!Hodně štěstí!!!! Ivana |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (3.2.2010, 23:11)
:-) :-) :-)aj my sa veľmi tešíme,že ste späť (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (3.2.2010, 10:36)
Hurá (radost)Hurá!! Vitaj, Marcelka! (hello) Ja som si až teraz všimla!!! A hneď je ten svet na MMB krajší! Gabi (hello) (D) (flower) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (sasenkak) ID 9270, mimibazar.sk/sasenkak (3.2.2010, 10:23)
Nebola som si istá či dobre vidím,keď som narazila na menu 2009 :-o,priznám už som ani nedúfala ;-),som rada,že ste opäť tu aj s Vašimi receptíkmi.
Ľahko sa to píše,ja viem ,ale hlúpe reči jedným uchom dnu a druhým von :-p
Všetko dobré prajem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miluše P. (ešulim) ID 93599 (23.1.2010, 21:25)
paní Marcelko, velmi mě potěšilo, že jste se konečně vrátila. Dříve jsem chodila na sk.MMB denně. Od té doby, co jste se ztratila jen tak 3x za měsíc, kouknout co je nového a hlavně, jestli už tu náhodou nejste zpět. Pokaždé jsem zklamaně odcházela, ale dnes....... hurá hurá jste tu. (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (radost) (radost) (radost) (sampus) (sampus) (sampus) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (22.1.2010, 11:35)
Marcela no vitaj,konečne si sa vrátila.
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (22.1.2010, 9:12)
Nemám ani takú fantázia a nie aby som niečo také vedela nachystať.. Klobúk dole pred takou šikovnou a pracovitou mladou zamestnanou ženou. Marcelka, čakala som na Vaše recepty a som rada, že ste opäť naspäť. Skutočne veľa sa dá od Vás naučiť. Som rada, že ste sa podelili o svoje recepty. Budem rada, keď Vaše umenie uvidím častejšie.
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (21.1.2010, 14:18)
(L) (L) (L) (L) Ahoj sestrička, už verím vlastným očiam, že si sa vrátila medzi kuchárky na mmb, pravdu povediac, čakala som na tvoj návrat, lebo už neviem čo variť doma :-) :-) :-) stále som verila, že sa vrátiš a budeš aj iným ženám okrem mňa zlepšovať náladu svojimi vtipnými komentármi a krásnymi receptoš :-D :-D :-D sama vieš , že takéto niečo by som neurobila ani s troma pomocníčkami, ale o to radšej sa prídem k tebe najest :-D :-D :-D predsa len, nebudem sa ti miešať do remesla, náhodou by som bola lepšia :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-p :-p :-p budem sa venovat tomu, čo viem najlepšie :-D :-D :-D miláčku a tebe želám veľa dobrých receptov do budúcna a čo najmenej kilečiek na bruchu :-) :-) :-) keby som takto doma varila ja, mali by sme všetci od detvákov po nás, všetci veľkosť konfekcie č. 56, tak my radšej poskromno :-D :-D :-D ale ked budem chcieť svojmu starkému niečo VÝBORNÉ ukuchtiť, určite si zapnem pc a vytlačím si recept, lebo ty si NIKDY žiadny nepamätáš!!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.1.2010, 10:43)
(Y) (Y) (Y)Marcelka, veľmi sa teším, že znova pridávaš receptíky |:o)Neviem sa vynadívať na toto skvostne pripravené menu, ako vždy, všetko je tak nádherne naaranžované (clamp) (clamp) (clamp). Si nesmierne šikovné žieňa (*), máš môj velikánsky obdiv (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (20.1.2010, 9:25)
Marcelka, úprimne sa teším, že si zase naspäť!!! (L) (L) (L)
Teším sa na nové receptíky (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
INA I. (Allira) ID 47786 (20.1.2010, 5:31)
Marcelka,

Mam nesmiernu radost ze si spat . Takmer kazdy den pozeram ci tu nieje nieco nove od teba.
Tvoje recepty su neskutocne uzasne, unikatne, obdivuhodne......
Patri Ti moj obdiv .
Velka vdaka za vsetky receptiky ktore inspiruju nielen mna.
Vdaka tebe som aj ja dobrou kucharkou.
XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (19.1.2010, 20:53)
Skláňam veľkú poklonu pred touto žienkou (Y) (Y) (Y) ,veľká šikovnica šikovná, (F) (F) (F) ....takéto nadpriemerne šikovné ženy bývajú len v rozprávkach :-$ :-$ :-$ ....a aj to sú čarodejnice (witch) ....ďakujeme,Marcelka,že si nám umožnila čítať rozprávku o tvojom varení a pečení (pusa) (pusa) (pusa) ....hoci nie si čarodejnica ....ale toto je naozaj ako v rozprávke (Y) (Y) (Y) nádherné všetky recepty a dielka..... a díky aj za ten predslov k receptu...osobne mi to dosť pomohlo ....nech sa ti darí a naďalej nám vyrážaj všetkým dych tým,čo dokážeš (Y) (Y) (Y).....a ďakujem aj Filmuške..... a Klaudike....ona vie,začo (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2010, 20:57)
:^) :^) :^) kto ma to tu pred par dnami upozornoval, ze nemam verejne dakovat ? ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (19.1.2010, 21:09)
však nevedia,prečo :-D :-D :-D .... a keď napíšem prečo....ešte len potom mi začnú miznúť (P) :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2010, 21:15)
alebo ti zacnu pisat komentare ze sa predvadzas :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (19.1.2010, 21:19)
...keď sa budem chcieť predvádzať,tak si budem dávať sem seba..... (smich) (smich) (smich) ....nie moju robotu.... ale toho sa nikto nedožije..... takže...... ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)iba (^) (pl) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (pl) ^o) ^o) ^o) ^o)....... (jazyk) (jazyk) (jazyk)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2010, 21:20)
tak to ja jedine ze by som chcela kazdeho odstrasit ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (19.1.2010, 21:23)
(candle) (candle) (candle) (candle) (candle)húúúúúúúúúúúúúúúúúú ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 104 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu