. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravšia verzia jablkového závinu - RECEPT 22227

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 131217 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Zdravšia verzia jablkového závinu


[ recept č. 22227 zo dňa  ]


Zdravšia verzia jablkového závinu


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: múka hladká 100g, múka celozrnná(alebo tmavá,graham atď.) 100g, vajce, 2dcl vody, tuk 100g, hnedý cukor 50g ___ Plnka: postrúhané jablká 350g, ovsené vločky 40g, hnedý cukor 1PL, med 2PL (podľa chuti viac), stužený rastlinný tuk 60g ___ Na ozdobu: roztopený med na potretie, škorica na posypanie. (pozn. cukor a med pridajte podľa vlastnej chuti, ja osobne uprednostňujem cesto bez cukru a plnku prisladenú iba medom)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200°C.Pripravíme si cesto. Zmiešame suché suroviny, teda oba druhy múk a cukor, pridáme tuk,vajce a vodu a vypracujeme cesto. Obalíme ho v múke, aby sa nelepilo a rozvaľkáme ho na asi 1,5 cm hrubý plát, ktorý položíme na papier na pečenie. Necháme odpočívať a zatiaľ pripravíme plnku. Nastrúhame jablká, pridáme k nim tuk, ovsené vločky a osladíme podľa chuti. Plnku rovnomerne nanesieme na plát cesta a zavinieme. Uistite sa, že sa cesto nikde nepretrhlo, mohla by sa z neho na plech vyliať šťava z jabĺk. Závin potrieme rozpusteným medom a posypeme škoricou. Pečieme cca 25 minút.
<< Jablkové pampúšiky | Zdravšia verzia jablkového závinu | FAntasticky šťavnatý jednoduchý slivkový koláč - normálny, ja som robila ako bezlepkový >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (12.1.2010, 22:18)
Lubka, nema do cesta ist viacej muky alebo menej vody? Ja som ho prave skusala robit, ale cesto mi vyslo take riedke ako na piskotu. Tak som to vyliala na papier na pecenie, hore dala nastruhane jablka, pokvapkala medom, posypala skoricou a cakam co z toho bude... (smich)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu