Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953, mimibazar.sk/bambulka2 (28.9.2007, 11:52) |
no dopadlo to super , teraz som neodolala a ochutnala mňam mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (mata) ID 532 (27.9.2007, 10:48) |
no tak babulky chcela som robit tieto bananky. Vcera poobede som si uvarila krem a dala som ho do chladnicky vychladnut a dnes rano pozeram do chladnicky a polka kremu chyba. Ja toho mojho muza urcite zabijem ked pride z prace. . Ale dnes sa chystam na muffinky stroch cokoladiek tak skusim dat plnku medzi cesticko a uvidim co z toho bude. Potom dam foto ked sa podaria. Tak maminky dajte na plnku pokrievku so zamkou aby ste nedopadli ako ja. |
ODPOVEDAŤ |
| hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (27.9.2007, 8:14) |
Marcelka ta plnka v bode 1 že na miernom plameni rozpustime čokoladu to v tej vychladnutej čo sa varila den vopred alebo si si smotany rozdelila ?? že jednu si uvarila a druhu nie...???,, |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953, mimibazar.sk/bambulka2 (26.9.2007, 13:12) |
Neodolala som , slinky mi tečú tak už sa na sporáku robí základ tejto dobroty len aby som do zajtra vydržala dám vedieť ako dopadol |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Č. (janita) ID 7581 (21.9.2007, 21:46) |
tak tento recept je viac ako fantastický ja už neviem, čo k tomu dodať kto neochutná, nepochopí |
ODPOVEDAŤ |
| Yvona G. (yvon) ID 1354, mimibazar.sk/yvon (18.9.2007, 8:03) |
Marcelka ta zelatina ma byt 10g, alebo 20g dakujem Y |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (upravené 24.9.2007, 14:11) |
Yvonka, teraz momentálne nemám doma túto želatínu, ale myslím si, že 10 g úplne postačí, krém je hustý aj bez želatíny, len by sa nedal dobre krájať, preto tá želatína. Papa |
ODPOVEDAŤ |
| Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (17.9.2007, 13:58) |
Aj my sme ho mali cez vikend je naozaj fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.9.2007, 16:49) |
Silvi, fakt PARÁDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.9.2007, 13:40) |
teda Silvi podaril sa ti perfektne, vyzera fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
| | Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (16.9.2007, 16:50) |
ďakujem Maťka a aký je výborný, odporúčam urobiť, Marcelka má ako vieme tu všetci skvelé recepty |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.9.2007, 16:49) |
Ďakujem Silvi! |
ODPOVEDAŤ |
| Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.9.2007, 9:08) |
Dievčence tak ja som tento fantastický krém tiež včera vyskúšala. Ale....porušila som možno "základné pravidlo hry" Krém pripravovala večer a vôbec som ho nevarila Počkala som pokiaľ nevychladol v chladničke. Podľa mňa Vám určite musí stuhnúť aj keď nie je až taký hustý. Ja používam plátkovú želatínu Dr. Oetker (6 plátkov) Pracuje sa s ňou skvele, a žaručene všetko riedke do rána stuhne. Problém bol v tom, že keďže táto hmota bola málo hustá, čiže dosť riedka na to, aby sa keksíky a banány nedali pekne uložiť Tak som to nechala na náhodu, a tieto ingrediencie som vo forme jednoducho nechala plávať. Finálny efekt bol zaujímavý Samozrejme som asi jednu tretinu tejto rozpustenej čokolády ešte večer zjedla a nechcite vedieť ako mi potom bolo . Takže radšej kontrolujte svoju "nenásytnosť" lebo sa Vám to vypomstí Inak ma napadlo, či by sa krém nedal rozdeliť na dve časti, a pri jednej použiť bielu čokoládu s tým, aby sa dosiahol dvojfarebný efekt. Ja túto fantastickú "plnku" určite použijem na nejakú tortičku. Prepáčte, že som tu zabrala táááák veľa miesta...ale Marcelke veeeľmi ďakujem za prezradenie tohto fantastického receptu |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (15.9.2007, 18:06) |
Tiez som sa polakomila... Ale ako jedinej sa mi to asi nepodarilo... Vobec mi to nestuhlo a mozme to jest iba lyzickami. Asistovala mi sestra a tej som dala nastarosti zelatinu. Povedala som jej, aby ju miesala a ona ju zacala mixovat mixerom. Kym som dobehla... Ale Myslela som si, ze to bude ok, lebo Katka pisala, ze si pomohla rucnym slahacom...ale nie je Co uz. Ked sa clovek najviac snazi... Mozno nabuduce... |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (19.9.2007, 23:11) |
Jarka, ručný šľahač a mixér sú dosť rozdielne, šľahačom je to OK, mixér by túto zmes rozdrvil, ale nevyšľahal. Určite to bolo ale výborné, hoci ste to jedli lyžičkami, keď si to naservírovala do pekných misiek na stopkách, muselo to byť aj tak fantastické, nevadí, že nestuhlo |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (15.9.2007, 19:27) |
Aj ja som ho robila a prave ho papam, mne sa zas zda, ze mi stuhol prilis, je dost pevny a je aj dost silno cokoladovy pre mna. Ale aspon tie banany to tak zjemnia |
ODPOVEDAŤ |
| Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.9.2007, 9:37) |
Marcelka!..ZAJTA BUDEME ..MAť..10.R.VýR.A PRíDE AJ NáVšTEVA..TAKžE BUDEM TO ROBIť.. |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (upravené 13.9.2007, 14:43) |
Damy, akakolvek zelatina sa rozpusti v mlieku? Na sacku je napisana len stava z ovocia, voda.... Vdaka za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (14.9.2007, 9:23) |
Za seba môžem napísať,že ja som nezohnala presne tú istú želatínu čo mala Marcelka,ale takú kde bolo napísané,že sa robí s vodou,šťavou....ale rozpustila sa v pohode v mlieku pomohla som si ručným šľahačom takže si myslím,že je jedno ktorú použiješ.... Katka |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (12.9.2007, 22:08) |
MARCELKA včera som recept okukala dnes sme už maškrtili nestihlo to počkať do zajtra... strááááášne dobrééééé a plne súhlasím s bodom 2!!!!! tak vylízané šlahacie metličky som už dávno nemala ĎAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.9.2007, 22:14) |
Jééé Katka, to sa teším! U nás bola ukážkovo vylízaná aj misa, moje prsty, fólia, na ktorú mi stiekol krém a pracovná doska Mala som o robotu menej , papa a |
ODPOVEDAŤ |
| Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (12.9.2007, 21:28) |
Marcelka , kde kupujete tuto zelatinu, Kolaci kvyzera svele, dufam ze sa podari aj mne |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.9.2007, 22:14) |
Lívia, želatínu kupujem v Coop jednota, papa |
ODPOVEDAŤ |
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (11.9.2007, 11:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (11.9.2007, 8:22) |
mno, my mame zajtra vyrocie takze bude parizska dobrotka |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.9.2007, 22:15) |
Iffka, všetko najlepšie k Vášmu výročiu, hlavne veľa veľa lásky a ďalších detičiek |
ODPOVEDAŤ |
| Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (11.9.2007, 7:54) |
Ďakujeme..ze receptík..... |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea Š. (adik64) ID 13933 (11.9.2007, 7:44) |
Ja sa pripájam, tiež som sa na tento zákusok už tešila a ešte netrpezlivo čakám na slané dobrôtky - minimuffinky a zemiakové srdiečka, tie vyzerajú úúžasne (ale to všetky Marcelkine recepty) |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka S. (mucika) ID 8567, mimibazar.sk/mucika (10.9.2007, 21:05) |
Marcelka,pri takejto mňamke mi aerobik nepomôže Lenka |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.9.2007, 22:16) |
Lenka, tak skúsime to taebo (bože, dobre som to napísala? ) |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |