Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Marika S. (finka) ID 64179 (11.4.2009, 8:28) |
Koláčik sa mi už v chladničke chladí... Tešíme sa, ako ho s manželom Kalorická bomba, ale nevadí Budúci víkend s tým krémom spravím parížsku Ďakujeme za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Sandy C. (sandy) ID 1290 (10.4.2009, 21:16) |
Kolacik som robila vcera (vcera bol hotovy) a je super taky jemny, lahky, nie prilis kremovy ale skor taky penovy, hlavne ked sa trosku ohreje.. pri izbovej teplote na tanierku, vtedy je najlepsi dakujeme za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (bobulaAA) ID 18925, mimibazar.sk/bobulaaa (6.4.2009, 9:34) |
Mnam mnam vyzera to vyborne. .Dobry napad urobim to teraz na velku noc |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (sofiamaria) ID 503, mimibazar.sk/sofiamaria (28.2.2009, 9:42) |
No ja som dnes robila kolacik,ale krem po zaliati zelatiny som mala oproti Vasmu na obrazku riedky ja som ho lievala do formy dufam,ze do vecera stuhne a bude sa to dat jest |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava Pevna (Mirka Pevna) ID 23147, mimibazar.sk/mirkapevna (22.2.2009, 16:45) |
Ahojky, ja som dnes skúšala tento receptík....je to výborné .Len som to mala trošku redšie, dala som 2,5 dcl mlieka ale neviem aký je rozdiel medzi potravinárskou želatínou a tortovým želé.Lebo v tescu potr.žel.nemali.A mala som to iba samé mlieko,žiadny efekt želatíny.Asi je to rozdiel čo |
ODPOVEDAŤ |
| | Sandy C. (sandy) ID 1290 (10.4.2009, 21:15) |
Mirka ja som to robila tiez s klasickym zele tortovym a davala som do mlieka, ale dala som to super silne pol balicka (to je na 500ml) a len do dva deci mlieka a kolacik je super |
ODPOVEDAŤ |
Veronika T. (nikitkaaa) ID 80214 (2.2.2009, 21:14) |
Tuto dobrotu som robila uz 2 krat a vsetci boli nadseni |
ODPOVEDAŤ |
| Vierka F. (Viky76) ID 72941 (31.1.2009, 20:43) |
Marcelka úžasné, ako vždy |
ODPOVEDAŤ |
| daniela f. (aniela) ID 20734 (28.12.2008, 17:35) |
aspon som si pokrajala banány a poliala čokoládou |
ODPOVEDAŤ |
| Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (24.12.2008, 10:33) |
NO ja som to riskla a nedala somtam tu zelatinu a vyslo to... krasne stuhnute mnamkoviteeeeeeeeeeeeeeeeeee, dakujeme za uzasny receptik |
ODPOVEDAŤ |
vladka a. (vladenka2) ID 28931, mimibazar.sk/vladenka2 (21.12.2008, 11:40) |
Ja robim už 2 krát....tentokrat bude na Prvýkrát zabodoval, tak som sa rozhodla aj teraz..... Bol a aj bude opäť ODPORÚČAM HO!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (14.12.2008, 21:37) |
Vážení, tak toto je f a n t á z i a !!! . Dnes sme mali oslavu a tento supiš zákuštek bodoval. Je naozaj výborný . Osviežujúci, ľahučký...odkladám medzi obľúbené recepty. Vďaka! |
ODPOVEDAŤ |
ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (29.11.2008, 18:19) |
ha ha, tak mam v chladnicke ten krem akoze na zajtra ale namem zamok na chladnicke, takze neviem ci mi to vydrzi je to hrozne dobre uz teraz |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (20.10.2008, 12:18) |
..tie tri dni su sice nekonecneee.. ale oplatilo sa pockat.. fantastikuuus dakujem/e EmKa |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (19.10.2008, 0:53) |
..akurat sa mi chladi krem v chladnicke.... a EmKa mala pravdu, ked sa uz raz ochutnaa, neda sa s tym prestat dufam,ze do rana vydrzim |
ODPOVEDAŤ |
| RENATA M. (Alata) ID 56855 (27.8.2008, 6:23) |
Ty keksi mohou být jedno jaké , nebo máte nějakou značku be-be například . |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (6.8.2008, 10:13) |
Ahoj Marcelka, prosím ťa aké maslo máš na mysli - palmarín alebo ceru? Chcela by som vyskúšať tento tvoj recept ale neviem aké maslo použiť |
ODPOVEDAŤ |
Martina O. (Anitram123) ID 6106, mimibazar.sk/anitram123 (3.8.2008, 16:39) |
Marcelka, presne tento recept sa objavil v piatkovej prílohe Pravdy, predpokladám že sa niekto na priživuje na úspechu Vášho receptu............ |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.8.2008, 7:25) |
Tento recept bol cca pred 2-3 rokmi uverejnený v časopise Dobré jedlo, takže dotyčná alebo dotyčný ho má možno odtiaľ |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.8.2008, 17:26) |
to nie je jediný recept z MMB uverejnený v rôznych časopisoch, už som sa stretla s receptami odtiaľto v niekoľkých týždeníkoc, mesačníkoch a tak...., nakoniec aj my sem prispievame receptami z časopisov aj z kuchárskych kníh , ale najlepšie sú aj tak také overené domace recepty za babku, ,,rýchlo a chutne ,, |
ODPOVEDAŤ |
Lívia C. (brouk) ID 18788 (23.6.2008, 14:51) |
urobila som, aj sa podaril. A bol vcelku dobrý i keď som čakala absolútnu bombu. Možno preto, že má taký veľký kladný ohlas. Ale koľko ľudí - toľko chutí. Určite ho niekedy ešte spravím, lebo bol dobrý a mnohým ponúknutým aj chutil, ale ja som asi na iné zákusky. . Ja som od Marcelky robila neskutočne veľa receptov a určite sa budem aj naďalej inšpirovať jej kuchyňou. Veď každému chutí niečo viac a niečo menej. Ale aj tak vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (12.6.2008, 13:26) |
Marcelka, všimla som si, že máš veľmi kladný vzťah k vareniu a pečeniu. Chcem sa len spýtať čo robíš, že máš takú dobrú postavu???? |
ODPOVEDAŤ |
vladka a. (vladenka2) ID 28931, mimibazar.sk/vladenka2 (4.5.2008, 16:10) |
tak aj my prispejeme....dnes rano sme ho ochunali a bol fajn,nič extrémne fantasticke ale chutil nam.pripomína nam to čokoladovy termix s banánom a keksikom...ale chutne.dokonca som si povedala ze kremik budem robit syncekovi ked budeme uz papat ako termix do poharikov od výživy. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |