Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky. |
![]() |
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj. |
![]() |
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť. |
![]() |
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. |
![]() |
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. |
![]() |
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste. |
![]() |
7. Na krém naukladajte keksy. |
![]() |
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém. |
![]() |
9. Banány zakryte zvyšným krémom, |
![]() |
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. |
![]() |
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.11.2015, 14:52) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (17.11.2015, 22:45) |
Na Vianoce robím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta S. (Betie) ID 10530 (16.2.2014, 11:12) |
vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (biograd) ID 258929 (17.2.2013, 21:01) |
Dnes som to robila a je to vynikajúce mňaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana P. (dzenettka) ID 33460 (16.12.2012, 20:03) |
Tento recept je skvely, robila som ho minuly rok na Vianoce a idem ho robit aj teraz este ze som ho nasla, idem si ho pre istotu ulozit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (15.11.2012, 22:02) |
Nieje to velmi sladke? Ci zelatina, maslo to stiahne? Ked robim parizsku slahacku - 1 smotana, 1 cokolada - raz som pridala malinko cukru a bolo to az hnusne sladke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ludmila N. (ludunka1) ID 118749 (15.11.2012, 21:32) |
tak už sa mi to chladí na balkóne a najradšej by som to ZOŽRA"A§ Musím byť silnááááááááááááááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (Janus) ID 12314 (30.8.2012, 15:49) |
......robim tie banany v parizskom kreme.....zelatinu som vliala do kremu a mam to riedke...pomooc |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beata B. (Bea36) ID 240236 (14.7.2012, 16:46) |
DOBRY DEN,TATO DAMA JE UZASNA,KLOBUK DOLU....... javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina N. (katinka28) ID 39196 (2.1.2012, 21:54) |
Ďakujem veľmi pekne za skvelý receptík. Manžel sa len oblizoval Aj návšteva ho vychválila, že už dlho takú dobrotku nejedli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (17.7.2011, 22:39) |
Aj mne sa podaril,dakujem za recept a stále čakám na nové recepty a fotky Marcelka chýbaš tu... ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:19) |
Po dlhšom čase som znovu robila úúúžasnéééé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika S. (Webyy.S) ID 6227, mimibazar.sk/webyys (9.4.2011, 8:05) |
Prave som ho dokončila je úžasný ďakujem za skvelý receptík Erika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária B. (marianella) ID 41392, mimibazar.sk/marianella (24.12.2010, 14:31) |
ahojte, ja som sa tiež pokusala robiť kolačik, na obrazku vyzera super, ale mne to vobec nezhustlo... mam to celkom riedke a to už je od rana v chladničke tak som to supla do mrazaku a uvidim čo to spravi... a ešte niečo - robila som to presne z tých davok ako je tu napisane, ale vyslo mi to do formy a ešte aj do 4 umelýých poharikov - ktore som dala tiež do mrazaku som fakt zvedava čo z toho bude krasne vianoce vam prajem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:25) |
Recept som robila viac krát a vždy sa podaril. Používam takú istú želatínu ako je v recepte a jediný zádrhel čo sa mohol u Vás stať je že v recepte je napísane urobíme želatínu podľa návodu, kde je uvedené rozpustiť v 1/2 l vody, ale Marcelka následne píše rozpustiť v 2-3 dcl mlieka a nie v tom pol litry. Tak ak ste to rozpúšťali až v 1/2 l tak to mohlo byť riedke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |