končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 161 návštěvníkov) Fantastické mäsko a la Studenková[ recept č. 22169 zo dňa 11.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, citrónová šťava, vegeta, mletý zázvor, karí korenie šľahačková smotana, koňak, soľ, olej šampiňóny, mrkva, kukurica, pórik, paprika, rajčina, POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som videla pred rokmi v telke - herečka Zdena Studenková ho pripravovala v jednej relácii o varení. Vravela, že je to výborný recept na chalupu - keď vie, že majú ísť, dá si toto mäso do pácu, a keď prídu na chatu, len ho dá piecť, a kým sa postará o ostatné, je navarené :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32) | << predošlé 1, 2 |
andrea n. (adusanov) ID 28722, mimibazar.sk/adusanov (17.1.2010, 21:12) | |
mnam mnam vyzera to uzastne dakujem velmi pekne za zajtrajsi napad na obed normalne sa mi zbiehaju slinky dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (17.1.2010, 21:41) | ||
Tak dobrú chuť k zajtrajšiemu obedu Dajte vedieť ako chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (17.1.2010, 21:10) | |
...ďakujem za recept, bolo to vyborne ...robila som trosku menej kaloricku verziu, namiesto šľahačkovej smotany, som dala smotanu na varenie.... | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (17.1.2010, 21:45) | ||
Som strašne rada, že chutilo A veru, občas neuškodí zmenšiť kalórie.. Hoci, v tomto jedle je v podstate aj poriadna kôpka zeleniny, kuracie mäsko patrí tiež k tým skôr diétnejším, takže jediným prehreškom je vlastne tá smotana Hlavne, že ubraté kalórie neubrali na chuti! |
||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (15.1.2010, 13:15) | |
Mám dve knihy pani Studenkovej... Recepty má fantastické |
|
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 13:22) | ||
No, ak sú tie recepty rovnako chutné, ako tento, viem si predstaviť.. |
||
ODPOVEDAŤ |
Martina K. (MataK) ID 8031 (15.1.2010, 12:58) | |
Moja maminka to robieva a je to vynikanjuuuuuuuuuuuuce odporucam. | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 13:17) | ||
Kukala som aj na tvoje recepty, Mati, a musím povedať, že väčšinu z nich tiež robievame... Odkiaľ je tvoja mamina? Origoš z Blavy? Ďakujem za milý komentárik a prajem pekný deň! |
||
ODPOVEDAŤ |
Helena B. (hela2) ID 37749 (15.1.2010, 7:17) | |
tak toto určite urobím | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:08) | ||
Sa teším na referencie | ||
ODPOVEDAŤ |
Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (14.1.2010, 21:46) | |
vyzerá to skvele, je to jednoduché a nie príliš kalorické , určite najbližšie vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:11) | ||
Teraz neviem, či to "nie príliš kalorické" bolo myslené úprimne alebo ironicky Ja som to jedlo považovala pôvodne za, povedzme, mierne hriešne , ale keď tak nad tým rozmýšľam , máte pravdu V podstate tam idú samé "zdravé" veci - kuracinka a kopec zeleniny, takže jediné väčšie kalórie sú v tej šľahačke, ale jej množstvo je v pomere k ostatnému v pohode, takže nakoniec mi z toho vychádza, že je to dokonca zdravé jedlo!! Páni, tak to som rada... | ||
ODPOVEDAŤ |
Milica K. (margoa) ID 23592 (14.1.2010, 20:53) | |
krasne a jednoduche, vyskusam som zvedava | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:12) | ||
A dobré... Vyskúšajte | ||
ODPOVEDAŤ |
Hana Š. (hanka_april) ID 84022 (12.1.2010, 18:42) |
vyzera to pekne, nemohli by ste pridat cca gramaze a cas pecenia meska - pre nas zacinajuce kucharky dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (12.1.2010, 19:58) | ||
Hani, konkrétne v tomto recepte naozaj dávam všetko od oka a podľa chuti (aj Studenková to tak stále vravela "vy už budete vedieť ako a koľko" ), takže ja by som len veľmi nerada dávala akési gramáže, lebo veľa záleží na chuti a veľkosti ingrediencií Pri tej zeleninke sa dokonca takmer ani nedá: máte radi pór? Tak pridajte viac póru. Máte radi mrkvu? Dajte dve. Nechutia vám šampiňóny? Tak dajte len tak "pro-forma" dva alebo tri...... Koniec koncov, všetkého dávame navyše aj podľa počtu stravníkov Ale dobre, nech je po vašom , akosi to skúsim, ale berte to prosím s rezervou a po prvom pokuse si upravte tie chute podľa seba Prsia tak z jedného kuriatka, cca 1 mrkva, polovica póru (zelenina záleží od veľkosti - ak je malá mrkvička, dajte dve, väčšiu len jednu napríklad, alebo podľa chuti), malá plechovka kukurice, zo 2 rajčiny, 1 paprika, hrsť šampiňónov, šľahačky jeden kelímok, koňaku len tak frcnúť Tie koreniny na pác - to fakt proste len tak sypnem od oka, dosť možné, že zakaždým inak. Tak takmer neexistuje miera Proste posypem, frknem, streknem... Pečieme na cca 180 - 190°C (Studenková vravela aspoň 200 ale podľa mňa je to veľa, mäsko potom vysychá, ja skoro vždy všetko robím na jednej teplote) a približne ALE NAOZAJ LEN PRIBLIŽNE!! 1 hodinu. Mäsko si sledujte a keď sa vám zdá, že je všetko mäkké a krehké, hoci je to len 40 minút a ostáva ešte šťava, nechajte aj tak, ak vám to tak vyhovuje. Alebo si nechajte šťavičku celkom vsiaknuť. Viete, na to naozaj nie je predpis, to musíte naozaj sama určiť "kedy a ako", pri takýchto receptoch, keď nejde ani o mililitre ani o minúty, je to vždy na kuchárovi... Hanka, hlavne sa toho nebojte, dobre to dopadne a vám doma bude chutiť, uvidíte Ja vám veľmi držím palce a keď, tak dajte vedieť, ako to dopadlo . Ono to možno vyzerá mierne zložito, ale je to presne naopak - takéto recepty sú pre začiatočníkov mimoriadne vhodné, lebo nemusíte dávať prísny pozor ani na množstvá, ani na sekundy (ako pri niektorých zákuskoch), ale všetko bude tak, ako vy poviete Tak vám držím palce! Pá-pá |
||
ODPOVEDAŤ |
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.1.2010, 8:45) | |
Ďalšie vábivé papaníčko z jedného hrnca | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (12.1.2010, 10:13) | ||
Áno Z jedného hrnca - to je presne ono - jednoduché, praktické, v podstate rýchle a hlavne hrozne chutné |
||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.1.2010, 18:54) | |
Renatka, aj ja som ho raz robila, bolo perfektné, ale už som naň úplne zabudla, ďakujem za pripomenutie a za recept, vôbec netuším, kde som ten svoj dala. | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 19:07) | ||
Rado sa stalo | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (11.1.2010, 15:16) | |
perfektne nafotené a okomentované | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 16:31) | ||
Ďakujem! | ||
ODPOVEDAŤ |
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (11.1.2010, 13:30) | |
Reni, vyzerá to na doprú papkanicu , super receptík odkladám. | |
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 13:33) | ||
Je to vážne hrozne chutné Kto má rád takéto typy jedla a tieto suroviny, tak si pochutí Ja sama ho robievam odkedy som ho prvýkrát videla... Dajte vedieť, či chutilo |
||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32) | << predošlé 1, 2 |