melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****
[ recept č. 22166 zo dňa 11.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pekná hlávka kapusty,kyslá kapusta aj so šťavou,mleté mäso,ryža,mleté čierne korenie,cesnak,soľ ,1-2 vajíčka
POSTUP PRÍPRAVY
Vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou oleja.Kapustový hlúbik narežeme na kríž a hlúbikom nahor dáme do vriacej vody.Postupne orezávame listy,ktoré sa vo vode sparia a mäknú.Ide to pomaly.Hrubú stranu listov obrežeme.Ryžu opláchneme a udusíme.Nemusí byť úplne mäkká.Zmiešame s pomletým mäsom,ochutíme cesnakom,korením,soľou,pridáme vajíčka a dobre premiešame.Môžeme dať aj vegetu.List si položíme na dlaň orezanou stranou ,dáme za lyžicu plnky ,stočíme a z oboch strán prstom konce zatlačíme dnu.Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty,na ňu ukladáme vedľa seba holubky.Prikryjeme dalšou vrstvičkou kapusty a postup opakujeme,kým neminieme všetky listy.Navrch dáme kapustu.Vlejeme vodu z kapusty(asi do jednej štvrtiny) a dusíme pomaly v rúre alebo na šporáku.POZOR,aby zo spodu neprihorelo. Pred podávaním prikryté opečieme na panvici,najlepšie na bravčovej masti.Dostanú takú karamelovú príchuť. JE TO PIPLACKA,ale výsledok stojí za to. Mäso dávam bravčové,hovädzie alebo morčacieho stehno.Nie prsia,tie sú suché,pomer zhruba jedna k jednej.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
hlávka kapusty,z ktorej orezávame listy-vo vriacej vode s olejom |
![]() |
restovanie ryže |
![]() |
podliať vodou a dusiť |
![]() |
mleté mäso,vajíčka,cesnak,korenie,vegeta-soľ |
![]() |
zmiešaná ryža s mäsom na liste |
![]() |
kyslá kapusta,zvyšné listy, |
![]() |
vrstva holubkov |
![]() |
zas kyslá kapusta,listy,holubky |
![]() |
už opečené na panvici ,najlepšie na bravčovej masti,s karamelovou chuťou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (25.9.2017, 13:25) |
akurát v sobotu som robila,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana L. (lilijana) ID 138752, mimibazar.sk/lilijana (10.10.2013, 13:18) |
Toto milujem.Robím to presne tak ,okrem toho opekania.Akurát že dávam veľa vody,lebo ľúbime šťavu.Na vrch ale dávam plátok slaninky a klobásku.Na tanieri polejem pochúťkovou smotanou.Práve sa mi to dusí v rúre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.10.2013, 18:37) |
Janka,s tou klobáskou to môže byť výborné,ešte mám kapustu v sude,treba minúť,tak hádam cez víkend zvrtnem pekná fotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.11.2012, 10:55) |
tento receptik vyzera teda naozaj velmi dobre, vyskušam na sobotu , super za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2012, 21:27) |
Marika,vyskúšaj,stojí to za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Simca03) ID 112902 (29.4.2011, 19:37) |
mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (3.5.2011, 19:07) |
Erika,veru je to mňamotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.2.2011, 10:47) |
Ja to robím tiež takto len do mäsovo-ryžovej zmesi dávam aj trocha ml.červenej papriky a trocha štipľavej. Ale pred podávaním to už neopekám, jeme to s tou kyslou kapustou, do ktorej na tanieri pridáme trocha kyslej smotany Recept mám od svokra, v ich rodine to je najobľúbenejšie jedlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.2.2011, 20:21) |
Aj ja toto jedlo milujem,ale raz a dosť a len pre seba sa mi nechce .Kristínka,ked sa opečú na masti,tak majú výbornú karamelovú chuť a smotana-výborný nápad,vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (16.5.2010, 22:07) |
Moje oblubene od mamy ja som ich ale robila iba raz a aj to som zabudla dat vajicka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 8:26) |
Na čo si myslela?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (24.5.2010, 22:19) |
No to by som aj ja rada vedela clovek sa odhodla ich urobit a hlava derava vidis  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (25.5.2010, 7:34) |
Stáva sa,že sa zabudne nejaká surovina,ale však sme omylní-sme ľudia-nie roboti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.1.2010, 20:52) |
moja mama ich robí-a to nepreháňam-raz za dva týždne minimálne tento pohyb dávam preto, lebo ja ich nemám veľmi rada, jedine verziu, keď plní do listov, ktoré boli predtým ako celá hlávka vložené do suda s kyslou kapustou a mäso sa dáva potom údené, no na túto kombináciu teda neviem povedať nie a naozaj, chce to cvik, aby bola plnená kapusta, ako ju my voláme, dobrá. Nesmie byť suchá, preto dávame bravčovú masť do plnky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 5:22) |
Kedže mne sa celé hlavy do súdka nevojdú,toto je moje náhradné riešenie.Kyslá kapusta aj s juškou kompenzujú chuť kvasených kapustných listov.Verziu s údeným mäsom nepoznám,ale raz som skúsila susedou z chalupy ospievaný segedín a NIKDY viac.Podotýkam,že to bolo údené z obchodu,nie domáce.Bravčovú masť dávam aj ja,hlavne ked opekám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (15.1.2010, 18:20) |
Je to ozaj piplacka, ja som sa odhodlala ich robit asi iba zo dva krat, ale vysledok je super... Ale aj tak take dobre ako od mamy este neboli....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.1.2010, 8:35) |
to je len trpezlivosť a prax  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (21.1.2010, 19:13) |
S tou trpezlivostou je toi horsie ale urcite budem skusat...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (11.1.2010, 18:49) |
Výborné, na Zemplíne sa robia veľmi často, a dokonca niekedy nechýbali na žiadnej svadbe.Vyskúšajte neoľutujete. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2010, 18:50) |
sú prácne,ale stojí to za tú námahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 11.1.2010, 9:53) |
Niekedy sa kapustné hlavy kvasili,teraz sa cez otvor nezmestia,takže som si urobila takú svoju variantu. suseda kvasí s kapustou aj kapustné listy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |