. .. .. .. .. .. .
. .

Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievka - RECEPT 21803

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 31683 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)


Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievka


[ recept č. 21803 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

pol sáčka vybranej strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa), 5 ks zemiakov , soľ, 1 bujon( ja dávam hubový), ZAPRAŽKA : olej, 3 - 4 mesiačiky cesnaku, mletá červená sladká paprika a hladká múka , na ZÁVER: korenie, opračená slaninka + párky, alebo opražená klobáska, pri fazuľovej polievke aj jeden malý pretlak a cukor na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý:
1. Strukovinu namočenú cez noc (niekedy to aj nenamáčam, ked nie je čas), dám variť do osolenej vody s jedným bujonom.
2. Očistím si zemiačky.
3. Pripravím si zápražku, do hrnca dám asi centimeter oleja, prelisujem tam cesnak a poprášim paprikou aby to bolo pekné červené a ked to začne bublať, hned (aby to nezhorklo) pridám asi 4 lyžice hladkej muky a chvíľku popražím, aby vznikla taká masa a zalejem to studenou tečúcou vodou.Pekne premiešam a odstavím nabok.
4.Ked su strukoviny už takmer uvarené prihodím zemiačky a uvarím to všetko do mäkka.
5.Prilejem zápražku.
6. Rozpražím si slaninku s párkami na panvici, alebo klobásku a aj s masťou prelejem do polievky.
7. Pri fazuľovej ešte pridám malý pretlak a ochutím aj cukrom.

Ak sa vám stane, že polievočka je riedka (ja už mám odhad koľko zápražky) zahustite ešte vodou a múkou.

Vďaka tomuto postupu som naučila deti aj manžela zbožnovať strukoviny:-))
<< Čerešňové guľky | Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievka | Kysnutý kvet s cesnakom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (30.1.2016, 6:04)
idem ju dnes urobiť (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (3.3.2012, 21:41)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zuzzu111) ID 57997, mimibazar.sk/zuzzu111 (24.10.2011, 18:25)
Robial som vasu fazulkovu, len pretlak som uz nakoniec nedala a bola FAMOZNA (clamp) (clamp) (clamp) Kazdemu velmi chutila, dakujem fakt za skvely receptik (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (sku) ID 31683 (24.10.2011, 19:02)
Ďakujem Zuzana, teším sa že aj vám chutila, je to veľmi jednoduchý receptík a dajú sa použiť rozne strukoviny a k tomu čestvé pečivo mňam (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (19.10.2010, 12:05)
Receptik vyzera super,cez vikend uvarim.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana B. (livia123) ID 4682 (16.10.2010, 15:09)
Práve sme dojedli fazuľovú polievku podľa tohto receptu, len bez pretlaku a nedalo mi nenapísať, že bola výýýýbornáááá :)))Zaraďujem medzi obľúbené (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (sku) ID 31683 (19.10.2010, 11:43)
Tak to sa teším Janka, že ste skúsili a chutilo (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu