. .. .. .. .. .. .
. .

Ako varit udene maso - RECEPT 21799

Andrea B. (Godzillka) ID 34483
.
mimibazar.sk/godzillka
Oblasť: Ilava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2008
Naposledy: 11.2.2021 12:22
Aktualizácia: 22.11.2012 21:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 1

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Ako varit udene maso


[ recept č. 21799 zo dňa  ]


Ako varit udene maso


POTREBNÉ PRÍSADY

- udene maso - hrniec - voda - podla chuti sol, cele korenie rozneho druhu, bobkovy list

POSTUP PRÍPRAVY

Mozno to mate v malicku, no mozno tym co zacinaju s varenim, tento navod pomoze. Ja sama tento rok tiez vselico robim prvy raz a kedze som chcela mat este na velku noc paradne udene vygooglila som tento postup a musim povedat ze je uplne super! Kupujeme v osvedcenom masiarstve udene bravcove stehno, ktore je krasym plnym kuskom maska. Varim ho podla tohto pravidla a musim povedat, ze je fakt uzasne. Krasne ruzove a stavnate! Varila som aj tento tyzden a nepridala som vobec nic, len som ho proste uvarila vo vode bez dalsieho ochutenia. To ale zalezi len na Vas ako ste zvyknute. A je proste mnam! Z vyvaru varieva moja polovicka "udenu polievku" (prida zeleninku, zemiaky a ryzu - recept na ceskom MMB) a ta je tiez uplne super!
Kopia zo stranky, pod tym link na original:
V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí pravidlo, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí. (Napríklad 1,5 kg mäsa sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút.) Ak má mäso sťahovaciu sieťku, menšou vareškou ju uvoľníme od mäsa, pričom ju ponecháme na mäse. Ak sieťku neuvoľníme pred varením, sieťka sa nám do neho často zavarí a pri sťahovaní budeme so sieťkou strhávať aj kusy mäsa. Takto pripravené údené vložíme do vriacej vody, počkáme kým začne opätovne vrieť a varíme silným varom 2-3 minúty - väčšie kusy a šunky s kosťou 5 minút. Týmto obvarením sa nám mäso "zatiahne", šťava zostane vnútri a nebude sa z mäsa nadmerne vyvárať. Po obvarení teplotu stiahneme a udržujeme na 80-85 stupňov do konca varenia. Po uvarení mäso vytiahneme, stiahneme sieťku a ostrým nožom nakrájame ak chceme mäso konzumovať teplé, alebo necháme do druhého dňa vychladnúť ak ho chceme použiť napr. na obložené misy. Bude krásne prefarbené a šťavnaté.

http://recepty.netcabinet.net/stranky/udene_maso_varenie.html
<< Ježkovia Jožkovia z českého MMB | Ako varit udene maso | Hrachová kaša s údeným mäsom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.1.2019, 6:18)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.4.2013, 11:36)
Super nápad to s tou sieťkou (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea b. (borkovicka) ID 92273 (1.4.2013, 10:10)
Ten fígel s tou sietkou nemá chybu (Y)machrovala som pre mamou a sestrou jak pekne som šunku uvarila :-) díki za radu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana J. (ajka007) ID 2990, mimibazar.sk/ajka007 (29.3.2013, 15:59)
Ďakujem za návod, prišiel ako na zavolanie :-).
ODPOVEDAŤ
Adriana J. (ajka007) ID 2990, mimibazar.sk/ajka007 (31.3.2010, 23:28)
Andrejka, Tvoj recept či vlastne výborne napísaný návod mi prišiel ako na zavolanie. ĎAKUJEM :-)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (1.4.2010, 9:10)
Tesim sa Adrianka ze som pomohla! (velikonoce2)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 11.2.2010, 15:26)
Ja len dodávam,že ked chceme vývar,tak použiť studenú vodu,ak má byť dobré uvarené mäso,tak vriaca voda-a to sa týka každého mäsa,nielen údeného.Niekde som čítala,že rasca odbúrava z údeného zdraviu škodlivé látky. (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (4.1.2010, 20:38)
WOW, 4 oblubenci... Tesim sa, ze som pomohla! :-)
Vcera som varila uzasne zapekane udene v chrenovej omacke. Ked budem robit najblizsie nahodim receptik aj s odkazom na original autorku receptiku. Je to fakt nebicko v papulke! (Y)
Moja polovicka doslova a do pismena vylizala pekac! ;-) To sa zatial nestalo! (smich)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (1.1.2010, 13:46)
Andrejka, to je veľmi dobre, že si sem dala ten návod, lebo vždy niekto práve len začína (Y) ... a ja osobne som s varením začínala už veľmi, veľmi dávno a tú otrasnú sieťku ma nenapadlo uvoľniť pred varením (L) odtrhnuté kúsky mäsa vždy pojedli moje mačičky (smich) .... ale nabudúce keď budem variť rolku, vždy si spomeniem na teba a sieťku uvoľním - bude to estetickejšie (F) (F) (F) ....... (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (2.1.2010, 19:37)
To ma tesi Evicka! Najblizsie maju macicky smolu... ;-)
ODPOVEDAŤ
Tatiana O. (ors.tana) ID 120678 (31.12.2009, 9:52)
no konečne ma niekto naučil ako uvarit a dostat rolované údené z tej nekonečne sprostej sietky.....dakujeeeem.. (radost)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (1.1.2010, 11:18)
Nie je za co! Verim ze sa podarilo a bolo super! |:o) Prajem pohodovy novy rok!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu