Dominika K. (Karki) ID 94187 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Piadina
[ recept č. 21760 zo dňa 29.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto pre 11-12 piadin
1kg hladkej múky
250 g bravčovej masti
polievková lyžica soli (20g)
sodabicarbona
vlažné mlieko alebo voda
plnka: parmská šunka alebo saláma ,
stracchino alebo tavený syr rukola
POSTUP PRÍPRAVY
Múku, masť, soľ, sodabicarbonu, mlieko vymiesime do hladkého cesta ktoré sa nelepí na nádobu, necháme pol hodinu odpočívať. Vznikne nám krásne hladke cesto. Rozdelíme na 11-12 rovnakých častí ( mne jedna piadina vychádzala na 100 g :-) Rozvalkáme na priemer približne veľkosti našej teflonovej panvice ( cca na 28-30 cm). Pečieme na teflonovej panvici na sucho, ked sa nám začnú tvoriť bubliny pritláčame ich lopatkou. Pečieme z oboch strán.Takto upečieme všetky placky a môže ich podávať plnené alebo skladovať vychladnuté v sáčku aby nevyschli.
Plnime ich tak že jednu polovicu natreme taveným syrom a naložíme krúžky salámy dáme ešte ruccolu a prehneme na polovicu a dáme ešte raz zohriať na panvicu stačí pár secund z oboch strán len aby sa zohriala, hotovú piadinu vyberieme a prerežeme napoli a podávame. Takúto piadinu môžeme plniť čím chceme, ale my sme si oblúbili túto variantu lebo je najdostupnejšia, ...malý typ - bez rukoly to tiež nie je ono :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Múka, masť, soľ, sodabicarbona, mlieko |
![]() |
pridáme masť |
![]() |
vymiesime |
![]() |
takto by malo vyzerať naše cesto |
![]() |
a takto vyzerá po pol hodine odpočinku- cesto je krásne hladke |
![]() |
rozdelíme cesto a vyvalkáme |
![]() |
opekame na teflonovej panvici |
![]() |
opekáme z oboch strán |
![]() |
a prajem dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Staňa G. (sg73) ID 137699 (11.2.2010, 20:49) |
A ako si pripravovala plnku Dominika? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (31.12.2009, 19:15) |
ahoj, mam len otazocku, lebo podla fotky to neviem urcit. Najprv si urobis tie placky a potom ich plnis, alebo si ju najprv naplnis a potom opekas?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika K. (Karki) ID 94187 (1.1.2010, 15:25) |
najprv ich všetky opekám z oboch stran, dá sa to pripraviť aj niekolko hodín dopredu, a potom ked ich idem podavať tak ich naplním a potom preložím a zohrejem aj z jednej strany aj z druhej v taliansku ich predavajú už hotove v obchodoch tak ako napr. u nás arabský chlieb. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |