. .. .. .. .. .. .
. .

Piadina - RECEPT 21760

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 94187 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Piadina


[ recept č. 21760 zo dňa  ]


Piadina


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto pre 11-12 piadin 1kg hladkej múky 250 g bravčovej masti polievková lyžica soli (20g) sodabicarbona vlažné mlieko alebo voda plnka: parmská šunka alebo saláma , stracchino alebo tavený syr rukola

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, masť, soľ, sodabicarbonu, mlieko vymiesime do hladkého cesta ktoré sa nelepí na nádobu, necháme pol hodinu odpočívať. Vznikne nám krásne hladke cesto. Rozdelíme na 11-12 rovnakých častí ( mne jedna piadina vychádzala na 100 g :-) Rozvalkáme na priemer približne veľkosti našej teflonovej panvice ( cca na 28-30 cm). Pečieme na teflonovej panvici na sucho, ked sa nám začnú tvoriť bubliny pritláčame ich lopatkou. Pečieme z oboch strán.Takto upečieme všetky placky a môže ich podávať plnené alebo skladovať vychladnuté v sáčku aby nevyschli.

Plnime ich tak že jednu polovicu natreme taveným syrom a naložíme krúžky salámy dáme ešte ruccolu a prehneme na polovicu a dáme ešte raz zohriať na panvicu stačí pár secund z oboch strán len aby sa zohriala, hotovú piadinu vyberieme a prerežeme napoli a podávame.
Takúto piadinu môžeme plniť čím chceme, ale my sme si oblúbili túto variantu lebo je najdostupnejšia,
...malý typ - bez rukoly to tiež nie je ono :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múka, masť, soľ, sodabicarbona, mlieko
pridáme masť
vymiesime
takto by malo vyzerať naše cesto
a takto vyzerá po pol hodine odpočinku- cesto je krásne hladke
rozdelíme cesto a vyvalkáme
opekame na teflonovej panvici
opekáme z oboch strán
a prajem dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestovinový šalát s kuracím mäskom | Piadina | žerbo rezy podla Lucky Gupky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Staňa G. (sg73) ID 137699 (11.2.2010, 20:49)
A ako si pripravovala plnku Dominika?
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (31.12.2009, 19:15)
ahoj, mam len otazocku, lebo podla fotky to neviem urcit. Najprv si urobis tie placky a potom ich plnis, alebo si ju najprv naplnis a potom opekas? *-)
ODPOVEDAŤ
Dominika K. (Karki) ID 94187 (1.1.2010, 15:25)
najprv ich všetky opekám z oboch stran, dá sa to pripraviť aj niekolko hodín dopredu, a potom ked ich idem podavať tak ich naplním a potom preložím a zohrejem aj z jednej strany aj z druhej :-) v taliansku ich predavajú už hotove v obchodoch tak ako napr. u nás arabský chlieb.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu