
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
PIZZA |
Dominika K. (Karki) ID 94187 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Piadina[ recept č. 21760 zo dňa 29.12.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto pre 11-12 piadin 1kg hladkej múky 250 g bravčovej masti polievková lyžica soli (20g) sodabicarbona vlažné mlieko alebo voda plnka: parmská šunka alebo saláma , stracchino alebo tavený syr rukola POSTUP PRÍPRAVY Múku, masť, soľ, sodabicarbonu, mlieko vymiesime do hladkého cesta ktoré sa nelepí na nádobu, necháme pol hodinu odpočívať. Vznikne nám krásne hladke cesto. Rozdelíme na 11-12 rovnakých častí ( mne jedna piadina vychádzala na 100 g :-) Rozvalkáme na priemer približne veľkosti našej teflonovej panvice ( cca na 28-30 cm). Pečieme na teflonovej panvici na sucho, ked sa nám začnú tvoriť bubliny pritláčame ich lopatkou. Pečieme z oboch strán.Takto upečieme všetky placky a môže ich podávať plnené alebo skladovať vychladnuté v sáčku aby nevyschli. Plnime ich tak že jednu polovicu natreme taveným syrom a naložíme krúžky salámy dáme ešte ruccolu a prehneme na polovicu a dáme ešte raz zohriať na panvicu stačí pár secund z oboch strán len aby sa zohriala, hotovú piadinu vyberieme a prerežeme napoli a podávame. Takúto piadinu môžeme plniť čím chceme, ale my sme si oblúbili túto variantu lebo je najdostupnejšia, ...malý typ - bez rukoly to tiež nie je ono :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Múka, masť, soľ, sodabicarbona, mlieko ![]() pridáme masť ![]() vymiesime ![]() takto by malo vyzerať naše cesto ![]() a takto vyzerá po pol hodine odpočinku- cesto je krásne hladke ![]() rozdelíme cesto a vyvalkáme ![]() opekame na teflonovej panvici ![]() opekáme z oboch strán ![]() a prajem dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Staňa G. (sg73) ID 137699 (11.2.2010, 20:49) |
A ako si pripravovala plnku Dominika? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (31.12.2009, 19:15) |
ahoj, mam len otazocku, lebo podla fotky to neviem urcit. Najprv si urobis tie placky a potom ich plnis, alebo si ju najprv naplnis a potom opekas? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dominika K. (Karki) ID 94187 (1.1.2010, 15:25) |
najprv ich všetky opekám z oboch stran, dá sa to pripraviť aj niekolko hodín dopredu, a potom ked ich idem podavať tak ich naplním a potom preložím a zohrejem aj z jednej strany aj z druhej ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |