jana j. (Janushinka) ID 30839 |
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.12.2007 |
Naposledy: 23.6.2020 22:02 |
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Kysnutý závin (makový)
[ recept č. 21643 zo dňa 25.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 600g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 350ml vlažného mlieka, 6 PL vlažného oleja, 3 PL cukru, 1 ČL soli, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, plnka: mletý mak, cukor, škoricový cukor, 1 jablko, hrozienka namočené v rume, na potretie: 1 rozšľahané vajíčko
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto si dáme miesiť do pekárničky alebo z mlieka, lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások, prilejeme ho k múke, pridáme soľ, zvyšok cukru, olej a vajíčka a vymiesime cesto. Necháme podkysnúť. Cesto si rozdelíme na 2 väčšie alebo 3 menšie záviny a plníme podľa chuti. My robíme makovú plnku tak, že mak si sparíme vriacou vodou, dochutíme cukrom a troškou škoricového cukru, pridáme hrozienka a natrieme na vyvaľkané cesto. na plnku postrúhame jedno jablko a zvinieme. potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte asi pol hodinu podkysnúť. pečieme približne na 190° cca 20min. Dobrú chuť. |
ANDREA V. (TONKOVCI) ID 178550 (1.3.2012, 11:03) |
dakujem za skvelý recept už sa pečúúúúúúúúúúúú,jeden jablkový,jeden makový a jeden tvarohový |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (1.3.2012, 14:49) |
tak u vás bude dnes hostina dúfam, že sa všetky vydarili a už si pochutnávate  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |