
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marcela M. (mulinka) ID 95644 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zemiakové venčeky[ recept č. 21303 zo dňa 14.12.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 až 550g polohr. múky, 42g čerstvého droždia (najradšej používam tie v modrom obale), soľ, mlieko, cukor, 200g (4-5 ks) uvarených a nastrúhaných zemiakov, 6 PL oleja, 2 PL nastrúhaného syra, 3 - 4 PL vody na potretie 1vajice + soľ rozšľahané na posypanie syr, sézamové semienka, mak, rasca... (osobne robím syrové, sézamové a makové) POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka tak 2 dcl, droždia, soli a 1 ČL cukru kryšt. si pripravíme kvások a necháme nakysnúť. Pre začiatočníkov píšem, že mlieko musí byť teplé, ani vriace, ani studené, inak sa nespravý dobrý kvások!!! V miske zmiešame na strúhadle (veľké oká) postrúhané zemiaky, múku, kvások, olej, dobrú štipku soli, vodu a nastrúhaný syr. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré prikryté necháme na teplom mieste 20 minúť kysnúť. Potom z cesta na pomúčenej doske urobíme šúlok. Tento krájame na malé diely asi 1 cm hrubé, z nich ušúlame dlhé tenké válčeky a po dva spletáme a stáčame do kruhu. Konce dobre pritlačíme aby sa venčeky netrhali. Ukladáme na plech na mastný papier na pečenie, potierame rozšľahaným vajíčkom a posýpame ľubovoľne podľa chuti, syrom, alebo sézamom... Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stup. dozlatista. |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 8:30) |
zaujímavý receptík, musím vyskúšať ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela M. (mulinka) ID 95644 (15.12.2009, 8:57) |
Ďakujem, u nás je veľmi obľúbený, a sú nenáročné na robotu a skvelé aj na druhý deň, stačí dať do mikrovlnky a sú ako čerstvé. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |