. .. .. .. .. .. .
. .

Babičkine dolky - RECEPT 2128

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 21112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Babičkine dolky


[ recept č. 2128 zo dňa  ]


Babičkine dolky


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky
2 vajcia
1/2 l mlieka
1 kocka kvasníc
2 PL kryštálového cukru
štipka soli
1 dl oleja
za hrsť ovsenných vločiek


POSTUP PRÍPRAVY

Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások.
Vo väčšej nádobe zmiešame múku, vajcia, mlieko, ovsenné vločky.
Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame.
Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách.
Dáme ho minimálne na pol hodiny nakysnúť. Cesto nakysne minimálne do raz toľkého objemu a bude veľmi krehké.
Potom dolky už len vypražíme na máličko poolejovanej panvici.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

surovniny potrebné na dolky
Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások.
Vo väčšej nádobe zmiešame múku a vajcia. Nádoba musí byť naozaj veľká, pretože cesto veľmi nakysne - minimálne jeden násobok svojho pôvodného objemu.
pridáme mlieko a ovsenné vločky
Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame. Namiesto cukru môže byť kľudne med, nam momentálne chýba, tak som dala cukor. Veď tie 2 lyžice nikomu neuškodia.
Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách.
Nádobu zakyjeme a necháme cesto najmenej pol hodiny kysnúť. Pokiaľ máte v kuchyni chladno a potrebujete, aby cesto rýchlejšie vykyslo, stačí dať pod nádobu inú misku s horúcou vodou ako ja dnes.
Po vyksnutí je cesto veľmi jemné, čoho som na prvý-krát zľakla, ale je to tak správne a dolky budú úžasne ľahké a chutné.
Cesto naberáme polievkovou lyžicou na jemne olejom potretú panvicu. (toho oleja odporúčam naozaj máličko, inak budú dolky mastné a ťažké na žalúdok). Ja som mastila asi 3 x počas celého pečenia
Tak a už je hotovo, zostáva už len ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Ja som mala v chladničke černice tak som ich roztlačila spolu s práškovým cukrom....mňam!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Hroznová zmrzka | Babičkine dolky | Plesnivec na prírodno >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286 (12.10.2011, 15:18)
Janka naozaj chutili ako od babičky, dnes som ich robila prvý krát a hneď aj dvojitú dávku a sú SUPEEEEEEEER (Y) (Y) (Y) (Y) Ďakujem za receptík,určite odporúčam (clamp) (clamp) (clamp)

P.S.- ja som ovsené vločky nahradila vanilkovým cukrom :) (F)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (17.1.2008, 10:50)
Vyborny, jednoduchy a lacny recept. Vobec nie su mastne, lahodne a treba pridat asi viac cukru, alebo lekvarik to spravi, no moj manzel zjedol asi 8 ks a to nie je velky jedak, takze super!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu