končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka Č. (beeruska) ID 21112 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Babičkine dolky[ recept č. 2128 zo dňa 29.8.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky 2 vajcia 1/2 l mlieka 1 kocka kvasníc 2 PL kryštálového cukru štipka soli 1 dl oleja za hrsť ovsenných vločiek POSTUP PRÍPRAVY Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások. Vo väčšej nádobe zmiešame múku, vajcia, mlieko, ovsenné vločky. Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame. Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách. Dáme ho minimálne na pol hodiny nakysnúť. Cesto nakysne minimálne do raz toľkého objemu a bude veľmi krehké. Potom dolky už len vypražíme na máličko poolejovanej panvici. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI surovniny potrebné na dolky Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások. Vo väčšej nádobe zmiešame múku a vajcia. Nádoba musí byť naozaj veľká, pretože cesto veľmi nakysne - minimálne jeden násobok svojho pôvodného objemu. pridáme mlieko a ovsenné vločky Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame. Namiesto cukru môže byť kľudne med, nam momentálne chýba, tak som dala cukor. Veď tie 2 lyžice nikomu neuškodia. Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách. Nádobu zakyjeme a necháme cesto najmenej pol hodiny kysnúť. Pokiaľ máte v kuchyni chladno a potrebujete, aby cesto rýchlejšie vykyslo, stačí dať pod nádobu inú misku s horúcou vodou ako ja dnes. Po vyksnutí je cesto veľmi jemné, čoho som na prvý-krát zľakla, ale je to tak správne a dolky budú úžasne ľahké a chutné. Cesto naberáme polievkovou lyžicou na jemne olejom potretú panvicu. (toho oleja odporúčam naozaj máličko, inak budú dolky mastné a ťažké na žalúdok). Ja som mastila asi 3 x počas celého pečenia Tak a už je hotovo, zostáva už len ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Ja som mala v chladničke černice tak som ich roztlačila spolu s práškovým cukrom....mňam! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286 (12.10.2011, 15:18) | |
Janka naozaj chutili ako od babičky, dnes som ich robila prvý krát a hneď aj dvojitú dávku a sú SUPEEEEEEEER Ďakujem za receptík,určite odporúčam P.S.- ja som ovsené vločky nahradila vanilkovým cukrom |
|
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (17.1.2008, 10:50) | |
Vyborny, jednoduchy a lacny recept. Vobec nie su mastne, lahodne a treba pridat asi viac cukru, alebo lekvarik to spravi, no moj manzel zjedol asi 8 ks a to nie je velky jedak, takze super! | |
ODPOVEDAŤ |