. .. .. .. .. .. .
. .

Babičkine dolky - RECEPT 2128

Janka Č. (beeruska) ID 21112
.
Oblasť: Myjava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.8.2007
Naposledy: 27.9.2016 12:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Babičkine dolky


[ recept č. 2128 zo dňa  ]


Babičkine dolky


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky
2 vajcia
1/2 l mlieka
1 kocka kvasníc
2 PL kryštálového cukru
štipka soli
1 dl oleja
za hrsť ovsenných vločiek


POSTUP PRÍPRAVY

Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások.
Vo väčšej nádobe zmiešame múku, vajcia, mlieko, ovsenné vločky.
Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame.
Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách.
Dáme ho minimálne na pol hodiny nakysnúť. Cesto nakysne minimálne do raz toľkého objemu a bude veľmi krehké.
Potom dolky už len vypražíme na máličko poolejovanej panvici.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


surovniny potrebné na dolky


Z kvasníc, cukru a trochy mlieka vytvoríme kvások.


Vo väčšej nádobe zmiešame múku a vajcia. Nádoba musí byť naozaj veľká, pretože cesto veľmi nakysne - minimálne jeden násobok svojho pôvodného objemu.


pridáme mlieko a ovsenné vločky


Do vymiešanej zmesi pridáme kvások, trochu oleja a cukor a dobre vymiešame. Namiesto cukru môže byť kľudne med, nam momentálne chýba, tak som dala cukor. Veď tie 2 lyžice nikomu neuškodia.


Cesto musí byť redšie, asi také ako pri palacinkách.


Nádobu zakyjeme a necháme cesto najmenej pol hodiny kysnúť. Pokiaľ máte v kuchyni chladno a potrebujete, aby cesto rýchlejšie vykyslo, stačí dať pod nádobu inú misku s horúcou vodou ako ja dnes.


Po vyksnutí je cesto veľmi jemné, čoho som na prvý-krát zľakla, ale je to tak správne a dolky budú úžasne ľahké a chutné.


Cesto naberáme polievkovou lyžicou na jemne olejom potretú panvicu. (toho oleja odporúčam naozaj máličko, inak budú dolky mastné a ťažké na žalúdok). Ja som mastila asi 3 x počas celého pečenia


Tak a už je hotovo, zostáva už len ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Ja som mala v chladničke černice tak som ich roztlačila spolu s práškovým cukrom....mňam!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Babičkine dolky | Slimáčiky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286 (12.10.2011, 15:18)
Janka naozaj chutili ako od babičky, dnes som ich robila prvý krát a hneď aj dvojitú dávku a sú SUPEEEEEEEER (Y) (Y) (Y) (Y) Ďakujem za receptík,určite odporúčam (clamp) (clamp) (clamp)

P.S.- ja som ovsené vločky nahradila vanilkovým cukrom :) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (17.1.2008, 10:50)
Vyborny, jednoduchy a lacny recept. Vobec nie su mastne, lahodne a treba pridat asi viac cukru, alebo lekvarik to spravi, no moj manzel zjedol asi 8 ks a to nie je velky jedak, takze super!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu