. .. .. .. .. .. .
. .

Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca - RECEPT 2116

Jana I. (dzejkej) ID 9980
.
mimibazar.sk/dzejkej
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 30.5.2023 9:21
Aktualizácia: 4.3.2015 13:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 763
RODINNÉ FOTOGRAFIE 17
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 9
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca


[ recept č. 2116 zo dňa  ]


Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
6vajec, 6PL polohrubej múky, 6PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, ríbezlový lekvár ( ja používam domáci malinovo-ríbezľový)

Plnka:
200g čučoriedok ( kupujem normálne zavarené), 400ml smotana na šľahanie, 250g tvarohu, 6 plátkov želatíny ( ja používam radšej obyčajnú práškovú, s plátkami nemám dobrú skúsenosť a ak používam obyčajnú tak do nej dám aj šťavu z ovocia kt. použijete :-)), 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150g marhuľového lekváru.


POSTUP PRÍPRAVY

Táto torta je vhodná na príležitostné posedenie pri káve. Určite si ju obľúbia aj vaše deti.Tortu môžete skúsiť urobiť aj s iným ovocím, ale s ríbezľami nemá chybu :-) Obrázkový postup mám z časáku, keďže teraz veľmi nepečiem :-), ak sa k tomu vrátim určite urobím aj podrobnejší popis :-), no je výborná a zožala nejeden úspech.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Vajcia vyšľaháme s cukrom. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva ( ja to miešam už len ručne) Cesto dame na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pecieme v rozohriatej rúre. Po upečení cesto aj s papierom vyklopíme na čistú rozprestretú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto rozvinieme a zbavíme sa papiera.


Plát rovnomerne potrieme ríbezľovým lekvárom.Natretý plát cesta stočíme do rolády. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a odložíme do chladničky. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatímu, spolu premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút.


Umyté a osušené čučoriedky ( alebo scedené) rozmixujeme a pridáme k tvarohovej mase. Stočenú roládu pokrájame. Hlbokú misu vystlanú tenkou fóliou pokryjeme po celej ploche kúskami rolády. Časť si odložíme na prikrytie.


Vyšľahanú šľahačku vmiešame do tvarohovo-čučoriekovej hmoty a premiešame. Zmesou plníme misu a vrchnú časť prekryjeme zvyšnými kúskami rolády. Prikryjeme lóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vrchnú časť fólie odstránime, misu vyklopíme na tanier, odstraníme druhú časť fólie a celú tortu potrieme marhuľovým lekvárom.


A toto je výtvor, ktorý je nielen netradičný ale aj vynikajúci :-)))
Už mi bežia slinky, len teraz nemôžem :-(



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Úchvatné PLNENÉ KARÉ - na rodinnú oslavu | Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca | Maskáčová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana Z. (golinka) ID 46263 (24.5.2008, 21:42)
chystám sa ju robiť..no bojím sa trošku tej želatíny,aby som to nezbabrala,takže by stačilo aj polovička sáčku dr.oetker želatína,čiže tých 10gramov?dakujem ... :-$
ODPOVEDAŤ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (28.8.2007, 13:38)
Ja ju nedávam všetku, spravím si ju celú aj s tou šťavou. Tú platkovú nerobím lebo je to 8-|, túto tortičku som robila asi 5 krát. 1 - krát s plátkovou a potom už nikdy viac. Tak ja si spravím od Dr.Oetker práškovú so šťavou a potom to do tej masy pridávam podľa rozumu. Myslím si, že by stačila aj polovica želatíny, pretože toho krému sa mi vždy potom zyšuje, tak robím ešte 2 ovocné poháre. No ináč je suprová.Skús určite sa oplatí. No a vôbec nie je príliž tuhá. To nemám rada ani ja.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.8.2007, 12:41)
Janka, táto torta vyzerá super. Ja som robila podobnú jahodovú šarlotu, ktorú ma maminka Marcelka(emka) v svojich receptoch, ale neviem si pomôcť, mne tá želatína proste vadí, keď je príliš stuhnutá.
Koľko dávaš tej práškovej želatínky, prosím ťa? *-) Ďakujem.L
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu