. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Elišky - plnené medovníkové keksíky - RECEPT 21003

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Elišky - plnené medovníkové keksíky


[ recept č. 21003 zo dňa  ]


Elišky - plnené medovníkové keksíky


POTREBNÉ PRÍSADY

18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera.

POSTUP PRÍPRAVY

A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala.

V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín.
Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc.
Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou.
Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku.
<< Výborné cesto na pizzu | Elišky - plnené medovníkové keksíky | Smotanové venčeky a hviezdičky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.11.2014, 14:22)
(koule) (zima) (snehulak) (snehulak)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2014, 19:36)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (23.11.2012, 20:09)
Ivetka, ja ich už robím 5. krát a zakaždým 4 dávky. Všetci hovoria, že sú tie najlepšie medovníky, aké kedy jedli a tá plnka nemá chybu. Dávam slivkový lekvár. Sú všelijaké recepty na zliepané medovníky, ale na tieto sa nehrabú žiadne ,-) Ja ich síce neviem takto krásne ozdobiť, ale polovicu máčam do hnedej čoko a potom po stuhnutí druhú polovicu do bielej čoko a vyzerajú aj bez nejakej kreativity krásne. Posypujem ich kupovanými ozdôbkami. Sú fakt výborné a aj najlepšie medovníky na svete |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:33)
Tinka z toho mám veľkú radosť, ja som recept dostala od jednej detskej lekárky, ktorá sa volala Eliška, preto ten názov (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (23.11.2012, 20:10)
.....také 2-týždňové sú najlepšie ,-) - povedala sestra, u nás toľko nevydržia.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (6.6.2010, 0:03)
Vyzerajú prekrááásne, a určite sú aj veľmi mňam... (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:34)
Darinka sú ozaj dobré, skús niekedy vyskúšať, myslím si, že nebudeš sklamaná (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (4.6.2010, 16:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)jejjjj, su super nadherne, nemam slov ,prečo ja take krasne neviem urobit :-(, ale pokusim sa (L) (L) (H) (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:36)
Marika veľmi pekne ďakujem, toho zdobenia sa netreba báť, namočia sa do čokolády, potom sa urobia čiary bielou čokoládou a špáradlom sa po nej prejde (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.6.2010, 20:09)
Marika práveže ja som na zdobenie poleno, preto mi vyhovuje táto metóda, že namočíš do jednej čokolády, druhou urobíš čiarky a špáradlom prechádzaš cez tú druhú a tým sa vytvárajú tie rôzne ornamenty, uvidíš, že keď vyskúšaš,tak zistíš, že toto zdobenie je naozaj jednoduché (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela M. (micha99) ID 70755 (3.6.2010, 19:17)
koľko perníčkov vyjde prosím Vás z tejto jednej dávky? chystám sa na ne, vyzerajú veľmi chutne a sú krááásne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.6.2010, 20:59)
Júj, tak táto otázka ma teraz dostala ,-), pečiem ich vždy len na vianoce a poviem úprimne, že som ich nikdy nespočítavala, ale je ich pomerne dosť, nakoľko sa cesto vaľká úplne na tenko, je dobré vykrajovať pravidelné tvary. Myslím si, že ak vyskúšaš, tak neobanuješ, vydržia veľmi dlho - teda ak sa ihneď nezjedia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela M. (micha99) ID 70755 (4.6.2010, 15:03)
ivetka, nevadí, ja som sa pýtala len kvôli tomu, či nestačí z polovičnej dávky *-) ale cesto z celej dávky už od včera večera odpočíva v chladničke, tak o chvíľu pôjdem na to (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.6.2010, 20:07)
Daj vedieť či sa páčili
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela M. (micha99) ID 70755 (5.6.2010, 23:50)
ivetka, perníčky sú perfektné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ďakujem za receptík (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2010, 18:36)
už som videla ako krásne sa ti vydarili, si šikulka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liana R. (liaro) ID 62105 (6.1.2010, 22:24)
Su nadherne!!! (clamp) (clamp) (clamp)Ivetka, s dovolenim som sa nechala inspirovat.Zozali obrovsky uspech u vsetkych na (stromecek).Ja som sice robila kavove linecke, ale make up je od teba.Vdakaaaaaaaaaaa este raz (clamp) (clamp) (clamp) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=636693
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.1.2010, 8:18)
ďakujem (L) a pozrela som sa aj ja na tvoje a veľmi sa ti vydarili (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liana R. (liaro) ID 62105 (7.1.2010, 15:04)
vdaka za pochvalu.To aj vdaka drahemu (pusa) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína Š. (vililili) ID 91105 (6.1.2010, 19:39)
Vyskúšala som tieto medovníčky "Elišky" a myslím, že sa mi celkom podarili (Y). Aj keď na tom zdobení musím ešte popracovať :-).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.1.2010, 8:20)
to som rada, že sa vydarili (L) a to zdobenie je ozaj jednoduché, sú to len čiary bielou čokoládou, po ktorý sa prejde špáradlom s ostrým koncom
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alica M. (Figueras) ID 44744 (25.12.2009, 8:43)
Piekla som ich prvýkrát,s perníčkami som sa doteraz veľmi "nekamarátila", ale tieto ma zaujali a neľutujem. Sú suprové , výborne sa pracuje s cestom, chuťovo perfektné, mäkké, len s tým zdobením mám problém..... Na tom, aby som sa dotiahla na Ivetkine majstrovské dielo, budem musieť pracovať roky (Y) (Y) :-) :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.12.2009, 20:35)
Alicka som rada, že sa páčia (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (13.12.2009, 14:42)
Yvett..vypadajú úžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2009, 21:34)
Boženka ďakujem (L) a aj chuťovo sú výborné
ODPOVEDAŤnahlásiť
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (11.12.2009, 15:56)
Receptik vyzera velmi lakavo, ja som sa len chcela opytat, kedy pouzijem ceru, ktora je na konci receptu? Do plnky ju dam?
A ten vrch to treba kupit nejaku specialnu bielu cokoladu, ci to je jedno, aku? A ako najlepsie obalit medovnicky cokoladou, aby nebola cela kuchyna od toho?
Dakujem pekne za odpovede :))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2009, 21:33)
cera sa pridáva do čokolády, ktorou som ich polievala, bielu čokoládu kupujem
takúto v sáčiku - http://www.cukrarskepomocky.sk/images/produkt/th_Carla%20poleva%20tmava.jpg - dajú sa kúpiť rôzne druhy.
A ako ich najlepšie obliať čokoládou? Ja som čokoládu s cerou rozpustila a jednotlivé keksíky celé namočila a pri vyťahovaní som si pomohla takou tenkou vidlicou, ktorú mám na napichovanie napríklad mäsa - má dlhšiu rúčku a išlo mi to jedna dve. Ešte na nezaschnutú som urobila špirály a vlnky a špáradlom som potom prechádzala po bielej čokoláde a tým sa vytvorili tvary (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (13.12.2009, 14:09)
zlatko ak mozem odpoviem ti tu ceru si daj do tej cokoladky tmavej taky pasik..a netreba specialnu normalne bielu..ak chces obaluj tak :bud stetcom alebo vziat do ruky a namocit ten vrch a polozit na ten igelit alebo na co chces ty..tak nech sa dari..ja ich urcite budem robit.. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2009, 21:25)
Dadka veľmi pekne ďakujem za odpoveď, k počítaču som sa dostala až teraz (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.12.2009, 20:16)
Iveka krásne ich máš - ako vyšívané :-o :-o |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.12.2009, 7:40)
Maťka ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.12.2009, 14:30)
(Y) (Y) (Y) Ivetka, tiež pečiem na Vianoce perníčky, ktoré zlepujem džemom, namáčam v čokoláde a zdobím polevou, ale tento rok skúsim podľa tohto receptu. Ďakujem, určite Ti dám potom vedieť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 20:10)
uvidíš, že sa nesklameš, ozaj je to rokmi overený recept a zatiaľ všetci čo ochutnali boli spokojní, tá pani doktorka od ktorej to mám bola zdatná kuchárka a okrem toho mala za susedu jednu šikovnú žienku, ktorá sa pečením medovníčkov živila - od nej brala inšpiráciu (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (8.12.2009, 13:48)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 20:08)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (8.12.2009, 11:27)
Tieto Elišky som začala piecť od Ivetky asi pred dvoma rokmi a môžem ich len a len odporúčať. Ešte pečiem aj Ivetkine medovníčky z Turčianskej záhradky a lepších medovníčkov niet, prisahám !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skúste, sú fantastickééé....
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (stromecek) Ivetka, krásne Vianoce a aj po dvoch rokoch Vám ďakujem za skvelé recepty Maťa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 13:02)
Martinka, aspoň teraz viem, ktorá to tá Martinka bola a môžem si vás znovu zaradiť do posielania receptíkov, aj ja Vám prajem krásne vianoce (andel) (banky) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
barbara k. (ziena) ID 92151 (8.12.2009, 11:23)
ozaj krásne .. len prosím ťa ako si ich tak krásne vyzdobila to nie je v popise .. môžeš napísať? dík ..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 8.12.2009, 17:58)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3245 tu je aj postup na to zdobenie
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 13:01)
áno, presne tak, ako písala Janik - keďže máme len jeden fotoaparát v rodine a stále ho má pri sebe partner - je vášnivý veteránista tatrovák, tak zvyčajne môzem fotiť už len hotový produkt a nie postup, inak ďakujem za pochvalu (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.12.2009, 12:09)
predpokladam,ze je to na nestuhnutu tmavu polevu urobena napr.spiralka bielou polevou a sparatkom alebo spajlou potiahnute do vzoru. neviem,ci si to vies predstavit,najlepsie asi podla obrazkoveho postupu (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.12.2009, 10:53)
:-o su prekrasne....a urcite nemenej chutne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 10:58)
ozaj sú výborné, vydržia veľmi dlho mäkké (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (8.12.2009, 10:50)
Nádherne nazdobené keksíky (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 10:57)
ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.12.2009, 9:01)
Ivetka, krásne si ich vyzdobila s tou čokoládkou (Y) a isto sú i chutné (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 10:57)
ďakujem (F) a sú ozaj výborné - rokmi overené
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (8.12.2009, 8:50)
super..su tam orechy a tie ja milujem receptik si ukladam..dakujem.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 10:56)
vyskúšaj a uvidíš, že neobanuješ (pernicek), kolegyňa ich teraz piekla k Mikulášu a vraví, že sa všetkým veľmi páčili
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (7.12.2009, 22:45)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.12.2009, 7:41)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu