Petra Š. (moruška) ID 18752 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)
Medový závin
[ recept č. 21000 zo dňa 7.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 60 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 čajová lyžička mletej škorice a klinčekov Plnka: 1 slivkový lekvár, 20 dkg nasekaných vlašských orechov, 20 dkg hrozienok a/alebo sušených marhúľ, 10 dkg nasekanej čokolády, mletá škorica, kandizovaná pomarančová kôra
POSTUP PRÍPRAVY
Z uvedených prísad vymiesime cesto, ktoré necháme v chladničke 24 hodín odpočívať. Na druhý deň ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Z nich na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubé pláty. Každý z nich natrieme slivkovým lekvárom, husto posypeme nasekanými vlašskými orechmi, hrozienkami, sušenými marhuľami, čokoládou, kandizovanou pomarančovou kôrou a poprášime mletou škoricou. Plát zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 20-25 minút pri 170 stupňoch celzia. Po vychladnutí zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme do krabice. Záviny je vhodné uskladniť na vlhkom mieste, prípadne balkóne. Najchutnejšie sú cca po 2 týždňoch od upečenia, kedy dokonale zmäknú a jednotlivé ingrediencie sa vzájomne chuťovo spoja.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Suroviny na cesto |
|
Suroviny na plnku |
|
Kluci v akci :-) |
|
60 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny, postrúhanú kôru z 1 citróna, 1 čajovú lyžičku mletej škorice a klinčekov.... |
|
...vymiesime |
|
Bochník cesta... |
|
...rozdelíme na tri časti... |
|
...z každej časti vyvaľkáme plát hrubý cca 0,5 cm... |
|
...natrieme lekvárom... |
|
...posypeme nasekanými orechmi... |
|
...hrozienkami, sušenými marhuľami... |
|
...nasekanou čokoládou, kandizovanou pomarančovou kôrou a poprášime mletou škoricou |
|
Zvinieme... |
|
...preložíme... |
|
...a závin hneď prenesieme na plech vystlaný papierom |
|
Potrieme rozšľahaným vajíčkom... |
|
...a pečieme cca 20-25 minút pri 170 stupňoch celzia |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (21.12.2016, 20:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Helena b. (helin) ID 47796 (21.12.2016, 17:10) |
Jednoducho famoooozny kolacik...neodolala som este teplucky som si nakrajala...no nebicko v papulke Tento receptik je TOP |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.11.2014, 14:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (16.1.2011, 17:20) |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (marika) ID 1819 (11.1.2011, 18:53) |
vyskúšané, overené, ochutnané, geniálne. , robila som tri dávky, ledva sa mi podarilo odložiť jeden závin pre návštevu. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Š. (eva333) ID 10128 (25.12.2009, 10:19) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=638441 boli tiež super, aj ja tu mám vložený recept na tento závin, ale ten váš ma upútal tým množstvom finálneho výsledku |
ODPOVEDAŤ |
| Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (8.12.2009, 21:20) |
No mám taký pocit, že toto vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (8.12.2009, 21:20) |
No mám taký pocit, že toto vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Š. (eva333) ID 10128 (8.12.2009, 9:23) |
aj ja ho pečiem, super a vy ste takí jedlíci |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.12.2009, 9:09) |
Wau, toľko závinov! Krásne sa vydarili, mám pocit, že sú krajšie ako tie vlaňajšie Nádhera! |
ODPOVEDAŤ |
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (8.12.2009, 7:38) |
Fiha , to si piekla pre cely mmb? |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia C. (sindus) ID 89582 (8.12.2009, 2:43) |
Jooj to vyzerá mňamkovo... Ale ste sa nazavinovali,,klobúk dolu,by sa mi asi aj snívalo |
ODPOVEDAŤ |
| Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (7.12.2009, 22:46) |
vyzera supeeeeeer |
ODPOVEDAŤ |