Gabriela V. (Graziela) ID 59728 |
 |
Oblasť: Námestovo |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.9.2008 |
Naposledy: 4.11.2020 18:15 |
Aktualizácia: 6.9.2020 21:51 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
lenivy bochnik (bez kysnutia a miesenia)
[ recept č. 20953 zo dňa 6.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g nesladkeho ovseneho musli (ja som pouzila jemne ovs. vlocky s klickami+slnecnicove semienka, mozu byt aj tekvicove, ake chcete a doma mate), 325 g celozrnej chlebovej hl. muky, 1 balicek suseneho drozdia, 2 lyzicky morskej soli alebo 1 lyzicka kuchynskej soli, 250 ml polotucneho mlieka, 250 ml vody
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiesat vsetko v mise, vyliat do vymastenej formy (ja som pouzila formu na biskupsky chlebik), vlozit do studenej rury (na 2.mriezku odspodu), zapnut ju na 110 C a piect 45 minut. Potom zvysit teplotu na 180 a piect este asi hodinu. Potom vyklopime z formy, po poklopkani naspodok by mal duto zniet. AK je chlieb nedopeceny, vratit do formy a dopiect. Hotovy bochnik dame na mriezku vychladnut.
Tento chlebik je velmi chutny, ale je to iny druh chlebika, na aky ste mozno zvyknuti - cesto je skor tuhsie, tazsie, nie je nadychane a krehke, ako u inych druhov kysnuteho chleba...Chuti rovnako nasladko ako aj naslano :-) Ja som ho piekla teraz 1.krat a urcite ho niekedy vykusam, nielen ako zachranu, ked nebude nic doma pod zub ;-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
cesticko tesne pred supnutim do rury |
![]() |
chlebik je upeceny, uz sa chladi, pohlad zhora |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Milica K. (margoa) ID 23592 (9.12.2009, 13:57) |
vyskusame... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (9.12.2009, 20:14) |
smelo do toho, som zvedava na vysledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |