Klaudia R. (kladika) ID 65067 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Tradičné medovníky z ražnej múky- Výborné
[ recept č. 20769 zo dňa 1.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250g hnedeho cukru, 250g medu, 100g masla, 1 prasok do pernika (20g), 2PL kakaa, 2 vajicka, 600g raznej vyrazkovej muky, 1vajicko na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
nizsie:....napad s medovnikovymi gombikmi som ukradla od Marcelky Kristofikovej :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
v hrnci na slabom ohni rozpustime spolu med s cukrom, maslom a kakaom, a nechame chladnut |
|
do misky si preosejeme muku, pridame prasok do pernika a premiesame |
|
do masy zo sporaka primiesame vajicka a prisypeme muku |
|
zmiesime a odlozime aspon na hodinu do chladnicky odlezat |
|
potom vyvalkame- nie na prilis tenko, a vykrajujeme medovnicky |
|
Ulozime na plech s papierom na pecenie a pecieme 6-8 min. pri 220st. Po vybrati z rury potrieme vajickom este za horuca a dame na 3 tyzdne odlezat Ak uz nemate cas na odlezanie, staci pridat do krabice s medovnikami rozkrojene jablko, do 2. dna su zarucene makke |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (2.12.2009, 18:24) |
|
ODPOVEDAŤ |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (2.12.2009, 18:22) |
Asi som blba, aka je razna vyrazkova muka, kde ju dostat kupit. |
ODPOVEDAŤ |
| | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.12.2009, 21:08) |
ale vobec niesi blba Marcelka- len taku muku nepouzivas- je z raze a ten nazov dali neviem podla coho- ten je teda ale blby - ona je taka hladka, a este maju raznu celozrnnu- a ta je skor do chlebov. Maju ju v obchodoch so zdravou vyzivou a v Kauflande- mozno aj v inych obchodoch, ale nepozerala som |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (2.12.2009, 15:36) |
z tej fotky tuším ide aj vôňa |
ODPOVEDAŤ |
| | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.12.2009, 21:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.12.2009, 15:22) |
Aké sú krásne lesklé. Paráda. ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (1.12.2009, 20:55) |
dakujem su aj velmi dobre, ale potrebuju sa prelezat |
ODPOVEDAŤ |