Andrea M. (andy29) ID 44947 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Minibagetky - bezlepkové
[ recept č. 20694 zo dňa 29.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
330 ml vlažnej vody, 1 PL oleja, 1 KL jablčného octu, 1 KL vlákniny Psylia, 400 g múky Mix B, 1KL cukru, 1KL soli, 1 droždie Dr. Oetker
POSTUP PRÍPRAVY
Prísady dáme do pekárničky a necháme si vymiesiť cesto, kto nemá pekárničku, može použiť mixér a miesi 4-5 min. Potom vyformujeme 6-8 ks bagetiek, prípadne žemličiek. Dáme kysnúť do rúry na 45 C na 30 min. Do rúry dáme aj nejaku malu misku alebo hrnček s vodou. Pečieme na 230C do zlatozlta. Žemličky sú po upečení makkučké, akurát kôrka bola taká chrumkavejšia. Našej Saške veľmi chutili. Počas kysnutia krásne narástli, pred tým mali výšku cca 2-3 cm a po upečení 6-7 cm. Pripomínaju sladké žemle Bon Matin, len nie sú sladké :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Takto pekne rástli a rástli :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Mária Č. (marish77) ID 218278 (30.5.2014, 8:42) |
ja som ich dávala do formy s lyžicou a potom som si ich uhladila lyžicou, ktorú som stále namáčala do vody...cesto je dosť lepkavé, tak som si takto pomohla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (28.5.2014, 11:59) |
ahoj chcem sa opýtat,tie bagetky vkladas do tých formiciek s namočenými rukami?aj ich potieras,že su také peknučné hneducke? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária Č. (marish77) ID 218278 (30.5.2014, 8:43) |
odpoveď je vyššie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (3.5.2010, 17:21) |
škoda, že tú formu neviem nikde zohnať, ináč ďakujem za odpovede. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (4.5.2010, 17:15) |
Skús urobiť do formy na muffiny, ale zmenši dávku. budú ako žemličky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.5.2010, 14:50) |
Už som formu našla ... mali ju minulý týždeň v Lidli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (18.12.2009, 23:10) |
hmmm, vyzerajú skvelo. To je tuším podobný recept ako na chlieb že? Ozaj, môžem namiesto psylia dať ryžovú vlákninu? To máš nejaký špeciálny plech na bagetky? Dobre vidím? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (19.12.2009, 22:25) |
Ahoj Zlatka, chlebik pečiem tak, že dávam rovnaké množstvo vody aj múky, ale inak v recepte nie je veľký rozdiel. Na psylium ti už odpovedala Katka, tá je v tom väčší odborník. A plech som kúpila v Lidli asi pred mesiacom. Formy sú v tvare malých hranolov a je fakt super. Konečne sa mi bagetky nerozlievajú ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína N. (Hugi) ID 54673 (19.12.2009, 18:12) |
ahoj, myslim si, ze to nepomoze. Psylium aj drzi pokope to cesto, ovela lahsie sa aj s nim pracuje, nielen vlhkost udrziava - a ryzova vlaknina max.len tu vlhkost udrziava / a ked uz vlaknina, je lepsia jablcna alebo zemiakova ako som skusala/  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |