
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sára777 T. (Sára777) ID 89069 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Jemná a rýchla vianočka - bez kysnutia[ recept č. 20646 zo dňa 29.11.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej špeciál, 1 vajce, 1,5 dcl olej, pol vrecka prášok do pečiva, 3 PL cukru, pol kocky droždie, 2,5 dcl vlažného mlieka, štipka soli, citronová kôra, 1 vanikový cukor. ( nemusí byť ak nemáte) ja som už piekla aj s vanilkovým bola veľmi dobrá, ale aj bez neho keď mi došiel a ani to nebolo cítiť, nechýbal tam), kto má rád tak hrozienka. ( my nedávame), maslo alebo iný tuk , heru alebo palmarin, vajíčko s 1 PL mlieka na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Receptov na vianočku je tu dosť, a pár som ich aj vyskúšala, sú vynikajúce, ja som skúšala obmieňať recepty pretože som hľadala nejaký taký, ktorý by mi pripomínal vianočku z detstva, no a z mojich skúseností som si poskladala takýto recept, ktorý spĺňa moje predstavu. Vianočka je jemná, vydrží mäkká aj na druhý deň a nie je drahá a ešte čo je dôležité je rýchla. :-) Takže mlieko si ohrejeme aby bolo teplé, rozmiešame v ňom štipku cukru aby sa cukor rozpustil a pridáme nalámané droždie, kým sa nám v mlieku zdvihne zatiaľ si dáme do misky múku, cukor, citronovú kôru, prášok do pečiva, štipku soli, vajce, olej, no a nakoniec aj droždie s mliekom. Vymiesime, ja používam mixér, ide to rýchlejšie. Cesto si vymiesime aby sa oddeľovalo od misky. No a nenechávame kysnúť ! Plech si vymastíme olejom alebo použijeme papier na pečenie, no a z cesta si pozapletáme vianočku. Ja si cesto rozdelím väčšinou tak že prvé je väčšie ako to druhé. Upletieme spodnú časť, položíme na plech ja dávam na šírku plechu, no a potom druhú časť. Až teraz necháme 30 minúť podkysnúť pred pečením. Prv než dáme vianočku do rúry potrieme ju vajíčkom rozmiešaným s 1 PL mlieka, no a pomaly pečieme. Ja pečiem na 140 stupňoch ale my máme šporák na pevné palivo, takže to už každý zhruba vie ako mu pečie rúra, mala by sa piecť 40 minút pomaly. Keď vianočku vyberieme z rúry potrieme ju rozpusteným maslom a necháme vychladnúť. No a potom papáme, dobrú chuť :-) Pripájam aj foto ale na fotke je väčšia ako z tej základnej dávky, ja som robila včera z 600g múky, lebo nás je viac doma a 500 g nám veľmi rýchlo zmizne. :-) |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (2.5.2011, 18:28) |
tak ja som vcera vyskušala tento recept,ale mysliim,ze budem hladať dalej,mne nechutila,aj ked je po upečeni jemna,na druhy den skor sucha/robena presne podla receptu/pre mna to nie je ta klasicka vianočka ako poznam z obchodu,hoci samozrejme každemu chuti iná |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Č. (Tinkecer) ID 58774 (13.4.2011, 20:53) |
ja som dnes tento recept vyskúšala...vianočka bola chuťovo vynikajúca, taká jemnučká mňam, je na zajtra ráno, no ja by som ju zbaštila už teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (29.11.2009, 20:01) |
Vyzerá dobre, nadúchane. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (29.11.2009, 22:07) |
Ďakujem Petra ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |