. .. .. .. .. .. .
. .

Krémeška Božka - rýchla a božská - RECEPT 51851

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 5041 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Krémeška Božka - rýchla a božská


[ recept č. 51851 zo dňa  ]


Krémeška Božka - rýchla a božská


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 11 polievkových lyžíc vlažnej vody, trošku soli, 1 Cera. Plnka - v postupe ďalej

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto nie je žiadne lístkové, je veľmi rýchle ale pripomína lístkové. Recept mám zo zdrojov našich starých mám. U nás už iná krémeška nejde na odbyt.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

múku zmiešame so soľou, postrúhame tuk Cera a pridáme vlažnú vodu. Vypracujeme cesto a necháme zo 2 hod odležať v chlade.
rozdelíme na dve časti a medzitým si vymastíme plechy z opačnej strany.
vyvaľkáme, preložíme na plech a popicháme vidličkou, kraje môžeme zarovnať, len veľa neuberať, cesto sa po upečení trošku stiahne.
Plnka - 1 liter mlieka, 250 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 3 žĺtka, 2 Zlaté klasy. Uvaríme a ešte horúce vylejeme na vychladnuté cesto.
keď krém vychladne, vyšľaháme 2 šľahačky. Mám osvedčené práškové Dr.Oetker, dobre drží tvar. Prikryjeme druhým upečeným plátom, pocukríme a hotovo.
len sa tak za ňou zapráši a zostanú oblízané prsty.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zdravá brokolicovo - avokádová polievočka :-) | Krémeška Božka - rýchla a božská | Vianočná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Natália C. (cicka200) ID 249599 (8.5.2013, 11:05)
robila som ju nedelu a je vyborná kremeška (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) a dnes ju znovu robím (Y) (Y) :-) :-) :-) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Viki K. (bimbusik) ID 65777, mimibazar.sk/bimbusik (25.3.2013, 12:31)
Tak tato Kremeska je fakt BOZSKA (Y) (Y) (Y) (Y)
Uzasny ,chutny kolacik, velmi dobre sa robilo s cestom [A] [A] [A]
A to ked uz svokra pochvali, lebo aj ona robieva vynikajuci ,-) ,-) ,-) ,-)
Dakujem za skvely receptik (L) (L) (L) (L) (L)Viki
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (25.3.2013, 13:11)
Viki, som rada, že si si naklonila svokru koláčikom :-) :-) :-) :-) :-) a že si dostala pochvalu, super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (19.2.2013, 20:22)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana š. (irra) ID 137049 (19.2.2013, 20:07)
Krémešik som robila,strašne dobre sa mi pracovalo s cestom,ďakujem za recept |:o)
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (20.2.2013, 15:12)
dúfam, že aj chutilo (C)
ODPOVEDAŤ
lenka h. (aspekt) ID 87649 (4.2.2013, 14:22)
fantasticky :-)
lenka
ODPOVEDAŤ
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (29.1.2013, 19:31)
Ahoj, ako dlho sa pláty asi pečú? Ďakujem za odpoveď :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (4.2.2013, 14:44)
Žanetka, nesmie byť tmavé cesto, bledé, trošku s ružovkastým nádychom. Je také krehké, že pri skladaní z plechu treba dávať pozor na dolámanie.
Nech sa darí (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (28.1.2013, 12:49)
(Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (vierinka1) ID 111995 (upravené 27.1.2013, 15:53)
na prvy pokus sa mi oba pláty rozlámali keď som ich dávala dole z plechu :^) netuším kde sa mohla stať chyba *-) ale na druhy pokus sa pekne podarili, dakujem za recept
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (26.1.2013, 15:17)
vyzera božsky (Y) ten krém tak pekne stuhne? nedáva sa ziadne maslo, trochu sa bojím že sa to roztečie kedže tam idú len 2 zlaté klasy.
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (4.2.2013, 14:43)
krém stuhne, občas mu na krajoch treba dopomôcť, aby chytil tvar, potom je už v pohode (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva R. (pruzinka) ID 22906 (18.1.2013, 11:00)
Prosím ťa, ako si to tak pekne pokrájala? Ten vrchný plát sa nelámal? Či to mám ešte predtým nejak nakrojiť? Ak áno tak upečené, či ešte surové? ďakujem (L) (L) inak vyzerá stráááášne dobre.... mňam
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 13:08)
krájať treba opatrne tenkou čepeľou už hotový krémeš. Treba vyskúšať (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (18.1.2013, 10:56)
mnam |:o) slintam si na klavesnicu (zajic) toto musim niekedy v blizkej buducnosti spravit...
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (camelka28) ID 59997, mimibazar.sk/camelka28 (18.1.2013, 10:03)
(L) (L) (L)bol fantastický!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 10:07)
Zuzka, som rada, že chutil. Aj prsty zostali oblízané???? :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (17.1.2013, 18:13)
Mohla by som sa spytat na rozmer plechu ? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 10:06)
Myslím, že rozmer nie je podstatný, lebo aj keď obrežem kraj, tak mi vyjde akurát jedna väčšia porcia krémešky. Škoda by bolo vyhodiť zvyšné cesto. Keď bude tenšie, nevadí, len je veľmi krehké. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (18.1.2013, 10:12)
No, ja len preto, ze ked bude cesto velke, aby zasa nebolo malo kremu...
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (16.1.2013, 14:57)
Vyborne (Y) (Y)
na vrch som dala cokoladu . Odporucam vyskusat
|:o) |:o)Dakujem za recept odkladam :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (camelka28) ID 59997, mimibazar.sk/camelka28 (15.1.2013, 16:25)
dnes som sa na krémeš chystala,ale nejako som nestihla,ale zajtra ho urobím..len nechápem,že plechy vymastíme z opačnej strany,asi som blond,alebo čo ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 16.1.2013, 20:06)
Musis otocit plech naopak a namastit spodok plechu a dat cesto... A ked sa upecie plat len zosuchnes.... Keby si do robila normalne na plechu tak by si ho tazko vytahovala a polamalo by sa... Takto sa pecu aj medove platy... Proste take krechke cesta....
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (16.1.2013, 13:55)
Ďakujem Veronika, predbehla si ma. Skvele si to vysvetlila (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.1.2013, 20:04)
Ja som to zaregistrovala hned ked to sem prislo... Dufam ze nevadi.... Nedalo mi to nenapisat.... ,-) ale kremes mas nadherny.... |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (camelka28) ID 59997, mimibazar.sk/camelka28 (16.1.2013, 8:49)
aha,ďakujem Veronika,idem na to :)))
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (15.1.2013, 12:00)
(Y) (Y) (Y) (Y)fantasticky kolacik :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
ivana p. (iivvkkaa) ID 111055, mimibazar.sk/iivvkkaa (11.1.2013, 10:54)
na kolko stupnov sa pecie cesto?dakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (11.1.2013, 13:31)
Pečiem v teplovzdušnej rúre na 170-180 stupňov. Záleží na type. (snehulak)
ODPOVEDAŤ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (9.1.2013, 22:37)
vyzera vyborne zajtra vyskusame (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (9.1.2013, 21:29)
Este doplnim. Odporucam vrchne cesto pred polozenim na slahacku narezat. Lepsie sa kremes krája. ,-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (9.1.2013, 21:27)
najlepsi domaci kremes, aky som kedy jedla a kazdy kto ho ochutna pyta recept. (Y)
Takze odporucam.
Krem robim malinko inak. K pudingu - ked je uvareny, pridam aj zvysne 3 bielky z kt. spravim sneh. Krem je taky nadýchanejsi a lepsi ako len klasicky pudingový.
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (10.1.2013, 9:52)
Gabika ďakujem, skúsim aj ja tie zvyšné bielky týmto spôsobom použiť. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (11.1.2013, 11:38)
Tak dnes sa u nas robi kremes :-). Este k tej plnke doplnim aj pre ostatnych. BIelkovy sneh zaslaham do horucej pudingovej plnky.
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (16.1.2013, 14:45)
takto to robime aj my s pudingom a snehom... len tak, ze do pudingu dame len pol cukru a do snehu druhu polovicu... zo snehom mi chuti viacej, je vzdusnejsi... ale inak vyzera super, asi spravim dnes vecer (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu