
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kávové mafiny z časopisu Dobré jedlo[ recept č. 20564 zo dňa 27.11.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Dobré jedlo 11/2009 - strana 30: na 12 kusov potrebujeme: 2ČL instantnej kávy, 175g hladkej múky, 2ČL kypriaceho prášku, 20g kakaa, 125g masla, 150g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 1PL rumu, tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie mafinového plechu, alebo papierových košíčkov, kávové čokoládové zrná na ozdobenie - ja som dala orechy a hrozienka, podľa fantázie NA POLEVU: 1/2 ČL instantnej kávy, 2ČL horúcej vody, 100g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1., kávu zalejeme 125ml horúcej vody a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatym kakaom. 2., maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny, postupne zašľaháme vajcia a pridáme rum. Primiešame vychladnutú kávu a pripravenú sypkú zmes. Cestom naplníme pripravené košíčky a pečieme 15-20 minút pri teplote 175 stupňov. 3., pripravíme polevu / odporúčam tesne pred vybratím mafinov : kávu zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor a dohladka vymiešame. Polevou ozdobíme mierne vychladnuté mafiny a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. |