končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
lucia h. (3bitka) ID 69705 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Medovo-citronové rezy[ recept č. 20464 zo dňa 24.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1.CESTO:250g hladkej múky,50g palmarín.1PL medu,100g práš.cukor,1vajce,1 žltok,1ČLsody bicarbony,50ml umu,štipka soli. 2.CESTO:5bielkov,4PLprášk.cukor,4 žltky,4PL hrubej muky,trochu PDP. KRÉM:1 zlatý klas,2PL hladkej múky,500 ml mlieka,250 g hery,1vanilka,6PLprášk.cukor,2PL citronovej štavy,postrúhaná citronova kora,lekvár podla chuti. a čoko poleva na poliatie koláčila POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme 1.CESTOa dáme ho na 3hodiny do chladničky.potom cesto rozdelíme na 2 časti a vyvalkáme a pečieme na papieri na pečenie.(vyhriata rúra a na 170stupnov)asi 10min..treba sledovat...upečené necháme vychladnút. 2.CESTO.piškota:.z bielkov ušlaháme tuhý sneh,pridáme práš.cukor,potom žltky a na koniec múku z PDP.cesto pečieme na papieri na pečenie,(na 170 stupnov) a sledovat rýchlo sa upečie....upečenú piškotu dame dolu z papiera a necháme vychladnút.. KRÉM:zlatý klas,mlieko a múku uvaríme na kašu a vychladnutú ju zapracujeme do hery vymiešanej s práš.cukrom a vanilkou.nakoniec pridáme citr.štavu a trochu kory z citrona. na 1. medové cesto natrieme polovicu krému.piškotu natrieme lekvarom a prikryjeme natretou častou cesto s krémom.piškotu potrieme druhou polovicou krému.druhé medové cesto potrieme lekvarom a priložíme na piškotu natretú krémom ..zatažíme a dáme do chladu...potom polejeme čokopolevou... dobrú chut.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI suroviny na 1 cesto upečené medové pláty(jeden sa mi moc nepodaril) piškota pozliepané(a orezané) a hotovo rozkrojené OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (7.5.2013, 21:24) | |
ja robievam klasicke medove rezy, tiež su velmi dobre,ale tiet s citronom môžu byt tiež neskutočne | |
ODPOVEDAŤ |
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (26.11.2009, 11:23) |
ODPOVEDAŤ |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (26.11.2009, 13:09) | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (26.11.2009, 10:21) | |
Ďakujem Lucka, teda s tým vínom by ma to nenapadlo . Dobre si to vymyslela. | |
ODPOVEDAŤ |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (26.11.2009, 10:31) | |
niečo som tam musela dat...ale asi by tam ani nemuselo íst..lebo som mala dost mokré to cesto... | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (26.11.2009, 8:25) | |
Lucka, viem si veľmi dobre predstaviť ako vynikajúco chutí . Chcem sa opýtať, či medové cesto je hneď mäkké alebo treba počkať do druhého dňa? | |
ODPOVEDAŤ |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (26.11.2009, 10:17) | |
bolo hned makké...teda ja som ho plnila až na druhí den..ale bolo makké...no a ešte jedna vec..nemala som um..tak som dala biele víno...a koláčik je makký až do zjedenia | |
ODPOVEDAŤ |