. .. .. .. .. .. .
. .

Budapeštianska torta - RECEPT 20438

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 47989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Budapeštianska torta


[ recept č. 20438 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec, 7 lyžíc cukru, ½ pr. do pečiva, štipka sódy bikarbóny, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, čokoládová poleva na ozdobu. Krém: 4 lyžice cukru, 200 ml vody, 1 vajce, 2 žĺtky, 2 lyžičky polohrubej múky, 1 vanilka, 70 g kakaa, 100 g čokolády na varenie, 350 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme pridáme cukor, žĺtky zmiešame s pr. do pečiva a sódou bikarbónou, postupne primiešame do snehu a nakoniec primiešame múku premiešanú s kakaom. Upečieme, prekrojíme na 3 pláty.
Krém: cukor skaramelizujeme ( ja som dala nie 4 lyžice, ale 5, pretože je to potom dosť horké od čokolády a kakaa), zalejeme vodou a miešame, kým sa rozpustí. Do vychladnutého pridáme žĺtky, vajce, múku, vanilku, kakao, 250 g masla a uvaríme hustý krém., pridáme posekanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Keď vychladne, vmiešame zvyšok masla, najlepšie na druhý deň. Plníme korpus, celú potrieme krémom.

Recept je z knihy Recepty zo života, 6 časť, je výborná, na fotke vyzerá tak nenápadne, mne ju poradila susedka cukrárka, vraj niečo tak dobré už dávno nejedla, a mala pravdu, cez víkend som robila dve, jednu som darovala švagrovi, druhá bola pre manžela.
<< Poschodová torta | Budapeštianska torta | Vianočka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (17.9.2010, 23:21)
Výborná torta, tí čo zbožňujú horkú čokoládu si prídu na svoje.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31727&user=48024
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (19.9.2010, 20:26)
jej, teším sa veľmi, že chutila, ja som ju tiež piekla minulý víkend pre mamku Máriu na meniny, fakt úžasná čoko-chuť, oslávencovi dodatočner všetko naj...naj... |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.11.2009, 17:08)
mmmm, to moze byt dobreeee :-p ale trosku nerozumiem,to maslo sa primiesa do vychladnuteho pudingu len tak vareskou alebo sa to slaha?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.11.2009, 17:22)
to zvyšné maslo sa zašľahá, najlepšie mixérom, ja som šupla do robota.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana S. (stalida) ID 38495, mimibazar.sk/stalida (25.11.2009, 15:46)
ahoj dnes som tu tortu skusala a pri robeni kremu bolo vsetko ok az kym som tam nedala do hmoty maslo (konkretne Palmarin)-cely puding zredol a nestuhol ani po schladeni. Skusim pockat do zajtra ci sa neudeje zazrak :-(
Kde som mohla urobit chybu, pretoze chutovo je ozaj vynikajuci :-)-sama cokolada :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.11.2009, 17:21)
ajaj, presne tak ako Darinka píše - nie Palmarin, ale maslo. Ale myslím si, že keď úplne stuhne a dáš ho šľahať s tým zvyšným maslom - 10 dkg - tak sa prešľahá, aspoň dúfam.Držím palce!!! Daj vedieť ako sa vydarila.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana S. (stalida) ID 38495, mimibazar.sk/stalida (25.11.2009, 23:43)
dakujem za odpoved (F)
no uz som s tym aj nieco robila,lebo som nevydrzala :-$ Dala som ten cely puding zohriat, a primiesala polku roztopenej Cery. Dost dlho som to miesala a dala som to schladit. Potom som vymixovala so zvysnym Palmarinom. Pekne to vsetko stuhlo, hoci mi je jasne, ze ak by som robila podla receptu, chut by bola ina, ale aj tato je fajn (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.11.2009, 7:59)
To ma naozaj úprimne teší, Ivka, uvidíš, že aj korpus - ak použiješ recept pôvodný - bude veľmi dobrý, ja som stále vedela tak, že PDP a sóda sa nemajú pridávať do tekutiny, ale do práškovej časti ingrediencií, ale poslúchla som pôvodný recept, a je to fajnotka, a ak bude chutiť, verím, že ho vyskúšaš aj nabudúce podľa presných pokynov - podotýkam nie mojich ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (25.11.2009, 16:30)
Palmarín nie ja maslo! To je tá chyba, ktorú si spravila, ako opravu by som urobila nový puding s maslom a po vyšľahaní by som do neho po troškách pridávala tú pôvodnú plnku, bude jej viac, ale môže sa zmraziť a bude nabudúce. Alebo primiešať do tej pôvodnej trochu masla, ale potom už nebude taká pudingová... :-| :-| :-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana S. (stalida) ID 38495, mimibazar.sk/stalida (25.11.2009, 23:45)
Ja viem Darinka, ale maslo som mala len v mraznicke a taketo nerada pouzivam do kremov. Ale uz som to vyriesila, dakujem za rady (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu