ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)
Bielková poleva na zdobenie perníčkov
[ recept č. 20372 zo dňa 22.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 bielky, 500 - 550g práškového cukru, 1,5 lyžice citrónovej šťavy, 1,5 lyžice vriacej vody, štipka soli.
POSTUP PRÍPRAVY
Práškový cukor 3 x preosejeme. Bielky so štipkou soli vymiešame na penu, postupne pridávame asi polovicu cukru a vmiešame vriacu vodu. Po chvíľke vmiešame zvyšný cukor a citrónovú šťavu (ja ju dávam cez sítko). Miešame kým nieje masa hladká, mala by sa z varešky ťahať, nie tiecť. A lepšie je tú masu miešať ako šľahať, ak sa do polevy dostane pri šľahaní moc vzduchu, poleva sa potom odlupuje. Ak pečiete pár perníkov čo medovníkov, bude vám stačiť tretinová dávka polevy
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
napríklad venček
![]()
venček pre švagrinú
![]()
perníčky (tohtoročné)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Janka D. (Maledives) ID 186996 (15.12.2012, 20:39) |
poleva vyšla super a krasne sa nou zdobili medovnicky!!! dakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.12.2011, 15:49) |
s polevou problém nemávam, len to zdobenie je strašnéééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jarmila P. (jemina1) ID 29668 (22.12.2011, 15:22) |
Ja by som možno privítala aj viac fotiek, lebo nerada vzory vymýšľam a rada by som sa inšpirovala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renáta C. (gucz) ID 51988 (7.1.2012, 14:30) |
skúsim prihodiť, len musím zmenšiť fotky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica T. (tinkulca) ID 138143 (22.12.2011, 14:59) |
fiiiiha tak takuto dobru polevu som este nikdy nemala... krasne tuha a bez solamylu... este som zvedava ako rychlo bude schnut a ci ozaj nepopraska dakujem kraasne, zakladam do knizky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renáta C. (gucz) ID 51988 (7.1.2012, 14:30) |
Dosť záleží či máte v byte či dome sucho. My nemáme ani sucho, ani vlhko, tak akurát a mám odložené perníčky (na ozdobu), ktoré majú 4 roky a neolupujú sa. Moja mama má v byte dosť sucho a perníčky sa jej po čase olupjú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia V. (hilaris) ID 75273, mimibazar.sk/hilaris (12.12.2010, 16:14) |
Pre velmi rychlich kucharov ktory necitaju recepty dokonca a idu rovno na vec podla postupu by tu poznamku o neslahani bolo dobre spomenut skor :P Slahala som to mixerom nuz uvidime ci sa bude alebo nebude poleva odlupovat. A este si dovolim otazocku: To na ake mnozstvo pernikov ma byt? S prezieravosti som to robila len z jedneho bielka a z ostatnych ingrediencii som davala len tretinu a kopa polevy mi zostala nevyuzitej a to som nou vobec nesetrila. Cim zdobite? Su naozaj krasne! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renáta C. (gucz) ID 51988 (25.2.2011, 11:30) |
ja som medovníky robievala aj z dvoch kíl múky, takže preto to množstvo a dávnejšie som zdobila len pomocou igelitového vrecka, no teraz naposledy som použila zdobičku (tuba ako na pastu so špicatým koncom) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína Š. (vililili) ID 91105 (22.12.2009, 14:42) |
Sú krásne...skúšala som polevu, je super , podarila sa a je krásna. Ďakujeeeem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (24.11.2009, 6:15) |
Renátka, tie sú krásne . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 (23.11.2009, 11:03) |
parada, toto som presne potrebovala vediet....dakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.11.2009, 21:22) |
už aj odkladám , polevu robím tak, že okrem bielka, cukru a troška citrónovej šťavy pridávam aj 1 lyžičku solamylu - tiež ju len miešam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta C. (gucz) ID 51988 (22.11.2009, 12:46) |
nieje zač, rada sa s receptami podelím. Potom hoďte fotky na MMB  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.11.2009, 11:32) |
dakujem za link Tento rok urcite vyskusam Krasne predvianocne obdobie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | silvia b. (silvia75) ID 101388 (22.11.2009, 11:04) |
...sú prekráááásne, tak precízne ozdobené, vyskúšam polevu, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (22.11.2009, 10:08) |
rena vdaka z tento recept- radu.Mne sa to vzdy roztecie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renáta C. (gucz) ID 51988 (22.11.2009, 12:47) |
ak by sa poleva roztekala, treba dlhšie miešať, prípadne prisypať trošku preosiateho cukru. No ak je dobre dlho miešaná, tak sa nerozteká  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |